Νάξος - Πλάκα: Μίνι περιπέτεια για παιδί που παρασύρθηκε από τον αέρα ενώ έκανε μπάνιο

Αίσιο πέρας είχε η μίνι περιπέτεια παιδιών σε παραλία της Νάξου, χθες το μεσημέρι.... Επίκεντρο ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης και πέντε παιδιά που έπαιζαν αμέριμνα στην παραλία της Πλάκας... Λόγω των καιρικών συνθηκών όμως, το στρώμα άρχισε να παρασύρεται έχοντας πάνω του ένα εκ των παιδιών, ένα μικρό κοριτσάκι, και όπως ήταν λογικό είχαμε άμεση κινητοποίηση όλου του μηχανισμού διάσωσης. Από πολίτες που έπεσαν στη θάλασσα με σκοπό να σταματήσουν την πορεία του στρώματος προς τα ανοιχτά αλλά και των στελεχών του λιμενικού Σώματος που ενημερώθηκαν τηλεφωνικά..

Με παρέμβαση τελικά ιδιωτικού σκάφους που ήταν στην επιχείρηση, το παιδί εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στη παραλία, όπου ήταν και τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας χωρίς να χρειαστεί η παροχή Πρώτων Βοηθειών καθότι εκτός από το σοκ δεν αντιμετώπισαν άλλο πρόβλημα... Να σημειώσουμε ότι με παρέμβαση αυτόπτη μάρτυρα, η επικοινωνία με το Λιμεναρχείο Νάξου έγινε δύο φορές τηλεφωνικά και ήρθαν πρώτα με αυτοκίνητο (από ξηράς) και μετά με το σκάφος, επιχειρηματίας της περιοχής έβγαλε τον πατέρα από τη θάλασσα που ήταν σε κατάσταση σοκ (κάτι πολύ λογικό) ενώ και τα παιδιά που έπεσαν στη θάλασσα από το στρώμα θαλάσσης, ιδιώτες που κολύμπησαν γρήγορα κατάφεραν να τα βγάλουν με ασφάλεια στη στεριά...

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για το συμβάν

"Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα (σ.σ. χθες δευτέρα 3 Αυγούστου), η Λιμενική Αρχή Νάξου, για την ύπαρξη παρασυρόμενου φουσκωτού στρώματος θαλάσσης με επιβαίνοντες παιδιά, στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΛΑΚΑ'' ν. Νάξου.
Άμεσα στην εν λόγω περιοχή έσπευσαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Τ/Χ σκάφος ''ΚΥΜΑ'' Τ. Νάξου 133 και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.
Εν θέματι φουσκωτό με επιβαίνοντα ένα (01) κορίτσι, καλά στην υγεία του, εντοπίστηκε από το σκάφος ''ΚΥΜΑ'' και μεταφέρθηκε στην παραλία, ενώ στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντόπισαν στην παραλία και τα υπόλοιπα τέσσερα (04) παιδιά, καλά στην υγεία τους, χωρίς να χρήζουν περαιτέρω βοήθειας".
 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News