Αμοργός: Λειτουργία και των δυο αφαλατώσεων

Αμοργός

Η χρονιά που διανύουμε είναι από τις πλέον δύσκολες όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα.. Και έχει να κάνει με την απουσία βροχοπτώσεων.

Θέλετε παράδειγμα; Στην Αμοργό για το 2021 έχει πέσει βροχόπτωση της τάξης των 76 χιλιοστών (τελευταία καλή βροχή τον Φεβρουάριο ήτοι άνω των 10 χιλιοστών για ένα μήνα) ενώ πέρυσι στο ίδιο χρονικό διάστημα είχε βρέξει σε ποσοστό της τάξης των 251 χιλιοστών. Κάτι που σημαίνει; Μείωση στο ένα τρίτο... Πολύ δεν είναι; Ειδικά που ελέω της πανδημίας, φέτος το καλοκαίρι μοιάζει να είναι σε κίνηση ανάλογο του 2019 και η επισκεψιμότητα στην Αμοργό έχει χτυπήσει κόκκινο... 

Ο Δήμος Αμοργού κυκλοφόρησε αρχικά ένα βίντεο για την ορθή χρήση του πόσιμου νερού, ενώ έχει θέσει πλέον από την Δευτέρα 9 Αυγούστου δύο αφαλατώσεις στα Κατάπολα... 

Η σχετική ανακοίνωση " Σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 09–08-2021 τέθηκαν σε λειτουργία οι δύο αφαλατώσεις στα Κατάπολα Αμοργού. Η δυναμικότητα των μονάδων είναι 600 μ3/ημέρα και θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών ύδρευσης των κοινοτήτων Καταπόλων και Χώρας. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ιδιαιτέρως την Γενική Γραμματεία Αιγαίου για την χρηματοδότηση. Επίσης ευχαριστούμε όλους όσους συντέλεσαν στην ολοκλήρωση των έργων".

Να σημειώσουμε εδώ ότι από την 30 Ιουλίου ξεκίνησε η λειτουργία της νέας μονάδας αφαλάτωσης στην Αιγιάλη Αμοργού. Η δυναμικότητα της νέας μονάδας είναι 600 μ3/ημέρα και σε συνδυασμό με την υπάρχουσα μονάδα εξασφαλίζονται 1050 μ3/ημέρα πόσιμου νερού για την περιοχή της Αιγιάλης, τα οποία υπερκαλύπτουν τις υδρευτικές ανάγκες της περιοχής.Λύνεται έτσι πλήρως ένα χρόνιο πρόβλημα της Αιγιάλης. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News