Νάξος - "Φιλοξενία": Καταγγελία και .. προσοχή στις σειρήνες

Πριν από μερικές ημέρες, κυκλοφόρησε άρθρο στο διαδίκτυο που δυσφημούσε την Νάξο από τη στιγμή που τίτλο του ήταν " Εννιά στις δέκα επιχειρήσεις κλειστές στις Κυκλάδες – “Νέκρα” στη Νάξο" κι ανάμεσα στα άλλα φιλοξενούσε δηλώσεις της προέδρου του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, Νίκης Κωνσταντίνου που ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: “Η Νάξος, ο νούμερο 1 οικογενειακός προορισμός διακοπών, θυμίζει ένα ερημονήσι. Μία στις δέκα επιχειρήσεις είναι ανοικτές και αυτές διαθέτουν το πολύ τρεις παρέες. Οι δρόμοι είναι άδειοι. Δεν υπάρχουν τουρίστες. Και οι ντόπιοι εργαζόμενοι δεν έπιασαν δουλειά εφέτος. Οι νησιώτες δεν ξέρουν πώς θα βγάλουν το χειμώνα. Οι πόρτες των ξενοδοχείων είναι κλειστές. Οι δρόμοι είναι σκοτεινοί. Η εικόνα είναι σοκαριστική. Βρίσκομαι εδώ για να δω με τα μάτια μου τι επικρατεί και αυτό που έχω να πω είναι ότι το κυκλαδίτικο μπλε/λευκό έγινε κατάμαυρο” 

και το πιο εντυπωσιακό; Βρήκε Ιούλιο μήνα στις 10 το πρωί βρήκε κατεβασμένα ρολά σε σούπερ μάρκετ (!!) Οπως ήταν λογικό, ο Σύλλογος "Φιλοξενια" που καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρηματίων στην Εστίαση μπήκε μπροστα. Και προχωρεί σε καταγγελία προς την ΠΑΣΚΕΔΙ και τονίζοντας ότι υπάρχουν καταγγελία ότι εκπρόσωπος του εν λόγω Σωματείου επισκέπτεται επιχειρήσεις Εστίασης της Νάξου και προσπαθεί να πείσει τους καταστηματάρχες να αγοράσουν  δικαιώματα μουσικής. Εξηγεί στη καταγγελία γιατί πρέπει να είναι προσεκτικοί οι επιχειρηματίες και καταλήγει "Προσοχή λοιπόν στις «Σειρήνες» ειδικά σ’ αυτή την ολέθρια εποχή των συνεχών και έντονων αναταράξεων για την μικρομεσαία επιχείρηση. Οι επίδοξοι σωτήρες που θα εμφανισθούν πολλοί και οι κίνδυνοι μεγάλοι".

Να σημειώσουμε ότι την καταγγελία υπογράφουν ο πρόεδρος Γιάννης Μαγγιώρος και ο Γραμματέας Απόστολος Καρεγλάς και όπως διαβάζουμε:

"Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων αντιπρόσωπος Σωματείου  επισκέπτεται επιχειρήσεις Εστίασης της Νάξου και προσπαθεί να πείσει τους καταστηματάρχες να αγοράσουν  δικαιώματα μουσικής.  Οι συνάδελφοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να γνωρίζουν ότι:

1ο) Το εν λόγω Σωματείο δεν είναι αναγνωρισμένο με βάση το νόμο   1712/1987 περί επαγγελματικών σωματείων.  Ως εκ τούτου δεν έχει τις απαραίτητες νομιμοποιήσεις ώστε να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των επαγγελματιών με βάση τα συντεταγμένα  συνδικαλιστικά αναγνωρισμένα πρότυπα.

2ο) Ο διακριτικός τίτλος του Σωματείου  αναφέρει πως εκπροσωπεί Καταστηματάρχες και Καταναλωτές. Πως είναι δυνατόν να εκπροσωπούνται ετερογενή συμφέροντα από τον ίδιο φορέα;

3ο) Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος του Σωματείου είναι ο ανταποκριτής του παρακάτω αφιερώματος το οποίο έγινε μεσούσης της τόσο δύσκολης περιόδου που διανύουμε το οποίο τίθεται στην κρίση σας.

«Εννιά στις δέκα επιχειρήσεις κλειστές στις Κυκλάδες – “Νέκρα” στη Νάξο»*

4ο) Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης  Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» αναγνωρισμένο από την ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων) είναι στο πλευρό των Συναδέλφων να προσφέρει  λύσεις και καθοδήγηση   ώστε να υποστηρίξει με ασφάλεια τα συμφέροντά τους. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μπορούν να παρέμβουν οποτεδήποτε τους ζητηθεί όπως το έχουν αποδείξει στο παρελθόν  ώστε να προφυλάξουν τα μέλη τους από δυσάρεστες περιπέτειες και να τα βοηθήσουν πραγματικά με βάση τα νόμιμα συνταγματικά δικαιώματά τους . Πέραν τούτου η νομική υποστήριξη της Ομοσπονδίας είναι στη διάθεση των μελών με τη  γνώση και τη σαφήνεια που απαιτείται.

Προσοχή λοιπόν στις «Σειρήνες» ειδικά σ’ αυτή την ολέθρια εποχή των συνεχών και έντονων αναταράξεων για την μικρομεσαία επιχείρηση. Οι επίδοξοι σωτήρες που θα εμφανισθούν πολλοί και οι κίνδυνοι μεγάλοι."

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...