Νάξος - Σμύριδα: Και το 2020 ο Χατζηδάκης θέλει 150 στατήρες ανά σμυριδεργάτη (!!!)

«….έχουμε μία πληροφορία, που μακάρι να είναι ψευδής, για το ότι ο κ. Χατζηδάκης ετοιμάζει να περάσει μέσα σε τροπολογία περί ηλεκτρικής ενέργειας, μία παράγραφο πάλι για αναλογίες με 150 στατήρες ανά σμυριδεργάτη για το 2020…»

Επ.. τι είναι αυτό; Κι όμως είναι η σκληρή πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά… Οι Σμυριδεργάτες αυτή τη φορά είναι αποφασισμένοι… Και δεν θέλουν να ζήσουν την ίδια κατάσταση με πέρυσι… Όταν πήραν τις γειτονιές για να βρουν σμύριδα ελέω …διαλογής (και όχι εξόρυξης) ώστε να καλύψουν την απαραίτητη σοδειά και να ασφαλιστούν. Κι ενώ μάζεψαν ότι .. .πετρούλα περίσσευε, έμαθαν ότι ανεξαρτήτως των στατήρων που παρέδωσαν, όλοι θα …πληρωθούν (κάλυψη ασφάλειας) με βάση του 150 στατήρες ήτοι 75 ένσημα…

Και τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται.. Όχι μόνο έμαθαν ότι και το 2020 θα έχει διαλογή αλλά εξόρυξη, τώρα μαθαίνουν ότι ετοιμάζεται να περάσει τροπολογία για .. μονιμοποίηση των 150 στατήρων (δηλαδή των 75 ενσήμων) για το 2020.. Και ξέρετε; Στην Ελλάδα ότι έρχεται ως … προσωρινό, γίνεται μόνιμο.

Και ο Σύνδεσμος Σμυριδεργατών όχι μόνο κρούει τον κώδωνα, αλλά σημειώνει ότι εάν δεν έχουμε απαντήσεις στα αιτήματά μας έως τις 15 Ιουλίου, το … παιχνίδι αλλάζει. Και ενημερώνουν τους βουλευτές του Νομού Κυκλάδων αλλά και τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων…

Αναλυτικά (υπογράφουν οι κκ Κουμερτάς και Κουφόπουλος ως πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα ) τι αναφέρουν;

Κύριοι βουλευτές των Κυκλάδων, όλοι σας γνωρίζετε την αρνητική στάση του Υπουργείου Περιβάλλοντος& Ενέργειας απέναντι στα αιτήματα μας.

Όμως εμείς ως πολίτες των Κυκλάδων δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από τον κ. Χατζηδάκη, όπως έχουμε από σας, που σας εκλέξαμε και σας στείλαμε στην Βουλή για να μας εκπροσωπήσετε! 

Εκ των πραγμάτων λοιπόν αιτούμεθα της άμεσης και δυναμικής παρεμβάσεως σας, προς τον υπουργό για την επίλυση των αιτημάτων μας. Επίσης έχουμε μία πληροφορία, που μακάρι να είναι ψευδής, για το ότι ο κ. Χατζηδάκης ετοιμάζει να περάσει μέσα σε τροπολογία περί ηλεκτρικής ενέργειας, μία παράγραφο πάλι για αναλογίες με 150 στατήρες ανά σμυριδεργάτη για το 2020!

Καταλαβαίνετε λοιπόν το πόσο αναγκαία είναι η παρέμβασή σας; 

Σας υπενθυμίσουμε τις προτάσεις μας και περιμένουμε ο κάθε ένας από σας να μας αποδείξει: Συμφωνεί με την εξοντωτική πολιτική του παραπάνω υπουργείου ή θα προασπίσετε τα συμφέροντα της ορεινής Νάξου και των σμυριδεργατών;

Α) Αν η κυβέρνηση δεν δώσει λύση στα αιτήματά μας έως στις 15/7/2020, θα προβούμε σε ισχυρές κινητοποιήσεις. 

Β) Η κατανομή της σμύριδας για το έτος 2019, να γίνει χωρίς καμία περικοπή και με βάση τις καταστάσεις των αρχηγών των ορυχείων.

Γ) Να ανοίξουν άμεσα τα ορυχεία της σμύριδας, κανονικά όπως άνοιγαν  όλα τα προηγούμενα χρόνια και να απαλειφθεί ο όρος περισυλλογή.

Δ) Επίσης για το τρέχον έτος 2020 να μπουν 7.600  τόνοι σμύριδας, προς εξόρυξη. 

Σας γνωρίζουμε ότι την παραπάνω απόφαση μας, στηρίζουν σθεναρά οι έξη πρόεδροι από τα σμυριδοχώρια και οι φορείς του νησιού μας. 

 

Δείτε στο τέλος του άρθρου τόσο το δελτίο προς τους βουλευτές όσο και προς τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με τις προθέσεις των σμυριδεργατών

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...