Νάξος: Μία ακόμη νεκρή χελώνα (17 για το 2020) και νέα ερωτηματικά

Επιτυχία... Οπως αναφέρει και ο Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου "καταφέραμε" και φτάσαμε αισίως στις 17 νεκρές χελώνες για το 2020... Αριθμός που έρχεται να πιάσει τον μέσο όρο της διετίας 2016 - 17 όταν και είχαμε γίνει viral στο Πανελλήνιο.. Ποια είναι τα νέα δεδομένα; Η νεκρή παραλία στην Ψιλή Αμμο (Ανατολική Ακτή) και ο θανάσιμος τραυματισμός χελώνας στο λιμανι της Αγίας Αννας. Μάλιστα με παρέμβαση και του Λιμενικού η αρσενική caretta caretta μεταφέρθηκε στο σταθμό του συλλόγου, όμως η αιμορραγία δεν σταμάτησε...

Οπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες τα τραύματα ήταν βαθιά, και το άτυχο ζώο δεν άντεξε... Και όπως σημειώνεται μέσα από το δελτίο " Το βάθος των τραυμάτων και η μικρή απόσταση μεταξύ των πέντε τομών του καβουκιού, υποδεικνύει την μεγάλη ταχύτητα του σκάφους που σκότωσε τη χελώνα".

Εμείς τι να πούμε; Η Εισαγγελέα Πρωτοδικών έχει κινήσει ουρανό και γη ώστε να μπορέσει να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, που αποδεικνύεται όμως γόρδιος δεσμός

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης μέσω της σελίδας που έχει στα social media, ο Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

"Κλήση από το Λιμεναρχείο Νάξου για τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα, στο λιμάνι της Αγίας Άννας, λάβαμε χθες το απόγευμα. Πήγαμε άμεσα στο σημείο και παραλάβαμε από τα χέρια Γάλλων τουριστών μια ενήλικη αρσενική Caretta caretta με εμφανή τραύματα από προπέλα στο καβούκι.

Μεταφέραμε το άτυχο ζώο στο σταθμό όπου και προσπαθήσαμε να σταματήσουμε την αιμορραγία και να σώσουμε την χελώνα. Δυστυχώς όμως τα τραύματα ήταν τόσο βαθιά που σε κάποια σημεία είχαν κόψει και εσωτερικά όργανα του ζώου καθιστώντας το αδύνατον να σωθεί.

Το βάθος των τραυμάτων και η μικρή απόσταση μεταξύ των πέντε τομών του καβουκιού, υποδεικνύει την μεγάλη ταχύτητα του σκάφους που σκότωσε τη χελώνα . Έχουμε καταγγείλει, ουκ ολίγες φορές, σκάφη που μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι της Αγίας Άννας με μεγάλη ταχύτητα, παραβιάζοντας την νομοθεσία και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές, όμως δυστυχώς το φαινόμενο εξακολουθεί.

Η παραβίαση των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας αποτελεί έναν ακόμη σοβαρό κίνδυνο για τη θαλάσσια χελώνα και δυστυχώς προστίθεται στη λίστα των "εχθρών" της. Έτσι, "καταφέραμε" να φτάσουμε τις 17 καταγεγραμμένες νεκρές θαλάσσιες χελώνες για το 2020, προσθέτοντας άλλη μια νεκρή χελώνα που βρέθηκε χθες στην παραλία της Ψιλής Άμμου...

107634497_2985774224865668_1757903254294466835_o.jpg

English text

Yesterday we received a call from the Port Police about an injured sea turtle floating in the port of Agia Anna.
At once we hurried to the spot and found a family of French tourists with a male loggerhead turtle C.caretta bearing obvious injuries on his carapace caused by a boat propeller.
We transferred the poor animal to our station and tried to stop the bleeding and save him. Unfortunately, the injuries were serious and too deep reaching vital organs, making it impossible to save him.
The depth of the cuts and the distance between them indicate great velocity of the boat, which ultimately killed the turtle.
We have reported multiple times, boats entering and exiting the port of Agia Anna with great speed, which break the law and put in danger even human lives, but the phenomenon still occurs.
Breaking the rules of safe ship navigation is one more serious hazard, adding on to the list of enemies against the lives of sea turtles.
The number of deceased recorded turtles for 2020 has reached now 17, adding one loggerhead turtle which stranded on the beach of Psili Ammos yesterday.

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...