Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Λαϊκή Συσπείρωση: Οξυμένα τα προβλήματα για τους κατοίκους της Κορωνίδας

Νάξος – Λαϊκή Συσπείρωση: Οξυμένα τα προβλήματα για τους κατοίκους της Κορωνίδας

|

Ανακοίνωση από την Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: “Οξυμένα τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της κοινότητας Κορωνίδας” 

“…. Σήμερα αποδεικνύεται ξεκάθαρα πια πως δεν υπάρχουν «σωτήρες», με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται και οι οποίοι θα δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι.   Κάτι που η πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου, η οποία με το μανδύα του δήθεν ανεξάρτητου και αχρωμάτιστου συνδυασμού προσπάθησε να καλλιεργήσει, υποσχόμενη στον κόσμο πως θα δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα που βιώνει….” 

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων”  με αφορμή τα διαχρονικά – όπως αποδεικνύεται – προβλήματα της κοινότητας Κορωνίδας που περιλαμβάνει τόσο την Κωμιακή όσο και τον Απόλλωνα αλλά και μικρότερους οικισμούς στα βόρεια της Νάξου... 

Αναλυτικά, το δελτίο Ενημέρωσης αναφέρει: 

“Σε πρόσφατο δημοσίευμα τοπικού διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης, αποτυπώθηκε με τον πιο χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό τρόπο η σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν καθημερινά, χρόνια τώρα οι κάτοικοι τόσο του Απόλλωνα, όσο και συνολικά της κοινότητας Κορωνίδας, σε όλη την έκταση της.

 Η εγκατάλειψη και αδιαφορία των αρμόδιων αρχών είναι περισσότερο και από προκλητική, αφού στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει μπει πέτρα πάνω στην πέτρα ενώ δήμος και περιφέρεια σφυρίζουν αδιάφορα.

Προβλήματα όπως αυτό της καθαριότητας, των «λιμενικών υποδομών», του οδικού δικτύου κ.α. αντανακλούν την εφαρμογή της κεντρικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Μιας πολιτικής που τα πάντα τα αντιμετωπίζει με τη λογική του κόστους – οφέλους και η οποία έχει ως αφετηρία της την ίδια την ΕΕ, τις εκάστοτε κυβερνήσεις  και που δήμος και περιφέρεια έρχονται να την εφαρμόσουν σε τοπικό επίπεδο, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα της ζωής των μόνιμων κατοίκων και θέτοντας την ασφάλεια των ίδιων και των περιουσιών τους σε κίνδυνο καθημερινά.

Σήμερα αποδεικνύεται ξεκάθαρα πια πως δεν υπάρχουν «σωτήρες», με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται και οι οποίοι θα δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι.   Κάτι που η πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου, η οποία με το μανδύα του δήθεν ανεξάρτητου και αχρωμάτιστου συνδυασμού προσπάθησε να καλλιεργήσει, υποσχόμενη στον κόσμο πως θα δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα που βιώνει.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και η πλειοψηφία των συμβούλων από την πρώτη κιόλας στιγμή μέχρι και σήμερα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να βγάζουν λάδι τη  δημοτική αρχή, απαλλάσσοντας την από τις τεράστιες ευθύνες της για την τραγική κατάσταση της κοινότητας. Βάζουν πλάτη στην αδράνεια και την αδιαφορία της, αφού μέσα από εθελοντικές πρωτοβουλίες, εράνους κλπ, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ελλιπή καθαριότητα δρόμων και παραλίων, ενώ  προχωράνε και σε παρεμβάσεις  χωρίς καμία απολύτως μελέτη ή σχεδιασμό οι οποίες μάλιστα εκτός του άσχημου αισθητικού αποτελέσματος σε κάποιες περιπτώσεις, δημιουργούν και επιπλέον κινδύνους για τους κατοίκους.

apollo.jpg

Απαράδεκτο και αδιανόητο επίσης είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι καλούνται να δώσουν μόνοι τους λύση σε προβλήματα της καθημερινότητας, θέτοντας πολλές φορές και την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο, όπως καταγγέλθηκε και στο σχετικό δημοσίευμα από συμπολίτες μας. 

Την ίδια στιγμή βέβαια καλούμαστε να πληρώνουμε μεγάλα ποσά για δημοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης κλπ, ενώ διπλασιάστηκε  το ενοίκιο των χώρων χρήσης τραπεζοκαθισμάτων για τους επιχειρηματίες της περιοχής. Θέμα για το όποιο ως Λαϊκή συσπείρωση, με αφορμή και την τεράστια ακρίβεια που βιώνει ο κόσμος σε όλους τους τομείς,  καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Κορωνίδας, για δραστική μείωση των δημοτικών τελών σε όλους τους κατοίκους, κατάργηση τους για τις ευπαθείς ομάδες, πολύτεκνους, τρίτεκνους,  ΑμΕΑ κλπ. Πρόταση που ψηφίστηκε ομόφωνα.

Είναι ξεκάθαρο πια πως οι κάτοικοι του τοπικού μας διαμερίσματος, συνολικά οι κάτοικοι του δήμου μας δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη δημοτική αρχή,  αλλά ούτε και από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, αφού πέρα από το γεγονός πως έχουν ευθύνη που στήριξαν τον δήθεν ανεξάρτητο συνδυασμό της «Αναγέννησης Κορωνίδας» – που κάθε άλλο παρά αναγέννηση και ευημερία δεν έφερε στο τοπικό διαμέρισμα- στηρίζουν και τη συντριπτική πλειοψηφία  των αποφάσεων που παίρνονται στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, η οποία είναι το αποφασιστικό όργανο του, ενώ βγαίνουν στα δημοτικά συμβούλια και επιδίδονται σε κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου.

Καλούμε τον κόσμο να αξιοποιήσει την εμπειρία του και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Να δει ποιοι πραγματικά ευθύνονται για την κατάσταση την οποία βιώνει και οργανωμένα, μαζικά και δυναμικά να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται, να συμπορευτεί με τη  Λαϊκή συσπείρωση που μέσα και έξω από τα συμβούλια δίνει τον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων. Για μέτρα πολιτικής προστασίας, έργα υποδομών, για την παροχή όλων των κοινωνικών αγαθών που πρέπει να απολαμβάνουν σήμερα οι κάτοικοι του δήμου μας και που δεν μπορεί να θεωρούνται κόστος ή πολυτέλεια”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;