Κουφονήσια: Το gopa project και η επίσκεψη Σταυριανουδάκη

Κουφονήσια.. Ένας μικρός παράδεισος στις Μικρές Κυκλάδες.. Και με το καλημέρα το αντιλαμβάνεσαι σε θέματα πολιτισμού .  Η εκπληκτική έκθεση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων,  με τίτλο «ίχνη, η αρχαιολογία των Κουφονησίων» σε προσκαλεί να την επισκεφθείς. Στο κτήριο του παλιού δημοτικού σχολείου: Εξαιρετική παρουσίαση των ανασκαφών που πραγματοποιούνται από τη δεκαετία του 1960 τόσο στα Κουφονήσια όσο και στην Κέρο και Δασκαλιό… Απλά εντυπωσιακή…

Όμως, η αναφορά μας δεν έχει να κάνει μόνο με τις ομορφιές του νησιού. Αλλά και με τους επισκέπτες.. . Πριν από μερικές ημέρες είδαμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Στασινοπούλου να κάνει τη βόλτα της και χθες διαβάσαμε μέσα από την σελίδα του προέδρου της Κοινότητας, Αντώνη Κωβαίου (και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ταγκούλης είναι σε όλες τις δράσεις), για έναν ακόμη σημαντικό καλεσμένο… Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος όπως καταλάβαμε και από την εμφάνισή του (σ.σ. καλοκαιρινή) απολαμβάνει τις διακοπές του. Και ο κος Κωβαίος, άδραξε την ευκαιρία να του μεταφέρει προβλήματα και ζητήματα που αφορούν το νησί των Μικρών Κυκλάδων…

Τι αναφέρει στην σχετική ανάρτηση ο κος Κωβαίος; “Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη είχα τη χαρά να συναντηθώ στο πανέμορφο νησί μας. Στον κ. Γενικό που είχε την ευκαιρία να απολαύσει τα γαλαζοπράσινα νερά και τις ομορφιές του τόπου μας, μεταφέραμε σε φιλικό κλίμα τα κυριότερα θεσμικά αλλά και υποδομών θέματα που αφορούν τα Κουφονήσια.

Τον ξεναγήσαμε κατόπιν επιθυμίας του σε βασικές υποδομές της περιοχής μας, όπως τη Μονάδα Αφαλάτωσης που πρόσφατα ανακατασκευάστηκε και αναβαθμίστηκε, το ελικοδρόμιο , την Παιδική Χαρά και το Κοινοτικό κατάστημα. Ο κος Γενικός που έμεινε ενθουσιασμένος από τα Κουφονήσια, έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθησία για τα θέματα που μας απασχολούν και δεσμεύτηκε πως τις επόμενες ημέρες που θα επιστρέψει στα καθήκοντά του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση κάποιων εξ αυτών”.

Εμείς να σημειώσουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών επιχορηγεί σημαντικά ποσά για την λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως φάνηκε και στην τελευταία ενίσχυση στον συγκεκριμένο τομέα… Μάλιστα, ο κος Γενικός δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να επιδιώκει την κάλυψη των δαπανών των ΜΑ καθώς κατανοεί απόλυτα την εξοικονόμηση πόρων της πολιτείας αλλά και την σπουδαιότητα στο νησιωτικό χώρο...

117869565_3468013243229457_5601743192020666450_n.jpg

Και στο Κουφονήσι το … Gopa Project

Αλήθεια έχετε ακούσει για το Gopa Project; 50 σταχτοδοχεία, χρώματος μπλε, «περιμένουν την ψήφο σας» σε 10 νησιά των Κυκλάδων: Κουφονήσι, Αμοργό, Δονούσα, Ανάφη, Φολέγανδρο, Σέριφο, Κίμωλο, Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα. Μερικά εξ αυτών βρίσκονται στα Κουφονήσια και προκαλούν τους καπνιστές αντί να πετάξουν τις γόπες ή να τις αφήσουν σε κάποια παραλία, να τις ρίξουν σε αυτά τα ιδιαίτερα σταχτοδοχεία…  H δράση αποτελεί μια πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη @a_c_laskaridis_c_f και εντάσσεται στο πρόγραμμα SeaChange Greek Islands. Σκοπός πέρα από την ανακύκλωση των συλλεγόμενων αποτσίγαρων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις επιπτώσεις των αποτσίγαρων καθώς και των πλαστικών μιας χρήσης στο περιβάλλον.

117770230_3462238247140290_6179177266597522686_n.jpg

Ενίσχυση με Υγειονομικό Υλικό

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίων έχει ενισχυθεί όσον αφορά υγειονομικό υλικό. Αρχικά από την MENARINI HELLAS AE και στα στελέχη της που με περισσή ταχύτητα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Κοινότητας, προσφέροντας απαραίτητο υγειονομικό υλικό στα Κουφονήσια.  Το υγειονομικό υλικό που διατέθηκε αποτελεί πολύτιμη αρωγή στην προσπάθεια θωράκισης των νησιών μας και θα συνεισφέρει καθοριστικά στο να κρατήσουμε μακριά από τη γειτονιά μας την επιδημία.

Όμως και οι World Pharmacists / Φαρμακοποιοί του Κόσμου με ιδιαίτερη ευαισθησία προς τα μικρά νησιά έχουν αποστείλει βοήθεια σε πολλά ακριτικά και μη, νησιά σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ώστε να υπάρχει πληρότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού, συμβάλλοντας  στο να κυλήσει ομαλά η τουριστική περίοδος και να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα θέματα με τον COVID-19. Και η … χάρη τους έφτασε έως το Κουφονήσι, όπου έγινε πρόσφατα παράδοση φαρμακευτικού υλικού από εκπρόσωπο των φαρμακοποιών του Κόσμου κ. Θωμά Μπαμπάλη.

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News