Νάξος - Σταυρός Κεραμωτής: Με προσοχή οι μετακινήσεις προς Ορεινή Νάξο

Και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παραμένει .. αιχμάλωτος. Κυρίως όσον αφορά την ορεινή Νάξο. Από τον Σταυρό Κεραμωτής και πάνω... Και βέβαια ξεχνάμε τον πανέμορφο Δανακό... Ισως γιατί είναι από την άλλη πλευρά, στο δρόμο από το Φιλώτι προς την Απείρανθο. Ομως, έχει κι αυτός τα δικά του προβλήματα.. Εϊδαμε σήμερα φωτογραφίες με το χιόνι ακόμη και στα δύο μέτρα. Είδαμε τα μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου να παλεύουν με τεράστιους όγκους χιονιού. Ακόμη και στα 70 εκατοστά το ύψος του χιονιού εντός οικισμών.

Τα σχολεία κλείνουν για δύο ακόμη ημέρες με την Ελπίδα να έρχεται απόψε... Αν και η ηλεκτροδότηση επανήλθε στα ορεινά μετά από 12 και 13 ώρες, οι δρόμοι παραμένουν επικίνδυνοι.

Και λογικό είναι μέσω της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων να δοθεί ενημέρωση για περιορισμό μετακινήσεων από τον Σταυρό Κεραμωτής και πάνω... 

Κι όπως ανέφερε και νωρίτερα ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός "καλό είναι να αποφύγετε τις μετακινήσεις. Ακόμη κι έξω από το σπίτι σας"

Η σχετική απόφαση από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων για τη Νάξο (στο τέλος του άρθρου σε μορφή pdf) 

1. Λόγω εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση) στις ορεινές περιοχές της νήσου Νάξου αποφασίζουμε την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων από την 12:00 ώρα της 25-01-2022 έως την 12:00 ώρα της 26-01-2022 ως ακολούθως:

i) Στις επαρχιακές οδούς: α) Απείρανθου – Κορώνου , β) Απείρανθου – Μουτσούνας, γ) Μονής – Σταυρού Κεραμωτής και δ) Κινιδάρου – Μονής της Δ.Ε. Νάξου,

ii) Από την περιοχή «Σταυρός Κεραμωτής» και σε όλο το οδικό δίκτυο μέχρι το σημείο «Ελιγμός», το οποίο διέρχεται από τις τ.κ. Κορώνου, Σκαδού, Μέσης και Κορωνίδας.

iii) Σε όλες τις κάθετες αγροτικές – επαρχιακές οδούς του ανωτέρω οδικού δικτύου.

2. Στο τμήμα της επαρχιακής οδού Χαλκείου – Μονής επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

3. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης και των οχημάτων/μηχανημάτων του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

4. Η κυκλοφορία των ανωτέρω οχημάτων θα πραγματοποιείται από εναλλακτικές οδούς, σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων και την υπάρχουσα για το σκοπό αυτό σήμανση.

 

Τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης είναι στη διάθεση των δημοτών όλο το 24ωρο.

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: 6930075879

Πυροσβεστική: 22850 32899

Αστυνομία: 22850 22100

Νοσοκομείο: 22853 60652

Λιμεναρχείο: 22850 22300

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News