Νάξος - Αγιος Προκόπιος: Μπήκε το μηχάνημα να καθαρίσει τη παραλία (photo)

Naxospress - Αγιος Προκόπιος

Συνήθως διαβάζουμε ή ακούμε την έκφραση «Κάθε πέρυσι και καλύτερα»…  Αλλά, μήπως φέτος είναι πραγματικά καλύτερα σε θέματα που έχουν να κάνουν την οργάνωση και διαχείριση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στον τομέα της καθαριότητας; Και αναφερόμαστε την δεδομένη στιγμή στις παραλίες του νησιού.

Και το λέμε αυτό γιατί σήμερα, Πέμπτη 6 Μαΐου, είδαμε στη παραλία του Αγίου Προκοπίου μηχάνημα που καθαρίζει τη παραλία κυρίως από τα φύκια ενώ στρώνει παράλληλα και την παραλία…  Οπότε με βάση την εικόνες που βλέπουμε στο άρθρο, σε λίγες ώρες, μία από τις ομορφότερες (έχει και Γαλάζια σημαία) θα είναι σε θέση να υποδεχτεί τους πρώτους τουρίστες για το 2021…

Το μεγάλο όπλο της Νάξου στον μεγάλο ανταγωνισμό με τα γειτονικά νησιά για την προσέλκυση επισκεπτών σε ετήσια βάση…

Κάθε χρόνο μιλάμε για την απουσία σωστής πολιτικής και δεν είναι λίγες οι στιγμές που οι επιχειρηματίες έχουν καταγγείλει για αδιαφορία τη εκάστοτε Δημοτική Αρχή όσον αφορά τον καθαρισμό των παραλιών. 

Μάλιστα, έχουμε δει ακόμη και ιδιώτες να αναλαμβάνουν τον καθαρισμό και όχι μόνο μπροστά από τα μαγαζιά τους γιατί οι εικόνες σίγουρα δεν ήταν και οι ιδανικές για τους επισκέπτες.. Και πως να ξεχάσουμε ότι το 2018 η έναρξη καθαρισμών στις παραλίες ήταν στα τέλη Ιουνίου (!!!)  Και οι δικαιολογίες συνήθως είχαν να κάνουν με την μη έγκριση προϋπολογισμού... 

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που προχωρούν σε καταγγελίες προς την (εκάστοτε) δημοτική αρχή που έχει και το πρώτο λόγο, για την επιχείρηση «σκούπα» όσον αφορά τον καθαρισμό των παραλιών θεωρώντας ότι τα φύκια ή όποιοι άλλοι οργανισμοί, αποτελούν κρίκο στην αλυσίδα του φυσικού περιβάλλοντος και δεν πρέπει να υπάρχει παρέμβαση.

Απόψεις που είναι σεβαστές… Όμως, αυτό που κρατάμε στην δεδομένη στιγμή είναι ότι ο Δήμος έχει ενεργοποιηθεί και δίνει αγώνα δρόμου ώστε με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν (από τις 14 Μαΐου) η Νάξος να είναι έτοιμοι για την σχετική υποδοχή….

 

Naxospress - Αγιος Προκόπιος
Naxospress - Αγιος Προκόπιος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News