Πάρος: Η ανακοίνωση για την ίδρυση του Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου

Ηταν η 3η Ιουλίου όταν είχαμε αναφέρει μέσα από την ιστοσελίδα μας ότι "Την ίδρυση οκτώ νέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, ιδρύονται 2 Ειδικά Νηπιαγωγεία (σε Νέα Μάκρη και Ωρωπό), 3 Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (σε Αθήνα, Ωρωπό και Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης) και 3 Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια (σε Ζάκυνθο, Προποντίδα Χαλκιδικής και Πάρο)". Και σήμερα έρχεται ο Δήμος Πάρου, να χαιρετήσει αυτή την απόφαση για την ίδρυση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου και να ενημερώσει ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ενημέρωση για τις δυνατότητες φοίτησης των παιδιών στο σχολείο 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Πάρου αναφέρει:  "Μετά τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις έντονες προσπάθειες του Δήμου, σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πάρου είναι γεγονός.

Το σχολείο αυτό, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μαθητές και μαθήτριες που έχουν εισήγηση από το ΚΕΣΥ. Το Ειδικό Σχολείο αυτό, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές, εκτός της γενικής παιδείας που παρέχει, να παρακολουθήσουν μαθήματα που έχουν σχέση με τοπικές δραστηριότητες ή οτιδήποτε άλλο ζητηθεί από τους μαθητές.

Έτσι λοιπόν, ο Δήμος χαιρετίζει την ίδρυση του νέου σχολείου και καλεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, να ενημερωθούν για τις δυνατότητες φοίτησης των παιδιών τους.

Θα υπάρξει ανακοίνωση που θα ορίζει που μπορούν οι γονείς να πάρουν πληροφορίες".