Κυκλάδες - Μύκονος: Στα 150 ευρώ (μαύρα) το pcr τεστ και θετικοί επισκέπτες στη παραλία για ύπνο (!!!)

Μοριακό

Η Μύκονος συνεχίζει να κινείται στο δικό της ρυθμό.. Οπως είναι γνωστό από σήμερα έως και την 26η Ιουλίου έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και βέβαια όχι μουσική ως το βασικό μέτρο για την μείωση των κρουσμάτων που εκτινάχθηκαν τις τελευταίες ημέρες... Τι γίνεται όμως με τα τεστ και που μένουν όσοι είναι θετικοί στη πανδημία; Η απάντηση; 

"Παρακαμπτήρια οδό για την αποφυγή της συμφόρησης, που επιφέρει η πολύωρη αναμονή, αναζητά πλειάδα τουριστών στη Μύκονο.  Η πρόσκρουση, ωστόσο, με την υπερτιμολόγηση είναι γεγονός. Διαστάσεις έχει λάβει το θέμα της ασυνήθιστα υψηλής χρέωσης των μοριακών ελέγχων (PCR test) σε ξενοδοχεία και σε βιλες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr, τουρίστες που προσπαθούν να αποφύγουν την ταλαιπωρία στα ιατρικά κέντρα, επιλέγουν την πραγματοποίηση της PCR εξέτασης, προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, στο κατάλυμα όπου διαμένουν. Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι τα συγκεκριμένα τεστ, που διενεργούνται εκτός ιατρικών κέντρων, χρεώνονται ορισμένες φορές ακόμη και σε υπερδιπλάσια τιμή από την κανονική.

Στα 60 ευρώ φθάνει υπό κανονικές συνθήκες το ποσό καταβολής για διενέργεια PCR, ωστόσο οι έλεγχοι στα δωματια ξενοδοχείων και σε βίλες φέρεται να φτάνουν και στα 150 ευρώ, και όλες αυτές οι συναλλαγές χωρίς απόδειξη.

Έχει παρατηρηθεί, επίσης, πως όσο πιο πολυτελές είναι το κατάλυμα στο οποίο διαμένει ο τουρίστας τόσο περισσότερα φέρεται πως καλείται να καταβάλει. Φαίνεται, ακόμη, να υπάρχει ένα κλίμα ενόχλησης απέναντι στους γιατρούς που ευθύνονται για την υπερτιμολόγηση.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση με την άνοδο των επιδημιολογικών δεικτών στο νησί των Ανέμων απασχολεί πολύ τις αρμόδιες αρχές που επιδίδονται σε έναν αγώνα για να έχουν τον έλεγχο, κόντρα στα δεκάδες κορωνοπάρτι που ευνοούν φαινόμενα υπερμετάδοσης.

Ο συνωστισμός στις κλινικές της Μυκόνου για να εξακριβωθεί τυχόν μόλυνση από τη νόσο Covid-19 είχε αποτυπωθεί και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του protothema.gr.

Όπως είχε γίνει γνωστό, σχηματίζονται τεράστιες ουρές έξω από τις ιδιωτικές κλινικές της Μυκόνου από τουρίστες που σπεύδουν να κάνουν PCR τεστ για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Η ταλαιπωρία που υφίστανται είναι μεγάλη ειδικότερα τις μεσημεριανές ώρες όπου οι αναμονές αγγίζουν και τις 6 με 7 ώρες.

Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που αφήνουν την εξέταση για την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να χάνουν τις πτήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφοριες του protothema.gr, στα 100 τεστ, τα 10 βγαίνουν θετικά. 

Μάλιστα το ξενοδοχειο καραντινας στο νησί, το οποίο βρίσκεται στην Ανω Μερα, ειναι γεμάτο εδω και μέρες απο ασθενείς.  "Δεν υπάρχει δωματιο ουτε για δείγμα" αναφερει γιατρός απο το Κεντρο Υγείας Μυκονου.

Χαρακτηριστικό ειναι οτι όσοι τουρίστες είναι θετικοί στη νόσο Covid-19 και δεν βρίσκουν κατάλυμα να φιλοξενηθούν, αναγκαζονται να κοιμούνται στις παραλιες!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News