Μύκονος - All For Blue: Οι μάσκες πλέον "κυριαρχούν" στις παραλίες

Βόρεια Μύκονος. Παραλία Αυλέμονας... Το ημερολόγιο γράφει 19 Σεπτεμβρίου και μέσω της ανάρτησης που γίνεται από την εθελοντική ομάδα All For Blue μαθαίνουμε ότι : "Σοκαριστικό ήταν το πρωινό μας καθώς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τεράστιο όγκο απορριμμάτων στην παραλία του Αυλέμονα στη Βόρεια Μύκονο μεταξύ άλλων: πλαστικά δοχεία,  μάσκα οξυγονοκόλλησης (!!),  μια βάρκα, ένα μωρό δελφίνι σε αποσύνθεση,  ένα κατσικάκι σε παρόμοια κατάσταση, παπούτσια κι ένα σωρό άλλα απορρίμματα...... Αφού ξεπεράσαμε το αρχικό σοκ, μαζέψαμε τα όλα τα πλαστικά που ήταν κοντά στο νερό για να μην καταλήξουν στο βυθό και θα επανέλθουμε σύντομα με οργανωμένη αποστολή".

myko4.jpg

Αυτά είχαν γίνει .. τότε. Σήμερα; Είχαμε τη δεύτερη αποστολή στη παραλία Αυλέμονα στη Βόρεια Μύκονο. Οι εθελοντές της All For Blue ήταν εκεί και τα αποτελέσματα σοκάρουν. Κι αυτό γιατί οι μάσκες που μας προστατεύουν από τη πανδημία, έχουν κατακλύσει τις παραλίες. Το ξέραμε αλλά όταν υπάρχουν και αποδείξεις, ε τότε; Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Ας δούμε όμως ποια ήταν η ...ψαριά των εθελοντών σήμερα στη Βόρεια Μύκονο.. 

"Δεν έχουμε ξαναδεί τόσα πλαστικά σε καμία άλλη δράση μας! Ο καθαρισμός στην παραλία του Αυλέμονα ολοκληρώθηκε σήμερα με τη πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών.

Συνολικά μαζεύτηκαν 5 μεγάλα σακιά και 8 τσουβάλια γεμάτα με πλαστικά, κυρίως μπιτόνια, μπουκάλια, ποτήρια, βατραχοπέδιλα, παπούτσια, λάστιχα, παιδικά παιχνίδια και δυστυχώς πάρα πολλές μάσκες οι οποίες έχουν αναρριχηθεί στο TOP10 των παράκτιων απορριμμάτων.

Η δράση έγινε με την υποστήριξη του Destino Pacha, μέλη του οποίου έλαβαν μέρος στον καθαρισμό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καπετάνιους που φρόντισαν για την ασφαλή μας μετακίνηση στη βορινή παραλία, στους ανθρώπους της καθαριότητας του Δήμου Μυκόνου που έλαβαν μέρος στη δράση μας και φρόντισαν για την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς και στο Λιμεναρχείο που πάντα είναι δίπλα μας σε όλες τις αποστολές".  

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News