Τήνος: Από τις θέσεις μάχης περάσαμε στο ... ξύλο για τις ανεμογεννήτριες (video)

Το έχει τελικά το όνομα... Θέση "Πράσσα - Πολέμου Κάμπου" στη Τήνο... Και όπως όλοι περίμεναν, η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή. Αφήσαμε και επίσημα τα ... χαρακώματα και έχουμε κανονική μάχη, σώμα με σώμα όπως βλέπετε και στο σχετικό video που έχει αναρτηθεί στη σελίδα "Η Τήνος εναντίον των Ανεμογεννητριών"... 

Kαι είναι κρίμα. Η Τήνος ένα από τα πιο όμορφα και παραδοσιακά νησιά των Κυκλάδων γίνεται θέρετρο πολέμου. Σώμα με σώμα. Γιατί; Για την εγκατάσταση τριών ανεμογεννητριών... Μα είναι δυνατόν; Ας τα βρουν μεταξύ τους και να τελειώνει.. 

Φίλος της σελίδας ανέφερε ότι "δεν έχουμε δει ανάλογες σκηνές στο παρελθόν... Ούτε τα λεωφορεία της γραμμής δεν αφήνουν να περάσουν. Είναι κατάσταση αυτή;" Και δώστου μπουνιές και κλωτσιές... 

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα xanemo.blogspot.com "Απρόκλητη και αναίτια επίθεση δέχτηκαν πριν λίγο, από τις αστυνομικές αρχές, οι πολίτες που βρέθηκαν στα Πράσσα. Με εντολή του επικεφαλής "πιάστε καμία γυναίκα" οι αστυνομικές δυνάμεις δέρνουν κόσμο. Ο κύριος δήμαρχος και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, προτίμησαν να παραμείνουν στην σιγουριά των γραφείων τους Παρόντες: ο λαός της Τήνου, ο Τήνιος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Αλαβάνος, ο οποίος και δέχτηκε τις ''περιποιήσεις" της αστυνομίας, σύσσωμη η αντιπολίτευση με τον Παναγιώτης Κροντηράς επικεφαλής δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας του και τους Πέτρος Κουσουνάδης και Άννα Μαραβέλια από την ελάσσονα μειοψηφία. Έχουν γίνει τουλάχιστον τέσσερις συλλήψεις πολιτών Ο λαός της Τήνου, δεν πρέπει να λυγίσει".

Να σημειώσουμε ότι η Δημοτική Επιτροπή Αγώνα χθες με ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ανάμεσα στα άλλα " ".... σας καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή να απόσχετε από την εκτέλεση των όποιων εργασιών στη θέση «Πράσσα – Πολέμου Κάμπος» μέσω της δημοτικής μας περιουσίας, μέχρι την έκδοση Απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου επί της Τακτικής Αγωγής Νομής του Δήμου μας.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αποδείξετε ότι πράγματι ενδιαφέρεστε για την τοπική κοινωνία του νησιού, στο οποίο επιθυμείτε να δραστηριοποιηθείτε επιχειρηματικά, αποκλιμακώνοντας έτσι την ένταση που αποκλειστικά εξ υπαιτιότητάς σας έχει προκληθεί στο νησί (ιδίως μετά την εκτέλεση εργασιών σκυροδέτησης εκ μέρους σας κατά τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων και εν γένει εν μέσω πανδημίας)....

Και είχε προσθέσει " " η καλή πίστη και η εντιμότητα απαιτεί αμφότερες οι τυχόν διαφωνούσες πλευρές να παραμερίζουν ενίοτε τα αντιμαχόμενα συμφέροντά τους προς όφελος του συλλογικού καλού και της προστασίας της δημόσιας υγείας.
Σας καλούμε, λοιπόν, να σεβαστείτε εμπράκτως την τοπική μας κοινωνία (πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που όπως ισχυρίζεστε είστε μια μικρή – τοπική επιχείρηση) και να επιδείξετε ψυχραιμία και καλή πίστη απέχοντας από την πρόκληση αχρείαστων εντάσεων και αντιδικιών".

Από κοντά και η Νάξο που σε ανακοίνωση της η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Νάξου σε ανοιχτή επιστολή συμπαράστασης προς τους κατοίκους της Τήνου με τίτλο " " Ούτε στα νησιά, ούτε πουθενά, ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά"  ανέφερε

"Την Τετάρτη 20/05/20 το πρωί στην Τήνο η κυβέρνηση στέλνει για άλλη μια φορά αστυνομικές δυνάμεις για να αντιπαρατεθούν με τους κατοίκους που σύσσωμοι αντιστέκονται στην καταστροφή του νησιού τους. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ προκειμένου να συνεχίσει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, προχωράει στη σκυροδέτηση των βάσεών τους. Ας σημειωθεί ότι την πρώτη βάση την έριξαν εν μέσω καραντίνας και υπό τις απειλές των προστίμων.
Στην Τήνο, το κράτος όχι μόνο αδιαφορεί για το λαϊκό αίσθημα που έχει εκδηλωθεί ηχηρά ενάντια στη βιομηχανία των αιολικών, αλλά επιστρατεύει και την καταστολή για να επιβάλλει στην τοπική κοινωνία τα συμφέροντα των μεγαλοεπενδυτών και των πολυεθνικών της ενέργειας με τις θυγατρικές τους. Εξάλλου, η κυβέρνηση με την πρόσφατη ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νόμου έχει αποδείξει ότι, όχι μόνο συσστρατεύεται, αλλά και διευκολύνει τους επενδυτές στη ληστρική εκμετάλλευση και τη λεηλασία της φύσης.
Διατρανώνουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους Τηνίους και θα συναντηθούμε στα μέτωπα του αγώνα για την υπεράσπιση της φύσης και του δημόσιου πλούτου".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News