Μύκονος: Ο Χρυσοχοϊδης στο "Νησί των Ανέμων" και θέματα αστυνόμευσης

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο νησί της Μυκόνου, όπου και πραγματοποιεί σειρά συσκέψεων. Στο επίκεντρο βρίσκεται το ζήτημα των αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη κατά του νέου κορωνοϊού.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο υπουργός ανήγγειλε την έναρξη εντατικών ελέγχων στα νησιά και όχι μόνο, για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς της COVID-19 και την αποτροπή του συνωστισμού σε χώρους διασκέδασης και ειδικότερα, μεταξύ άλλων, σε μπαρ, beach bar, ιδιωτικά πάρτι και ξενοδοχεία.

Στην ατζέντα βρίσκονται και θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στο νησί, καθώς την ίδια ώρα στελεχώνεται η υπό συγκρότηση Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου, στην οποία φέτος το καλοκαίρι θα υπηρετούν σχεδόν 100 άτομα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σήμερα ο κ. Χρυσοχοϊδης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά, με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, καθώς και με Βουλευτές Κυκλάδων.

Ιδρυση Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης

Να σημειώσουμε ότι από τον περασμένο Ιανουάριο έχουμε το σενάριο σχετικά με την αναβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος της Μυκόνου και τη δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης... και με βάση τα δημοσιεύματα

- Αποφασίστηκε να καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας και να δημιουργηθεί η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου, η οποία θα είναι ανεξάρτητη και θα υπάγεται απευθείας στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

- Σε αυτήν επικεφαλής θα είναι αξιωματικός που φέρει τον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή, θα ορίζεται από το υπουργείο και με αυστηρά κριτήρια θα επιλεγούν τρεις αξιωματικοί βοηθοί του. Συνολικά στη νέα δομή θα υπηρετούν 150 άνδρες και γυναίκες, πολλοί εκ των οποίων θα προσληφθούν με νέα προκήρυξη έτσι ώστε να πληρούν τα κριτήρια που απαιτούνται.

- Κάτω από τον διοικητή θα δημιουργηθούν τρεις ομάδες. Η μία θα έχει να κάνει με την τάξη και την αστυνόμευση, η δεύτερη με την ασφάλεια και την πάταξη της εγκληματικότητας και η τρίτη με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Ειδική μέριμνα θα υπάρχει για το αεροδρόμιο, που παρουσιάζει τεράστια κίνηση, απαιτείται αυστηρός διαβατηριακός έλεγχος, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε μπει στο μάτι των δουλεμπορικών κυκλωμάτων που το χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν με πλαστά έγγραφα παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη.

- Θα δημιουργηθεί ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο στο οποίο θα φτάνουν όλες οι πληροφορίες, θα αξιολογούνται και θα καταστρώνονται όλες οι επιχειρήσεις σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και το Λιμενικό. Εκεί θα φτάνει και online εικόνα από τις υψηλής ευκρίνειας κάμερες που θα τοποθετηθούν στα σημεία όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου.

- Το κτίριο που θα στεγάσει τη νέα Αστυνομία Μυκόνου έχει ήδη κλειστεί και βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο. Εκεί θα υπάρχει χώρος για να μπορεί να φιλοξενείται ένα μεγάλο μέρος των αστυνομικών, ο οποίος θα παραχωρηθεί στην ΕΛ.ΑΣ. από τον Δήμο Μυκόνου.

- Εχουν βρεθεί ιδιώτες-χορηγοί, όχι μόνο επιχειρηματίες της Μυκόνου αλλά και άτομα που περνούν εκεί τα καλοκαίρια τους και έχουν αγανακτήσει από την εγκληματικότητα και το χάος που επικρατεί. Οπως λένε οι πληροφορίες, με τις χορηγίες αυτών θα αγοραστούν τα ειδικά τζιπ, οι μοτοσικλέτες, ακόμη και τα αλεξίσφαιρα που θα φορούν οι αστυνομικοί.

- Η νέα δομή θα είναι μια δύναμη απόλυτα επιχειρησιακή, που θα ασχολείται όχι μόνο με την πάταξη της εγκληματικότητας σε ό,τι έχει να κάνει με τις κλοπές και τις διαρρήξεις, αλλά, όπως λένε πηγές στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στο στόχαστρο θα μπουν για να τελειώσουν τα μπραβιλίκια, η ακριβή πορνεία, τα ναρκωτικά και οι μαύρες business μαφιόζικων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος.

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News