Εκτακτο : Και δεύτερο "χτύπημα" με τηλεφωνική απάτη στη Νάξο

Απάτη

Σοκκκ... Σε διάστημα λίγων ωρών έχουμε και δεύτερη τηλεφωνική απάτη στην Νάξο με τον ίδιο τρόπο... Νωρίτερα, σας είχαμε αναφέρει ότι γνωστός λογιστής του νησιού ενημέρωσε τους πελάτες αλλά και τους φίλους του στα social media, ότι επιτήδειο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, χρησιμοποιεί το όνομά του και παίρνει χρήματα μέσω υποκληπής κωδικών πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας... Και όπως μας είχε ενημερώσει το ποσό που έκανε φτερά από τον λογαριασμό του κατοίκου ορεινής Νάξου ήταν άνω των 10.000 ευρώ... 

Τώρα, έγινε γνωστή και δεύτερη περίπτωση. Και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του naxospress.gr η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν νωρίτερα χρονικά. Με βάση τις πληροφορίες μας, το τηλεφώνημα έγινε νωρίς χθες το μεσημέρι σε επιχείρηση της Νάξου... Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, επιτήδειος που ανέφερε ότι είναι λογιστής (σ.σ. όχι όμως ο Ναξιώτης που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην άλλη υπόθεση) και ήθελε να καταθέσει χρήματα για το επίδομα εμβολίου που είναι 150 ευρώ. 

Ο πρωταγωνιστής μας, έδωσε τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας και μέσα σε ελάχιστα λεπτά διαπίστωσε ότι αρκετά χρήματα (τετραψήφιος αριθμός) είχε κάνει φτερά από τον λογαριασμό του.. 

Να τονίσουμε εδώ ότι με βάση την ενημέρωση,  είχαμε μερικές ημέρες νωρίτερα ανάλογο κρούσμα και σε άλλο χωριό της Νάξου, αλλά το υποψήφιο θύμα παραξενεύτηκε από τα "Θέλω" του επιτήδειου και έκλεισε το τηλέφωνο, ενώ διενεργήθηκε αντίστοιχη κίνηση μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όπου ζητούσαν αλλαγή κωδικών σε πιστωτικές κάρτες... Κι εδώ είχαμε αποτυχία από τον επιτήδειο...  

Οπότε; Προσοχή. Τα χτυπήματα είναι πλέον καθημερινά. Καλό είναι όλοι να είμαστε προσεκτικοί. Και το κυριότερο; Μην δίνουμε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ακόμη και σε ανθρώπους που θεωρούμε ότι γνωρίζουμε. 

Είναι κρίμα για μερικά ευρώ να δούμε τον τραπεζικό μας λογαριασμό άδειο... 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News