Νάξος - "Δύναμη Δημιουργίας": Χωματερή ο χώρος πάρκινγκ στο Χαλκί; (photo)

Χαλκί

Ποιο μήνυμα στέλνει αλήθεια στους δημότες η δημοτική αρχή; Η ερώτηση που (έμμεσα) κάνει η δημοτική παράταξη "Δύναμη Δημιουργίας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων" με την καταγγελία μέσω δελτίου Τύπου σχετικά με την μετατροπή του χώρου στάθμευσης στο Χαλκί της Νάξου σε "χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων". Μάλιστα, δεν κάνει μόνο αυτή την "ερώτηση"... Σημειώνει το παράδοξο της ιστορίας με την ανάρτηση στο χώρο πινακίδας με μήνυμα "Απαγορεύεται η ρίξη μπαζών", τονίζει ότι όλα αυτά είναι σε γνώση της Δημοτικής Αρχής που όχι μόνο δεν σταματάει τη παράνομη ρίψη στο χώρο αλλά χρησιμοποιεί τα φερτά υλικά (από κουφώματα έως πλαστικά) για επιχωμάτωση του ίδιου χώρου (!!!). Και η τελευταία ερώτηση; Είναι υγειονομικά ενδεδειγμένη η στάθμευση απορριμματοφόρων σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και δη τόσο κοντά σε ένα σχολείο;"

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου (μπορείτε να το δείτε και σε μορφή pdf στο τέλος του άρθρου) από τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» με τίτλο   «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» αναφέρει:

"Το αγροτεμάχιο – λιοΰρι, που λειτουργεί ως δημοτικός χώρος στάθμευσης πίσω από το Γυμνάσιο Τραγαίας στο Χαλκί, έχει μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης αδρανών υλικών, κατεστραμμένων κουφωμάτων, υπολειμμάτων οικοδομικών υλικών και κατεστραμμένων δημοτικών κάδων απορριμμάτων. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ο Δήμος έχει αναρτήσει στον χώρο πινακίδα με μήνυμα «Απαγορεύεται η ρίψη μπαζών και απορριμμάτων». Όλα αυτά είναι βεβαίως σε γνώση της Δημοτικής Αρχής, η οποία όχι μόνο δεν σταματάει την παράνομη απόρριψη στον χώρο αυτό, αλλά την ίδια στιγμή, χρησιμοποιεί τα υλικά αυτά για επιχωμάτωση του ίδιου χώρου.

Αυτή είναι η εικόνα που έχει δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή, ελάχιστα μέτρα από το σχολείο και τον Βυζαντινό Ναό του Άη Βλάση, σε έναν χώρο που επισκέπτονται και σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους καθημερινά εκατοντάδες πολίτες.

Αυτό το μήνυμα «στέλνει» στους δημότες.

Υ.Γ. Είναι υγειονομικά ενδεδειγμένη η στάθμευση απορριμματοφόρων σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και δη τόσο κοντά σε ένα σχολείο;"

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News