Κυκλάδες: Και αύριο (26/01) γενική αργία

Την παράταση της σημερινής αργίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα και αύριο Τετάρτη, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο. Όπως είπε ο υπουργός, η σημερινή αργία παρατείνεται και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη.  Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, ο υπουργός είπε πως θα υπάρξει ενημέρωση και από το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο στις παραπάνω περιοχές δεν αναμένεται να λειτουργήσουν.

Με βάση τη σημερινή εικόνα να σημεώσουμε ότι τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και των τραπεζών θα παραμείνουν κλειστά.   Εξαιρούνται από την αργία τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, τα οποία θα μπορούν να ανοίξουν από τις 10:00 έως και τις 18:00. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα κατά το κανονικό τους ωράριο.

Ξεκινώντας την ενημέρωση ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε την απολογία της Πολιτείας η οποία, όπως είπε, δεν είναι προσχηματική και πρόσθεσε:

# Χθες το βράδυ απεγκλωβίσαμε 3.500 συμπολίτες μας από την Αττική Οδό.

# Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, πεζοπόρα τμήματα του Στρατού και της Πυροσβεστικής μοίραζαν κουβέρτες και τρόφιμα.

# Εγινε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματατων συμπολιτών μας που βρέθηκαν σε αυτή τη  δύσκολη θέση. 

# Εχουν ήδη μεταφερθεί με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο προς την Αθήνα όσοι διανυκτέρευσαν στον αυτοκινητόδρομο.

# Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες δεν είναι η ώρα του απολογισμού, είπε ακόμη ο κ. Στυλιανίδης: «Τώρα είμαστε όλοι στο πεδίο», ανέφερε. Ωστόσο επέρριψε ευθύνες στη διαχείριση της Αττικής Οδού κάνοντας λόγο για ανεδαφικούς ισχυρισμούς και παραπέμποντας στη σύγκριση με την εικόνα που παρουσίασε η Εθνική Οδός.

Τι σημαίνει αργία 

Και για δεύτερη ημέρα έχουμε γενική αργία... Σε συγκεκριμένες περιοχές... Ανάμεσά τους οι Κυκλάδες οπως και χθες. καθότι δέχονται άλλωστε το μεγαλύτερο βάρος της ... Ελπίδας, όπως άλλωστε και η Αττική, η Εύβοια, οι Σποράδες, η Βοιωτία και η Κρήτη... 

Με βάση την χθεσινή ενημέρωση στις περιοχές αυτές δεν θα υπάρξει τηλεκπαίδευση για τους μαθητές. Κάτι παράξενο καθότι όταν λέμε "αργία"¨εννοούμε αργία και όχι με ... παράθυρα. 

Οπότε; στην περιφέρεια Αττικής, στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Κυκλάδων, στις Σποράδες και στην Κρήτη κηρύσσεται για αύριο κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων. 

Aναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας. 

Αναστέλλεται επίσης, η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Τέλος, Στις περιοχές αυτές δεν θα λειτουργήσει καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης (ούτε τηλεκπαίδευση–δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση), οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης ημερήσιας Φροντίδας. (Η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιηθεί διότι θα απουσιάζει το διοικητικό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή της). 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News