Μύκονος - Οικονομική Αστυνομία: Πάρτι παραβατικότητας και δεκάδες πρόστιμα

Μύκονος

Καλύτερη να σου βγει το μάτι παρά το όνομα, έτσι δεν λένε; Και η Μύκονος αρκετές φορές πέφτει "θύμα" της ίδιας της επιτυχίας της.... Ουκ ολίγες καταγγελίες είτε από εργαζόμενους είτε από επισκέπτες και πελάτες, με αποτέλεσμα τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας να βρίσκονται σχεδόν μόνιμα στο "νησί των ανέμων"... Και βέβαια τις περισσότερες φορές έχουν αποτέλεσμα.. Οπως συνέβη στην πρόσφατη επίσκεψή τους όπου και έκοψαν πρόστιμα αρκετών χιλιάδων ευρώ με πέντε επιχειρήσεις (και 20 εργαζόμενους) σε παραβατική συμπεριφορά... 

Ας δούμε την σχετική ενημέρωση από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας 

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 17 Μαΐου και την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μύκονο για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Ελέγχθηκαν συνολικά 6 καταστήματα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 5 από αυτά.

Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν:

  • σε ξενοδοχείο, να απασχολούνται 11 εργαζόμενοι εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας, ένας εκτός ωραρίου εργασίας και ένας που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,

  • σε ψητοπωλείο, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας και 2 εκτός ωραρίου εργασίας,

  • σε εστιατόριο-μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,

  • σε καφέ-μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός δηλωθείσας ημέρας εργασίας και

  • σε εστιατόριο, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr(link sends e-mail) & financialpolice@hellenicpolice.gr(link sends e-mail) της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News