Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου: Εξώδικο προς Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου: Εξώδικο προς Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

|

Εξελίξεις τρέχουν…  Αυστηρή προειδοποίηση για προσφυγή στην δικαιοσύνη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου προς τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Λιανό – Ποια η απάντηση του Δημάρχου;

Ηταν απλά θέμα χρόνου… Και έχουμε την αίσθηση ότι πλέον παίζουμε τις καθυστερήσεις σε έναν … γάμο που όπως αποδείχτηκε ήταν ένα κακό συνοικέσιο.  Εξώδικη διαμαρτυρία, δήλωση και κλήση προς αποκατάσταση απέστειλε πρόσφατα ο «ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ», προς τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτριο Λιανό, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, για τον εαυτό του ατομικά και ως νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Και το ερώτημα βέβαια είναι η επόμενη κίνηση που πλέον είναι στα χέρια του κου Λιανού… Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πρόσφατα μιλώντας σε ιστοσελίδα της Ρόδου είχε πει ότι «Συμμετείχα, παντρεύτηκα και χωρίζω διότι βλέπω ότι δεν πάει. Έγινε μία παντρειά, ένα συνοικέσιο, δεν ταιριάξαμε και χωρίσαμε…» ενώ και σε συνέντευξη στην εφημερίδα “Κυκλαδική” είχε  σημειώσει ότι δεν παραιτείται και είχε προσθέσει “Έχω να μιλήσω με τον κ. Χατζημάρκο δύο με τρεις μήνες. Του έχω ζητήσει και εγγράφως και με συμβούλους του να μιλήσω αλλά δεν κατέστη δυνατό»

Τώρα; Οπως βλέπουμε με την εξώδικο, που κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, στον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, στον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, στους βουλευτές του Νομού Κυκλάδων, στους μετόχους της εταιρείας και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καλείται ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εντός 10 ημερών από τη λήψη της εξωδίκου:
• να ανακαλέσει με επιστολή αλλά και με ανακοινώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ψευδείς δηλώσεις του αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών της εταιρείας,
• να καταθέσει το μετοχικό κεφάλαιο που αντιστοιχεί στον Δήμο που εκπροσωπεί στο λογαριασμό της εταιρείας
• να παραδώσει το σύνολο των στοιχείων που του έχουν ζητηθεί προκειμένου να συνταχθούν τα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής και να συνεργαστεί στη σύνταξη αυτών,
• να δηλώσει, εγγράφως, την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Επιπλέον καλείται να απόσχει εφεξής από τοποθετήσεις που προσβάλλουν τον καταστατικό σκοπό της εταιρείας αλλά και από τοποθετήσεις που θίγουν την τιμή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής.
Σε αντίθετη περίπτωση, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επιφυλάσσονται κάθε νομίμου δικαιώματός τους προειδοποιώντας ότι θα στραφούν σε βάρος του με κάθε νόμιμο τρόπο δια της αστικής και ποινικής οδού, για κάθε αποκατάσταση της ζημίας τους καθώς και για κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά που απορρέει από την παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά του.

Πιο συγκεκριμένα στην εξώδικο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Με θλίψη και αγανάκτησή μας, συνεχίζουμε, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να παρακολουθούμε τις ενέργειές σας, οι οποίες λαμβάνουν χώρα παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας για ύπαρξη ομόνοιας στην εταιρεία μας, και, φυσικά, αποτελούν ενέργειες που δεν συνάδουν με τους σκοπούς αυτής και προκαλούν τεράστια οικονομική ζημία στην εταιρεία μας αλλά και ανεπανόρθωτη ηθική της βλάβη. Ως γνωστόν, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κάθε εταιρείας οφείλουν σύμφωνα με το άρθρο 96 παρ. 1 ν. 4548/2018 περί ανωνύμων εταιρειών να τηρούν το νόμο, το καταστατικό και τις νόμιμες αποφάσεις της γενικής συνέλευσης.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν υποχρέωση πίστης απέναντι στην εταιρεία και οφείλουν, σύμφωνα με το άρθρο 97 του ως άνω νόμου, να μην επιδιώκουν συμφέροντα που αντιβαίνουν στα συμφέροντα της εταιρείας. Απαγορεύεται δε, σύμφωνα, με το άρθρο 98 του ως άνω νόμου, να ενεργούν για δικό τους λογαριασμό ή για λογαριασμό τρίτων πράξεις που υπάγονται στους σκοπούς της εταιρείας. Αντ’ αυτού, εσείς, παρότι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας μας, παραβιάζετε με τις ενέργειές σας τόσο το νόμο και το καταστατικό της εταιρείας αλλά και τις νόμιμα ειλημμένες αποφάσεις της γενικής μας συνέλευσης, προβαίνετε σε ενέργειες που αντιβαίνουν στα συμφέροντα της εταιρείας.

Με την με αριθμ. πρωτ. 1745/19-2-2021 επιστολή του Προέδρου της εταιρείας μας, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεωργίου Χατζημάρκου αναλύθηκαν οι απαράδεκτες, κακόπιστες, παρά το νόμο και βλαπτικές για την εταιρεία μας ενέργειές σας αυτές, οι οποίες είναι συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες:

α) Αρνείστε την καταβολή για λογαριασμό του μετόχου Δήμου Νάξου που εκπροσωπείτε του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που σας αναλογεί, σε αντίθεση τόσο με την πρόβλεψη του νόμου, του καταστατικού αλλά και των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας μας και παρά το πλήθος επιστολών που σας έχουμε αποστείλει για το θέμα αυτό, παρότι επιθυμείτε η εταιρεία μας να ξοδεύει οικονομικούς της πόρους για έργα που αφορούν το νησί σας.

β) Διαδίδετε ως κίνδυνο από τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου την εκ μέρους του πιθανή ανάθεση σε ιδιώτη της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Νάξου, ενώ έχετε ήδη εγκατεστημένο ανάδοχο λειτουργίας σε αυτόν.

γ) Επιρρίπτετε ευθύνες στον ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου για την πρόοδο της πορείας ένταξης και δημοπράτησης του έργου της Μονάδας επεξεργασίας Απορριμμάτων του Δήμου που εκπροσωπείτε ενώ γνωρίζετε ότι κατά το χρόνο έναρξης λειτουργίας της εταιρείας δεν είχατε απόφαση ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και δεν παραδώσατε στην εταιρεία, γιατί δεν έχετε, ενεργή σύμβαση με μελετητή για το ανωτέρω έργο. Σε αντίθεση με τα λεγόμενά σας, η εταιρεία έχει συνάψει σύμβαση με μηχανικό για την διασφάλιση της πορείας του έργου, το κόστος του οποίου βαρύνει τους υπόλοιπους μετόχους εφόσον εσείς αρνείστε την καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου που σας αναλογεί.

δ) Αρνείστε τη συνεργασία με την εταιρεία για την σύνταξη και υπογραφή των προβλεπόμενων και απαιτούμενων από τη νομοθεσία πρωτοκόλλων παράδοσης παραλαβής,

ε) Ισχυρίζεστε ψευδώς ότι ουδεμία πρόοδος έχει πραγματοποιηθεί από την εταιρεία μας σχετικά με την εκπόνηση του ΠΕΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου ενώ γνωρίζετε ότι η εκπόνησή του έχει ήδη ανατεθεί σε μελετητές καθώς και ότι τον Απρίλιο τ.ε. θα είναι ολοκληρωμένος.

στ) Ισχυρίζεστε ψευδώς ότι συναινέσατε στο καταστατικό της εταιρείας μας παρότι δεν γνωρίζατε το περιεχόμενο του ενώ το σχέδιο του καταστατικού που εγκρίθηκε, σας είχε αποσταλεί από τον μέτοχο Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αρκετές μέρες πριν τη Γενική Συνέλευση, παρότι αυτή όντας μειοψηφικός μέτοχος δεν είχε καμία υποχρέωση να συντάξει σχέδιο και παρότι κανείς άλλος Δήμος μέτοχος (μεταξύ των οποίων και ο Δήμος που εκπροσωπείτε) δεν προέβη στη σύνταξη σχετικού σχεδίου καταστατικού.

Με την ανωτέρω επιστολή αναλύθηκαν οι διατάξεις του νόμου τις οποίες παραβιάζετε με την ως άνω συμπεριφορά σας και σας ζητήθηκε, στο πλαίσιο ελάχιστης ηθικής υποχρέωσης, η παραίτησή σας.

Σε συνέχεια των ως άνω ενεργειών σας, και ενώ ο Πρόεδρός μας δεν έλαβε καμία έγγραφη απάντηση στην επιστολή του, η απάντησή σας ήρθε με δηλώσεις σε πληθώρα μέσων μαζικής ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες δεν σκοπεύετε να παραιτηθείτε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας μας, συνεχίζετε ψευδώς να κατηγορείτε την εταιρεία ότι δεν έχει σημειώσει πρόοδο στις εργασίες της αλλά και διατείνεστε ότι έχετε προσπαθήσει πολλάκις να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο αυτής, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ενώ έχετε νόμιμα προσκληθεί, απέχετε από τα τελευταία πέντε (5) Διοικητικά Συμβούλια της εταιρείας που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από Νοέμβριο του έτους 2020 έως και σήμερα».

 
Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Δημοκρατική”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο