Κυκλάδες: Γιορτάζει το Cyclades Preservation Fund με ένα σημαντικό ντοκιμαντέρ

Θάλασσα

Πέντε χρόνια ζωής.... Και το Cyclades Preservation Fund (CPF) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συγκεντρώνει πόρους από ανθρώπους και επιχειρήσεις που αγαπούν τις Κυκλάδες, για να στηρίξει τοπικές, αποτελεσματικές πρωτοβουλίες και συλλογικότητες που στοχεύουν στην ανάδειξη, προστασία και βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος.

Φέτος γιορτάζει τα 5 χρόνια παρουσίας του στις Κυκλάδες κατά τα οποία εργάζεται αδιάκοπα για την προστασία και διατήρηση της μοναδικής ομορφιάς και φυσικής αξίας των Κυκλάδων προσπαθώντας να ενδυναμώσει και να εμπνεύσει τις τοπικές κοινότητες.

Με αφορμή τα 5 χρόνιας δράσης του, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21.00, παρουσιάζει την προβολή του ντοκιμαντέρ MEDITERRANEAN: LIFE UNDΕR SIEGE (Μεσόγειος- Πολιορκημένη Θάλασσα) του Fred Fougea, που θα λάβει χώρα στο Hermoupolis Heritage (στο χώρο του παλιού εργοστασίου Ζησιμάτου).

Η ταινία αποτελεί μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή της Boréales, της Federation Entertainment και της Anemon με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ και της ΕΡΤ, και είναι αφιερωμένη σε μια από τις πλουσιότερες θάλασσες του κόσμου με στόχο να ενημερώσει για τους κινδύνους που την απειλούν, προτείνοντας λύσεις διατήρησης του πλούτου της. Παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά είδη ζώων, πτηνών και θηλαστικών αλλά και οικοτόπων που ζουν και αναπτύσσονται στην θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, όπως για παράδειγμα τη θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα, μια οικογένεια πελαργών, τα λιβάδια Ποσειδωνίας, κ.α.

Τα γυρίσματα διήρκησαν δύο χρόνια και πραγματοποιήθηκαν σε 12 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και των Κυκλάδων, με τη συμμετοχή δεκάδων επιστημόνων και περιβαλλοντικών οργανώσεων από όλον τον κόσμο. Πρόκειται για ένα εμβληματικό ντοκιμαντέρ, που παρουσιάζει ολοζώντανα και σε πρωτοφανή κλίμακα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Μεσόγειος, ο επίγειος αυτός παράδεισος που βρίσκεται υπό απειλή. Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2022 και προβάλλεται για πρώτη φορά στη Σύρο με τη συνεργασία του Cinedoc Island.

Η πανελλήνια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ έγινε στην Πάρο, την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 στο Cine Enastron του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Πάρκου Πάρου, στη συνέχεια προβλήθηκε στην Κίμωλο και τώρα έρχεται στη Σύρο. Στη συνάντηση θα βρίσκονται καλεσμένοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και σύμμαχοι της οργάνωσης στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Σύρου και των Κυκλάδων, συμπεριλαμβανομένων των: Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων, ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά Σύρου, WWF Ελλάς, We live Together και Ταρσανάς Σύρου. Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα ακολουθήσει κέρασμα και συζήτηση με τους τοπικούς φορείς.

Η διάρκεια του ντοκιμαντέρ είναι 90 λεπτά και θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και προτείνεται η κράτηση θέσης στο cpfgreece@gmail.com(link sends e-mail) έως και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News