Νάξος: Το πρώτο ...χιόνι στην Απείρανθο και Κόρωνο

Κι όμως χιόνισε... Η 13η Ιανουαρίου θα περάσει στην ... ιστορία ως η πρώτη ημέρα του χρόνου, όπου οι κάτοικοι της Ορεινής Νάξου είδαν ... άσπρη ημέρα. 

Κι αυτό γιατί χιόνισε. Η αλήθεια είναι ότι λόγω της έντασης του ανέμου και δη από το βοριά ήταν σχεδόν αδύνατον να .... κάτσει εντός των οικισμών. 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρω στις 7 είχαμε την πληροφόρηση από τους φίλους του naxospress.gr ότι γίνεται προσπάθεια να πιάσει χιόνι στην Απείρανθο. 

Το χιονόνερο υπήρχε, η ένδειξη από την σταθμό της Εθνικού Αστεροσκοπείου μιλούσε για "χιόνι" αλλά αυτό δεν εμφανίστηκε ποτέ. 

Αντίθετα, το είδαμε τόσο στο Φανάρι, το βουνό πάνω από την Απείρανθο και σε υψόμετρο 720 μέτρα.. Κάτι που βλέπετε στη κεντρική φωτογραφία που μας έστειλε ο ηλεκτρολόγος Χαράλαμπος Μικές που βρέθηκε εκεί για να βοηθήσει στην καλύτερη διανομή του τηλεφωνικού σήματος (βλ cosmote) λόγω πτώσης τάσης ρεύματος... 

 

Επίσης χιόνι είχαμε και στο Ζα (σ.σ. το ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων) αλλά και στο "Κόρωνος", το βουνό που βρίσκεται πάνω από την Κόρωνο..

xioniss.jpg

Κι εδώ η φωτογραφία από φίλο της ιστοσελίδας που μένει στο πανέμορφο χωριό της Ορεινής Νάξου και με τη θερμοκρασία στους 2 βαθμούς επιλέγει να απολαμβάνει την συντροφιά της οικογένειάς του μπροστά στο τζάκι... 

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες 

koronos-tz.jpg

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News