Νάξος - Δαμαριώνας: Aντίο στη δασκάλα Αννα Βάσιλα

Αννα Βάσιλα

Οι περισσότεροι από τους νεώτερους δεν γνωρίζουν την ιστορία του τόπου μας.. Και αρκετά πρόσωπα που σημάδεψαν από τη θέση τους την πορεία οικισμών περνούν αθόρυβα και χάνονται. Ευτυχώς που υπάρχουν πολιτιστικοί σύλλογοι που με τις δράσεις τους, θυμίζουν και τιμούν αυτά τα πρόσωπα... Ενας εκ των συλλόγων που μας θύμισε την παρουσία δασκάλων με σημαντικό ρόλο στο χωριό τους είναι "Η Δάμαρις" στον Δαμαριώνα της Νάξου..

Τον Αύγουστο του 2019 σε μία σεμνή τελετή είχε τιμήσει τέσσερις δασκάλους: Κι όπως είχαμε διαβάσει "Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση τιμής στους συνταξιούχους δασκάλους του Δαμαριώνα, που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Δάμαρις", στο κατάμεστο Ανδρονίκειο. Στο πρόσωπο των τιμώμενων κ.κ. Άννας Βάσιλα, Μαρίας Τζανίνη, Ειρήνης Κωβαίου - Προμπονά και Μανόλη Προμπονά τιμήθηκαν όλοι οι φωτεινοί Δάσκαλοι που επιτελούν το παιδαγωγικό τους έργο ως λειτούργημα!"

Αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι η Αννα Βάσιλα πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή... Και ο σύλλογος "Η Δάμαρις" εξέδωσε ψήφισμα με σκοπό να ενημερώσει για την μεγάλη απώλεια στην μικρή κοινωνία. Οχι μόνο του Δαμαριώνα αλλά και του συνόλου των κατοίκων της Νάξου...

Τι αναφέρει;  "Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμαριώνα «Η Δάμαρις» συνήλθε εκτάκτως σήμερα μετά την αναγγελία του θανάτου της Άννας Βάσιλα, η οποία διετέλεσε επί σειρά ετών Δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Δαμαριώνα, και αποφάσισε τα εξής:

@ Να εκφράσει τα συλλυπητήρια των μελών του συλλόγου στην οικογένεια της εκλιπούσας

@ Να σταλεί το παρόν στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να δημοσιευθεί στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Συλλόγου

@ Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια της εκλιπούσας

@ Αντί στεφάνου, να διατεθεί χρηματικό ποσό στο Δημοτικό Σχολείο Δαμαριώνα, στο οποίο υπηρέτησε επί μακρόν"

 

 

Αννα Βάσιλα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News