Πάρος - Επιτροπή Αγώνα Καφε/Εστιατώρων: Κραυγή αντίδρασης, κραυγή αγωνίας για το .. σήμερα και αύριο

"... Περιμέναμε αυτή την εβδομάδα του 15γουστού όχι να βγάλουμε τα σπασμένα αλλά να μπορέσουμε τουλάχιστον να βγάλουμε τα έξοδα των μαγαζιών και να μπορέσει και ένα  κομμάτι των εργαζομένων στο τουρισμό να βγάλει κάποια μεροκάματα , οχί ότι αυτή η 1 εβδομάδα θα άλλαζε τον όλεθρο αυτής της χρονιάς. Ρωτάμε λοιπόν τον κύριο Μητσοτάκη και τους συμβούλους της κυβέρνησης που τόσο πολύ κόπτονται για την δική μας υγεία:   Γιατί δε δείχνουν την ίδια αποφασιστικότητα στην επάνδρωση του ιατρικού κέντρου της Πάρου και κάθε άλλου νησιού ,  γιατί δεν αυξάνονται τα δρομολόγια των πλοίων τον Αυγούστου μια περίοδο που είναι γνωστό ότι  ο κόσμος κινείται προς τα νησιά; Η Κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο «τροπάρι» μετακυλειώντας τις ευθύνες για τη διάδοσή του covid 19  στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων  και των εργαζόμενων." 

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Καφέ / Εστιατώρων Πάρου δεν μασούν τα λόγια τους.. Και η απόφαση που ανακοινώθηκε χθες από την Κυβέρνηση με την οποία κλείνουν οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 12 το βράδυ σε Πάρο, Αντίπαρο (αλλά και Μύκονο - Σαντορίνη) όπως είναι λογικό προκάλεσε αντίδραση. Και μάλιστα έντονη. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αρέσκεται να μεταφέρει τις ευθύνες στους απασχολούμενους και ζητάει μία σειρά (10 για την ακρίβεια) μέτρων ώστε να να μπορέσουν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι να σταθούν με αξιοπρέπεια στο τέλος της σεζόν, κάνοντας ταμείο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση ( η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" αναφέρει:

" Οι δηλώσεις (10/8) για την επιβολή έξτρα μέτρων στον επισιτισμό στοχευμένα  σε κάποια νησιά , μεταξύ των οποίων και στη Πάρο, πρέπει να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής , που όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού δείχνουμε από την αρχή της σεζόν, πειθαρχώντας σε παράλογες απαιτήσεις της κυβέρνησης ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε από 2 μήνες ολόκληρο χρόνο. Τα επισιτιστικά μαγαζιά, που στη πλειοψηφία τους αφορούν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους    επωμίστηκαν  το κόστος της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων,  τα αυξημένα έξοδα λειτουργίας που έχει ένα μαγαζί ανοικτό.

Περιμέναμε αυτή την εβδομάδα του 15γουστού όχι να βγάλουμε τα σπασμένα αλλά να μπορέσουμε τουλάχιστον να βγάλουμε τα έξοδα των μαγαζιών και να μπορέσει και ένα  κομμάτι των εργαζομένων στο τουρισμό να βγάλει κάποια μεροκάματα , οχί ότι αυτή η 1 εβδομάδα θα άλλαζε τον όλεθρο αυτής της χρονιάς.

Ρωτάμε λοιπόν τον κύριο Μητσοτάκη και τους συμβούλους της κυβέρνησης που τόσο πολύ κόπτονται για την δική μας υγεία

Γιατί δε δείχνουν την ίδια αποφασιστικότητα στην επάνδρωση του ιατρικού κέντρου της Πάρου και κάθε άλλου νησιού ,  γιατί δεν αυξάνονται τα δρομολόγια των πλοίων τον Αυγούστου μια περίοδο που είναι γνωστό ότι  ο κόσμος κινείται προς τα νησιά;

Η Κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο «τροπάρι» μετακυλειώντας τις ευθύνες για τη διάδοσή του covid 19  στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων  και των εργαζόμενων.

Η κυβέρνηση  παρατηρεί και ενοχλείτε από το συνωστισμό στις ταβέρνες , στα μπαρ και στα beach bar αλλά τα καράβια και τα αεροπλάνα  ως γνωστόν είναι « covid free» και δεν μεταδίδετε στις μπουκαπόρτες των πλοίων ο κορονοϊός.  Η απόφαση της Κυβέρνησης σήμανε τη λήξη της «ανύπαρκτης» τουριστικής περιόδου που βιώνουμε όλοι στα νησιά ,με το άγχος να έχει χτυπήσει κόκκινο για το πως θα ανταπεξέλθουμε σε όλες τις υποχρεώσεις από τη 1η Σεπτέμβρη.

Η επιτροπή αγώνα  καφέ-εστιατόρων της Πάρου δηλώνει παρούσα και προειδοποιεί ότι δεν θα μείνει άπραγή στην επίθεση που θα δεχτούμε  οι αυτοαπασχολούμενοι αλλά και οι εργαζόμενοι μας με φόρους και έξτρα μέτρα από το χειμώνα .

Απαιτούμε άμεσα την οικονομική  στήριξη, χωρίς προϋποθέσεις, όλων των μικρό-καταστηματαρχών,  και την οικονομική στήριξη των εργαζόμενων στα επισιτιστικά μαγαζιά  της Πάρου και των άλλων περιοχών  που πλήττονται από την απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης για περιορισμό της λειτουργίας τους μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν. ΦΠΑ 9-13 % για όσο διάστημα διαρκή η κρίση 

Μηδενικά τέλη κοινοχρήστων χώρων

Μείωση ενοικίων όσο διάστημα διαρκή η κρίση

Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων

Απαλλαγή όλων των α/α από τα δημοτικά τέλη για 6 μήνες

Πάγωμα των ρυθμίσεων , στις τράπεζες, στην εφορία, ΔΕΗ, Τηλεπικοινωνίες, ΔΕΥΑΠ και όλες τις δημοσιές υπηρεσίες 

Εύκολη πρόσβαση στις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών

Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου,

μείωση των έμμεσων φόρων  

Οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων μας που υποχρεούνται να κλείνουν στις 12μμ

Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News