Νάξος: Ανεξαρτητοποίηση Μαργαρίτη με επίθεση σε Δήμαρχο και ...βουλευτάκο

Και οι εξελίξεις τρέχουν… Και τα τελευταία γεγονότα – «γνωστά σε όλους» - όπως αναφέρει στην επιστολή της η Παρασκευή Μαργαρίτη έχουν προκαλέσει νέα δεδομένα στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… Και η Παρασκευή Μαργαρίτη, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Ενωμένοι Μπορούμε» του νυν Δημάρχου Δημήτρη Λιανού, προχώρησε σε διπλή κίνηση με την αποστολή επιστολής προς το Δήμαρχο και το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου…  Ποια είναι αυτή; Αφενός η αίτηση ανεξαρτητοποίησης από την δημοτική παράταξη «Ενωμένοι Μπορούμε» αφετέρου η παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου της Κοινωφελούς…

Ο λόγος; Με βάση την επιστολή που έχει στείλει «τα γνωστά σε όλους γεγονότα του τελευταίου διαστήματος» …  Η κα Μαργαρίτη προχωρεί και σε προσωπική επίθεση εναντίον του Δημάρχου κου Λιανού στον οποίο προσάπτει «συνεχή αναρμόζουσα συμπεριφορά» απέναντι στον πατέρα της και πρώην Δήμαρχο λέγοντας μάλιστα «όπως λέει όλος ο κόσμος, σας δώρισε την Δημαρχία». Μπλέκει και βουλευτή – προφανώς Κυκλάδων – αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο νυν Δήμαρχος εκτελεί «εντολές του κάθε βουλευτάκου» εις βάρος του πατέρα της και τέλος τονίζει ότι δεν τον εμπιστεύεται τονίζοντας ότι ο Γιάννης Τσολάκης ήταν ο πρώτος που αντελήφθη άμεσα την κατάσταση… Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Γιάννης Τσολάκης πριν από μερικές ημέρες υπέβαλλε την παραίτησή του και αναμένεται το κενό του να καλυφθεί από το Νίκο Σέργη, πρώτο επιλαχόντα στις τελευταίες εκλογές. 

Αναλυτικά η επιστολή που φέρει την υπογραφή της κας Μαργαρίτη με τίτλο «Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης» και με προσφώνηση «Κε Λιανέ»…. Αναφέρει:

«Ολοκληρώνοντας τις πανεπιστημιακές μου σπουδές , αποφάσισα να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγω του ενδιαφέροντος και της ανησυχίας για την πορεία του τόπου που ζω και των ονείρων που έχουμε εμείς οι νέοι για ένα καλύτερο αύριο.

Συμμετείχα λοιπόν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιό σας και οι συνδημότες μας μου έκαναν την τιμή να με αναδείξουν δημοτική σύμβουλο του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Γνωρίζετε όμως ότι η πολιτική μου παρουσία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον επί πολλά χρόνια προηγούμενο δήμαρχο και Πατέρα μου, κο Μανόλη Μαργαρίτη.

Ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος άλλαξε, προς το καλύτερο, την πορεία αυτού του τόπου και δημιούργησε μία παράταξη πρότυπο συνοχής και αποτελεσματικότητας, σας εμπιστεύτηκε και σας έβαλε δίπλα του, ως αντιδήμαρχο, παρά τη συνεχή αναρμόζουσα συμπεριφορά σας απέναντί του. Σας παρέδωσε ένα έτοιμο και δεμένο ψηφοδέλτιο, απαιτώντας από όλους τους παλιούς του συνεργάτες να είναι μαζί σας, σας στήριξε με νύχια και με δόντια με απόδειξη την δική μου συμμετοχή και κυριολεκτικά, όπως λέει όλος ο κόσμος, σας δώρισε την Δημαρχία.

Δυστυχώς, τα γνωστά σε όλους γεγονότα του τελευταίου διαστήματος αποδεικνύουν σαφώς και εκ του αποτελέσματος ότι εσείς κινηθήκατε ΕΜΦΑΝΩΣ και ΑΦΑΝΩΣ κατά του Πατέρα μου, εκτελώντας εντολές του κάθε βουλευτάκου, αναμιγνύοντας προσωπικά μικροκομματικά παιχνίδια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και αναρωτιέμαι: όταν δεν αναγνωρίζετε προσφορές και ανθρώπους που συνεργαστήκατε στο παρελθόν και τους προδίδετε, θα αναγνωρίσετε όλους εμάς στο μέλλον;

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι με τον τρόπο, την υπεροψία και τον απολυταρχισμό σας ήδη απομακρύνετε τους συνεργάτες σας. Ο κος Γιάννης Τσολάκης, δημ. σύμβουλος και πρόεδρος με αναγνωρισμένη προσφορά και αποτελεσματικότητα, αντελήφθη άμεσα την κατάσταση και απομακρύνθηκε. Η εποχή της αρραγούς ενότητας και σύμπνοιας της παράταξης τελείωσε. Και για αυτό ο ένας από τους δύο υπεύθυνους είστε εσείς.

Μετά λοιπόν από όλα αυτά, πρώτα θέλω να ευχαριστήσω και να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο που με τίμησε και από τους άξιους και αγαπητούς μου συναδέλφους, αλλά η αξιοπρέπεια και οι αρχές μου, μου επιβάλλουν να διαχωρίσω την θέση μου από την παράταξή σας και να δηλώσω την ανεξαρτητοποίησή μου διότι δεν μπορώ να ακολουθώ έναν αρχηγό που δεν πιστεύω και δεν εμπιστεύομαι.

Επίσης, ζητώ την παραίτησή μου από την προεδρία της Κοινωφελούς Επιχείρησης, καθώς και από όλες τις επιτροπές στις οποίες συμμετέχω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News