Νάξος - ΓΕΛ Τραγαίας: Ενημερώσεις για την θαλάσσια χελώνα και την οδηγική συμπεριφορά

.Αγρια Ζωή

Σε λιγότερο από 48 ώρες και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τραγαίας Νάξου έγιναν κοινωνοί σεμιναρίων που μοιάζουν ως μαθήματα ζωής.. Το πρώτο ήρθε από τους εκπροσώπους της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Νάξου (ΛΕΜΟΝ) και είχε να κάνει με την οδηγική συμπεριφορά και το δεύτερο με την Αγρια Ζωή στη Νάξο,, τη προστασία των ζώων και δη της θαλάσσιας χελώνας... 

Ας δούμε τις σχετικές αναφορές μέσα από τη σελίδα του σχολείου, του Γενικού Λυκείου Τραγαίας (βλ εδώ) 

"Σήμερα Τετάρτη 11 Μαϊου, υλοποιήθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική ομιλία με θέμα: “Οδηγική και μοτοσυκλετιστική ασφάλεια” από τους κ.κ. Πρωτοπαπαδάκη Γιώργο και Μάρκου Σωτήρη, εκπροσώπους της ΛΕ.ΜΟ.Ν. Η ομιλία, που είχε μεγάλη απήχηση στους μαθητές μας, διοργανώθηκε στο πλαίσιο της σχολικής δράσης “Ενίσχυση της οδικής και κυκλοφοριακής αγωγής των μαθητών μας” για το σχολικό έτος 2021-2022".

lykeio_trag.jpg

Και η δεύτερη ... 

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 12 Μαϊου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο του Συλλόγου προστασίας άγριας ζωής Νάξου, κ. Γιάννη Ορφανό.
Θέμα του ήταν η θαλάσσια χελώνα, οι συνθήκες ζωής της και οι κίνδυνοι που την απειλούν, τα βιολογικά χαρακτηριστικά του είδους, το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και η σημασία της φροντίδας του άγριου αυτού ζώου για την εξασφάλιση της ισορροπίας στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Οι μαθητές- τριες πληροφορήθηκαν για πολλά θέματα που αφορούν την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, έμαθαν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που συναντήσουν τραυματισμένη χελώνα ή ποια πρέπει να είναι η στάση τους αν δουν νεογέννητα μικρά χελώνας. Η εκπαιδευτική δράση ολοκληρώθηκε με την επίλυση αποριών των μαθητών"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News