Αμοργός: Κέντρο Υγείας και Δήμος στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Αυτές τις ημέρες στα Κέντρα Υγείας κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας η πίεση είναι έντονη... Και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παλεύει ώστε να ανταποκριθεί με επιτυχία στις συνεχόμενες νέες προκλήσεις.. Και πάμε στην Αμοργό. Στο Κέντρο Υγείας έχουμε τον εμβολιασμό των άνω 60 ετών (σ.σ. ολοκληρώνεται άμεσα και η 2η δόση), έχουμε τις εξετάσεις που γίνονται μέσω ιχνηλάτησης για κορωνοϊό και βέβαια έχουμε και την καθημερινότητα των περιστατικών που καλύπτει ένα νησί... 

Υπάρχει όμως και η εκπαιδευτική κοινότητα... Το είδαμε στις έντεκα (11) Απριλίου (εάν δεν κάνουμε λάθος) μία ημέρα πριν από το άνοιγμα των Λυκείων και το Κέντρο Υγείας Αμοργού πρόσφερε ενημέρωση και όποια βοήθεια χρειάστηκαν οι μαθητές αλλά και εκπαιδευτικοί για να γίνουν τα self tests και να δηλωθούν στη σχετική πλατφόρμα. 

Το ίδιο γίνεται και σήμερα... Καθότι αύριο μπαίνουν και πάλι στις τάξεις οι μαθητές τόσο του Δημοτικού Σχολείου όσο και του Γυμνασίου. Οπως και οι εκπαιδευτικοί που εμφανίζονται, αφήνοντας κι αυτοί τις "εικονικές τάξεις"... Οπότε; Self tests όλοι.. .

Και η ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας και του Δήμου Αμοργού είναι ξεκάθαρη "  Όπως ήδη όλοι γνωρίζετε έχει  ξεκινήσει  ο εμβολιασμός για την covid-19 και το προσωπικό του ΚΥ σύσσωμο βρίσκεται στις επάλξεις για να λειτουργήσει σωστά η διαδικασία!

Σεβόμενοι την αγωνία όλων των μαθητών που επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες τη Δευτέρα 10 Mαίου και θέλοντας να βοηθήσουμε στην σωστή χρήση των self tests που απαιτούνται για να ξεκινήσουν τα μαθήματα , ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 09/5 και τις ώρες 10:00-12:00 (χωρίς παρέκκλιση) , νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του ΚΥ θα βρίσκεται στον εξωτερικό οικίσκο για να κατευθύνει σωστά όσους μαθητές επιθυμούν να κάνουν το self test που θα έχουν ήδη στην κατοχή τους από τα φαρμακεία της περιοχής!

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι καθώς προσέρχονται στο χώρο να τηρούν τα μέτρα προστασίας ! Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα των ημερών, είναι καθήκον μας η βοήθεια στους μαθητές μας που είναι ήδη επιφορτισμένοι με την παρούσα κατάσταση !

Ευχόμαστε καλή επιστροφή στα σχολεία με υγεία !"

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News