Μύκονος - Μ Λυριστής: "Κινήσεις για να μην ενοχλούνται οι τουρίστες. Εμείς; "

Μύκονος - Naxospress

"...Η ΕΤΑΔ αποφάσισε και ενοικίασε τον δημόσιο χώρο αυτό, δίχως τη γνώμη των κατοίκων (οι οποίοι εκπροσωπούνται από το Δημοτικό Συμβούλιο). Το γεγονός αυτό καταδεικνύει για ακόμη μία φορά την λανθασμένη τροπή που έχει λάβει η θεώρηση της “Αποκέντρωσης....."

Μέρος του άρθρου του Περιφερειακού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου, Μηνά Λυριστή με σημείο αναφορά την Μύκονο, που είναι άλλωστε και τόπος καταγωγής του... Και αυτή τη φορά παρεμβάνει για δράσεις στο Πισώ Λιβάδι... Και σήμερα η αναφορά του έχει τίτλο "Η κληρονομιά μας βάφεται στο χρώμα του ευρώ" ... 

"Η περίπτωση της παραλίας στο Καλό Λιβάδι είναι ακόμη μια παραδοχή ότι πλέον το κράτος αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς.

Επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο Καλό Λιβάδι, αδειοδοτήθηκε από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), να χρησιμοποιήσει χώρο στην περιοχή (στο δυτικό άκρο της παραλίας) με σκοπό την εμπορική του αξιοποίηση.

Ο χώρος αυτός, ήδη οριοθετήθηκε από την εταιρία με αμφιβόλου αισθητικής κώνους, ενώ όπως φαίνεται από τις νεότερες φωτογραφίες, πρόκειται να προβεί σε χωματουργικές εργασίες, στα μέσα του καλοκαιριού!

Το ακόμη πιο εξωφρενικό, είναι πως ο χώρος αυτός, αποτελεί χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων τουλάχιστον τα τελευταία 40 χρόνια!

Απ’ ότι μαθαίνω δε, η παρακείμενη επιχείρηση που ενοικίασε το χώρο, είναι ακόμη μια που ενδιαφέρεται για τον τόπο (με αγάπη και στοργή), και ενημερώνει ανεπίσημα πως θα αναπλάσει τον χώρο για “καλλίτερο αισθητικό αποτέλεσμα” (!).

Η ΕΤΑΔ αποφάσισε και ενοικίασε τον δημόσιο χώρο αυτό, δίχως τη γνώμη των κατοίκων (οι οποίοι εκπροσωπούνται από το Δημοτικό Συμβούλιο). Το γεγονός αυτό καταδεικνύει για ακόμη μία φορά την λανθασμένη τροπή που έχει λάβει η θεώρηση της “Αποκέντρωσης”.

Αντί οι Υπηρεσίες να είναι αποκεντρωμένες και να έχουν περισσότερη ισχύ οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, παρατηρούμε -συχνότατα πλέον- να λαμβάνονται αποφάσεις σε κλειστά γραφεία, χωρίς καν να ερωτώνται οι πολίτες που επηρεάζονται άμεσα!

Η ντροπή που υφίσταται η παραλία στο Καλό Λιβάδι, όπου εκδιώκονται οι μόνιμοι κάτοικοι από το δικαίωμα τους να σταθμεύουν στο σημείο που το έπρατταν επί δεκαετίες, είναι αδιανόητη.

Πόσα ακόμη θα αντέξουμε;

Πρώτα “μπόλιασαν” την χρυσή και ψιλή άμμο με παχύτερη “για να μην ενοχλεί τους τουρίστες”.

Μετά μετατόπισαν τον δρόμο όπισθεν καταστήματος, “για να μην ενοχλεί τους τουρίστες”.

Τώρα “καλλωπίζουν” μέρος της παραλίας “για να μην ενοχλούνται οι τουρίστες”

Εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι όμως, πότε θα σταματήσουμε να ενοχλούμαστε; .

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News