Πανελλαδικές 2021: Ξεκίνημα (14/06) με με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Πανελλαδικές

Αγγλοι στο ραντεβού τους... Το είχε πει άλλωστε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως από τις 20 Μαρτίου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Τα Νέα όταν και είχε αναφέρει ότι ο χρόνος διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν θα αλλάξει, όπως έγινε και πέρσι και ότι και δεν θα υπάρξει καθυστέρηση, παρά τα εμπόδια του lockdown που έχει κρατήσει επί μήνες κλειστά τα σχολεία. Θα διεξαχθούν κανονικά τον Ιούνιο.

Βέβαια είχε πει ότι δεν αναμένονται αλλαγές στη φετινή ελάχιστη βάση εισαγωγής, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.  Κι έτσι σήμερα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων 2021, όπως αυτό καθορίστηκε με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις. Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 14 Ιουνίου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για τους μαθητές όλων των ομάδων προσανατολισμού και ολοκληρώνονται για τα γενικά λύκεια στις  22 Ιουνίου.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις  08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

Το πρόγραμμα των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) 

Τα μαθήματα των ΓΕΛ ξεκινούν την 14η Ιουνίου και ολοκληρώνονται την 22η Ιουνίου 

1

Το πρόγραμμα των ΕΠΑΛ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις στα ΕΠΑΛ της χώρας ξεκινούν την Τρίτη 15 Ιουνίου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και ολοκληρώνονται την 28η Ιουνίου .

1

Δείτε το σχετικό πρόγραμμα στο τέλος του άρθρου 

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News