Κυκλάδες - Φόρτωμας: Αυξάνονται κατά 60, οι αστυνομικοί στα νησιά

Φόρτωμας

Τις θερμές του ευχαριστίες εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την αύξηση των θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, γεγονός που θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας στα νησιά.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων αυξάνονται κατά 60, από τις οποίες οι 55 αφορούν αστυφύλακες – υπαρχιφύλακες, οι 4 αφορούν ανθυπαστυνόμους – αρχιφύλακες και 1 αφορά υπαστυνόμο.

«Ένα δίκαιο αίτημα της κοινωνίας των Κυκλάδων, παίρνει σάρκα και οστά. Ευχαριστώ θερμά την ηγεσία του Υπουργείου που ενέσκυψε στο δίκαιο αυτό αίτημα των νησιωτών. Παραμένουμε σταθερά δίπλα στον πολίτη», δήλωσε ο κ. Φόρτωμας

 

Η συνάντηση 

Να αναφέρουμε εδώ ότι αρχές Δεκεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο από τον  Φίλιππο Φόρτωμα. Στην ατζέντα της συζήτησής τους πρωταγωνίστησαν τα θέματα δημόσιας ασφάλειας και η επιπλέον ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων στις Κυκλάδες, κατά κύριο λόγο την θερινή περίοδο, όπου υπάρχει κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού.

Ο κ. Φόρτωμας έθεσε στον κ. Θεοδωρικάκο το ζήτημα της στελέχωσης των τμημάτων στις Κυκλάδες αλλά και της ενίσχυσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σαντορίνης, ένα θέμα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία, η επίλυση του οποίου θα συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των μόνιμων κατοίκων του νησιού.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε στην εξεύρεση λύσης, η οποία θα ικανοποιεί το αίτημα αυτό και ταυτόχρονα θα βοηθήσει στην ουσιαστική δημιουργία πλέγματος ασφάλειας στην περιοχή, σε ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Νομού και έναν διεθνή προορισμό που κάθε χρόνο φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο. 

Και προφανώς αυτή η εξέλιξη είναι μέρος της δράσης... 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News