Κυκλάδες: Ο "Διομήδης" κρατάει κλειστά σχολεία λόγω και απουσίας θέρμανσης (!!!)

Σχολεία

Η Ελλάδα δεν σταματάει να μας σοκάρει... Τι θέλουμε να πούμε; Πριν από δύο ημέρες η Δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη ανακοίνωσε ότι δημοτικό σχολείο στη Σϊφνο θα μείνει κλειστό το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή γιατί υπάρχει εισροή υδάτων στους εσωτερικούς χώρους και δεν μπορούν οι νεαροί μαθητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους ειδικά τώρα με τον "Διομήδη" σε εξέλιξη... 

Χθες, μάθαμε ότι στη Σύρο έχουμε αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα του Μάννα. Ο λόγος; Η μη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης κάτι που σημαίνει ότι είναι αδύνατο οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε τάξεις που θυμίζουν ψυγείο, λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Μα είναι δυνατόν; .... 

Και πάμε να δούμε που αλλού δεν θα γίνουν σήμερα μαθήματα στις Κυκλάδες κι ενώ η θερμοκρασία κινείται από έναν βαθμό (βλ Απείρανθο) έως 8 (βλ Αμοργό, Κέα  και Μύκονο) 

 Ο Δήμαρχος Άνδρου, Δ. Λοτσάρης, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας με φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Άνδρου, για την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, λόγω της επικράτησης θυελλωδών ανέμων και χαμηλών θερμοκρασιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια αυτών.

Ο Δήμαρχος Αμοργού, Ε. Καραΐσκος, αποφάσισε χτες, την αναστολή λειτουργίας, μετά τις 12μ.μ. όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί. 

Η Δήμαρχος Κέας, Ε. Βελισσαροπούλου, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Ιουλιδας Κέας την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, λόγω καιρικών συνθηκών που επικρατούν και προβλέπεται να επικρατήσουν και δεδομένου ότι η σχολική μονάδα πλημμύρησε, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποκατάσταση ζημιών.

Η Δήμαρχος Σίφνου, Μ. Ναδάλη, αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων στο Δημοτικό Σχολείο Σίφνου, την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, λόγω συνθηκών που καθιστούν δυσχερή την παραμονή των μαθητών σε αυτό.

Ευχαριστούμε την ιστοσελίδα koinignomi.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News