Κυκλάδες - Σίκινος: "Κραυγή" Δημάρχου για ενδοκυκλαδικά (κι όχι μόνο) δρομολόγια

Περιμένοντας τα πλοία

Η ζωή στην άγονη των Κυκλάδων... Μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Για σκληρούς ανθρώπους. Για ανθρώπους μαθημένους να ζουν με λίγα και το αλάτι να χαρακώνει τα πρόσωπά τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιδρούν όταν χάνουν και τα αυτονότητα. Εδώ και μήνες το δεύτερο πλοίο στα ενδοκυκλαδικά είναι εξαφανισμένο. Υποτίθεται ότι έχει ληφθεί απόφαση για την έλευση συγκεκριμένου πλοίου που ομως είναι δεμένο σε κάποιο λιμάνι και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα ενεργοποιηθεί. Αποτέλεσμα;

Η προβληματική επικοινωνία με τα γύρω νησιά και κυρίως με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο. Το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου ωθεί τον Δήμαρχο Σικίνου, Βασίλη Μαράκη να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Και με ανοιχτή επιστολή που έχει ως αποδέκτες ακτοπλόους και κυρίως το αρμόδιο Υπουργείο (βλ Νησιωτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας) ζητάει αυτό που του ... πήραν: το δεύτερο ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο και καλύτερη συγκοινωνία με τον Πειραιά...  Θα τα έχει; 

Αναλυτικά, η ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Σικίνου, Βασίλη Μαράκη, αναφέρει: 

"Φίλες και φίλοι,

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υγειονομική κρίση που βιώνουμε εδώ και ενάμιση χρόνο, έχει επιφέρει περαιτέρω δυσκολίες σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας μας. Ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί είναι κ η ακτοπλοΐα.

Παρόλα αυτά όμως, οι δυσκολίες αυτές δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελούν δικαιολογία ή πρόσχημα για τους αρμόδιους φορείς, είτε είναι το Υπουργείο Ναυτιλίας είτε οι εταιρείες, προκειμένου να πράξουν το καλύτερο δυνατόν προς όφελος των πολιτών.

Από την μεριά μας, από το Δήμο Σικίνου, δεν σταματήσαμε λεπτό να διεκδικούμε βελτίωση των δρομολογίων.. Αδιάκοπα, συντονισμένα και με όλους τους τρόπους, είτε με επιστολές είτε με αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες είτε με συναντήσεις, διεκδικούμε τα εξής δίκαια κ λογικά αιτήματα των κατοίκων της Σικίνου κ όχι μόνο

Α) Άμεση αποκατάσταση της Ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας.

Εδώ κ τρεις μήνες έχουμε μόνο ένα πλοίο που μας συνδέει με Σύρο, Πάρο, Νάξο Αποτέλεσμα αυτού να έχουμε προβλήματα στην τροφοδοσία του νησιού αλλά κ δυσκολίες μετακίνησης συνεργείων κ επισκεπτών. Είχαμε λάβει δέσμευση από το Υπουργείο Ναυτιλίας ότι θα λυθεί το θέμα εδώ και καιρό αλλά δυστυχώς ακόμη δεν έχει επιλυθεί. Ευελπιστούμε ότι θα επανέλθουν άμεσα τα δύο επιπλέον ενδοκυκλαδικά δρομολόγια (που εκτελούσε το Caldera Vista)

Β) Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από την Zante Ferries (που μας εξυπηρετεί όλο το χρόνο):

Τα δρομολόγια του πλοίου Διονύσιος Σολωμός να αναχωρούν πρωί από τον Πειραιά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, έτσι ώστε να φτάνουν στο νησί μας νωρίς το απόγευμα και όχι τρεις τα ξημερώματα όπως γίνεται τώρα.. Επιπλέον θα πρέπει να μην προσεγγίζει το λιμάνι της Μήλου (που εξυπηρετήται κ με άλλα πλοία) σε όλα τα δρομολόγια για να μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος του ταξιδιού.. Επίσης, διεκδικούμε οι αλλαγές των δρομολογίων που έιναι προγραμματισμένες να γίνουν από 12/7 (καλοκαιρινά δρομολόγια) να γίνουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς.

Γ) Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και πολύ πρόσφατη συνάντηση με τον Κύριο Μάριο Ηλιόπουλο ( sea jet ) έχουμε λάβει την διαβεβαίωση του (ευχαριστώ προσωπικά) ότι όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος, τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο θα προσεγγίζει στο νησί μας κ γρήγορο πλοίο της Εταιρείας. Ευελπιστούμε ότι τόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά κ οι εταιρείες θα αφουγγραστούν την αγωνία μας, τα μετρημένα και δίκαια αιτήματα μας και θα πράξουν το καλύτερο δυνατόν.. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News