Νάξος - Δύναμη Δημιουργίας: Προτάσεις για Ετος "Ιάκωβος Καμπανέλλης" και "Μικρασιατική Καταστροφή"

Δύναμη Δημιουργίας

Δεν είναι η πρώτη φορά. Και ενδεχομένως και δεν θα είναι η τελευταία... Η "Δύναμη Δημιουργίας" δημοτική παράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, προχώρησε σε κατάθεση προτάσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο και βέβαια τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με αφορμή τι άλλο; Το γεγονός ότι συμπληρώνονται φέτος εκατό (100) χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και εορτάζουμε το «Λογοτεχνικό έτος 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης» και η Νάξος στερείται δράσεων. Ούτε καν ένα πανό δεν υπάρχει που να ενημερώνει για τις δύο αυτές επετείους...

Η  δημοτική παράταξη - με επικεφαλής τον  Βασίλη Βρούτση -  προτείνει, άμεσα, να αναρτηθούν σε σημεία της Χώρας καλαίσθητα πανό ή πόστερ σχετικά με το λογοτεχνικό έτος Ιακ. Καμπανέλλη, όπως επίσης και τη διοργάνωση κάποιας εκδήλωσης που συνδυάζει την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής και το λογοτεχνικό έτος Καμπανέλλη.

Να σημειώσουμε εδώ ότι και τον Νοέμβριο του 2021 είχε καταθέσει ερωτήσεις που όμως δεν είχαν πάρει απαντήσεις... Ενώ τώρα η απάντηση είναι λιτή και απλή.. "Υπάρχει επιτροπή, Εχουν κατατεθεί προτάσεις"... 

Αναλυτικά η πρόταση (μπορείτε να την δείτε και σε μορφή Pdf στο τέλος του άρθρου) που κατέθεσε η Δημοτική Παράταξη "Δύναμη Δημιουργίας" 

Προς : Τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου

Θέμα: Πρόταση δράσεων για την επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή και για το λογοτεχνικό «Έτος Καμπανέλλη»

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ως ένδειξη σεβασμού και με αίσθηση χρέους απέναντι στην ιστορία και την εθνική μνήμη, προτείνουμε να υψωθεί σε εμφανές σημείο της Χώρας και όχι μόνο, η σημαία με το λογότυπο της επετείου, όπως αυτή δημιουργήθηκε από την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, όπως άλλωστε έχουν κάνει αρκετοί δήμοι της χώρας.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει λάβει χώρα καμία πρωτοβουλία από πλευράς Δήμου, για την εθνική αυτή επέτειο και μία από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας και θεωρούμε ότι με τη συμβολική αυτή κίνηση, θα δείξουμε ότι τιμούμε την οδυνηρή μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής. Θα πρέπει δε, να διοργανωθούν και κάποιες στοχευμένες εκδηλώσεις. Άλλωστε και το νησί μας αποτέλεσε καταφύγιο Μικρασιατών Προσφύγων, απόγονοι των οποίων είναι συνδημότες, φίλοι και συγγενείς μας, έχοντας αφήσει το πολιτιστικό τους αποτύπωμα στον τόπο μας τα τελευταία 100 χρόνια.

Επίσης, προτείνουμε, άμεσα, να αναρτηθούν σε σημεία της Χώρας καλαίσθητα πανώ ή πόστερ σχετικά με το λογοτεχνικό έτος Ιακ. Καμπανέλλη. Είμαστε περήφανοί και παρά την αργοπορία, οφείλουμε πέραν των εκδηλώσεων που θα γίνουν, να το δείξουμε με εμφατικό τρόπο.

Τέλος, θα μπορούσε να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή, η δυνατότητα, για τη διοργάνωση κάποιας εκδήλωσης που συνδυάζει την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής και το λογοτεχνικό έτος Καμπανέλλη, καθώς η ζωή των Μικρασιατών Προσφύγων παίζει σημαίνοντα ρόλο στο ποιητικό και θεατρικό του έργο.

Σε μια εποχή που ο ξεριζωμός αποτελεί ακόμα τραγική πραγματικότητα, έχουμε υποχρέωση να μην ξεχνάμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News