Κυκλάδες: Στην Κύθνο ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης

ΠΝΑΙ - Κύθνος - Λεονταρίτης- ΞΕΝΙΑ

Στο νησί της Κύθνου μετέβη σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης προκειμένου να παραστεί στην τελετή της παράδοσης του ιστορικού ΞΕΝΙΑ και των δύο ιαματικών πηγών "Κάκκαβος" και "Άγιοι Ανάργυροι" στην περιοχή Λουτρά,  στον Ισραηλινό επιχειρηματία κ. AVRAHAM RAVID από το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ.

            Μετά από άκαρπες προσπάθειες πολλών ετών και ανολοκλήρωτους δημόσιους διαγωνισμούς το εμβληματικό ξενοδοχείο μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς για το νησί της Κύθνου αλλά και την  Ελλάδα, απέκτησε για 99 έτη ο κ. Avraham Ravid με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού αλλά και την ένταξή του στο διεθνές τουριστικό περιβάλλον.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου "Ξενία Κύθνου" παρέστησαν επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β', ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Έπαρχος Κέας - Κύθνου κ. Γιάννης Ευαγγέλου και ο Δήμαρχος Κύθνου κ. Σταμάτης Γαρδέρης.

Κατά το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

            «Είναι πολύ σημαντικό κάθε νησί μας να αναδεικνύει τα πλεονεκτήματά του και να αποκτά ταυτότητα. Η Κύθνος μπαίνει δυναμικά πλέον στον χάρτη του θεματικού τουρισμού και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Με την παράδοση σήμερα του ΞΕΝΙΑ  και των  ιαματικών πηγών, ανοίγονται πλέον νέες αναπτυξιακές προοπτικές για το νησί.

Η υλοποίηση του μεγαλόπνοου επενδυτικού σχεδίου, θα αναδείξει την Κύθνο  ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας».

            Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί ο κ. Λεονταρίτης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Γαρδέρη και θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο γήπεδο του νησιού, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσής του με την τοποθέτηση εξέδρας.

Επίσης, πρόκειται να πραγματοποιήσει επίβλεψη στα έργα που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο νησί και  θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο  Κύθνου που βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας και του οποίου η επικείμενη λειτουργία  αναμένεται να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο νησί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News