Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠάρος: Η παραίτηση Κουντρομιχάλη αλλάζει τις ισορροπίες στο Δήμο

Πάρος: Η παραίτηση Κουντρομιχάλη αλλάζει τις ισορροπίες στο Δήμο

|

Η μία έδρα κάνει τη διαφορά στο δημοτικό Συμβούλιο Πάρου και η παραίτηση του Κουντρομιχάλη φέρνει τις δύο παρατάξεις (“Επιμένουμε στη Πράξη” του κου Κωβαίου και “Λαϊκή Συσπείρωση” του κου Ροκανίδα) στα .. ίσα  – Τι αναφέρουν οι δύο πλευρές…

Σε ανατροπή των ήδη λεπτών ισορροπιών, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου, οδηγεί η παραίτηση του Αντιδημάρχου, κ. Ηλία Κουντρομιχάλη, από τα καθήκοντά του και η αποπομπή του από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής.

Δεδομένου, ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου 2019, έφερε μόλις μία έδρα περισσότερη στην παράταξη ‘Πάρος, Επιμένουμε στην Πράξη’ του Δημάρχου, κ. Μάρκου Κωβαίου, έναντι της Λαϊκής Συσπείρωσης, του κ. Κώστα Ροκονίδα, καθώς ο συνδυασμός του κ. Κωβαίου κατάφερε να συγκεντρώσει το 51,06% των ψήφων, απέναντι στο 48,94% της αντιπολίτευσης, η ανεξαρτητοποίηση του κ. Η. Κουντρομιχάλη αναμένεται να φέρει τις δύο παρατάξεις με ίσο αριθμό εδρών, φέρνοντας ανησυχία στο μέτωπο της δημοτικής αρχής, όσον αφορά στην εξέλιξη της υλοποίησης του προγράμματός της.

Με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρώην Αντιδήμαρχος, κ. Κουντρομιχάλης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τα καθήκοντά του και την πρόθεση ανεξαρτητοποίησής του, χωρίς ωστόσο να παραστεί στη σχετική συνεδρίαση όπου συζητήθηκε το θέμα της αντικατάστασής του στα καθήκοντά του, γεγονός που έφερε την αντίδραση της παράταξης της πλειοψηφίας, με την δημοτική ομάδα να αποπέμπει τον παραιτηθέντα αντιδήμαρχο από την παράταξη και το Δήμαρχο να ζητά από τον πρώην συνεργάτη του την παραίτησή του από τα δημοτικά έδρανα, ώστε να παραδώσει την έδρα του στον στον πρώτο επιλαχόντα του ψηφοδελτίου της παράταξης, όπως προκύπτει από το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου 2019.

Ωστόσο, με χτεσινή του ανακοίνωση, ο κ. Κουντρομιχάλης, δεν έκανε καμία αναφορά σε παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος, ωστόσο τόνισε πως πρόθεσή του ήταν να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη της δημοτικής αρχής, σημειώνοντας σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στα παραπάνω, ότι θα τους γνωστοποιήσει αναλυτικά με νέα ανακοίνωσή του, εν ευθέτω χρόνω.

«Με τη συμπεριφορά του έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης»

Αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση του πρώην Αντιδημάρχου, η παράταξη “Πάρος, Επιμένουμε στην Πράξη”, του Δημάρχου, κ. Κωβαίου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε, πως «την Τετάρτη 01/07/2020, ο κ. Ηλίας Κουντρομιχάλης, μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Πάρου, με επιστολή η οποία εστάλη ηλεκτρονικά στο προσωπικό mail του Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «Πάρος, Επιμένουμε στην πράξη», κ. Μ. Ι. Κωβαίο, ανακοίνωνε την παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου, καθώς και από όλες τις θέσεις ευθύνης στις οποίες είχε ορισθεί ως μέλος».

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σημειώνει, πως ο κ. Κουντρομιχάλης στην επιστολή του ενδοπαραταξιακά ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με δημόσια επιστολή μου θα εξηγήσω επακριβώς τους λόγους που με οδήγησαν σ’ αυτήν την απόφαση. Δεν ανεξαρτητοποιούμαι προς το παρόν προκειμένου να μην δημιουργήσω άμεσο θέμα στην παράταξη, αλλά θέλω να σας πληροφορήσω ότι αυτή θα είναι η επόμενη κίνησή μου.».

Η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει, πως η «αυτονόητη αντίδραση του Δημάρχου, κ. Κωβαίου, ήταν η σύγκλιση του Συμβουλίου της παράταξης “Πάρος, Επιμένουμε στην Πράξη”, για την Παρασκευή 03/07, με θέμα συζήτησης την παραίτηση του κ. Κουντρομιχάλη, ενώ ταυτόχρονα έγιναν συνεχείς προσπάθειες επικοινωνίας με τον ίδιο, με σκοπό να έρθει και να εξηγήσει ενώπιον των μελών της παράταξης τους λόγους της απόφασης του, προσπάθειες οι οποίες ωστόσο έπεσαν στο κενό».

Σύμφωνα πάντα με την παράταξη της πλειοψηφίας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημάρχου, των εκλεγμένων μελών και φίλων της παράταξης και των Προέδρων των Κοινοτήτων, «ο κ. Κουντρομιχάλης, θεώρησε πρέπον και σωστό, να επικοινωνήσει εκ του μακρόθεν. Με μία ακατανόητη επιστολή-λίβελο, «εδοξάσθη» κρυπτόμενος. Επιτιθέμενος κατά πάντων, δεν καταδέχθηκε να έρθει και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, προσβάλλοντας με τη συμπεριφορά αυτή, τους παριστάμενους, και τραυματίζοντας την έννοια του θάρρους και της παρρησίας που οφείλει να συνοδεύει κάθε δημόσιο λειτουργό που ασχολείται με τα κοινά», ενώ τονίζεται, πως «είναι αυτονόητο, ότι με τη συμπεριφορά του αυτή, έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης, εξέλιξη η οποία επικυρώθηκε άλλωστε και τυπικά από το σώμα του Συμβουλίου της παράταξης, η οποία αποφάσισε την αποβολή του από τους κόλπους της».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της παράταξης, «η παραίτηση του αυτή, συνεπάγεται την απώλεια της πλειοψηφίας για την παράταξη μας. Μία παραίτηση, η οποία έρχεται μάλιστα σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το νησί της Πάρου, κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, σε μία ιδιαίτερη χρονιά, όπως είναι η φετινή, που απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα στη διαχείριση και στην λήψη των αποφάσεων», ενώ υπενθυμίζεται, πως «ο κ. Κουντρομιχάλης, εκτός των άλλων, είχε τιμηθεί και επιφορτιστεί με μια σειρά σημαντικών και κρίσιμων χαρτοφυλακίων. Ειδικότερα, ήταν υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας για τον Δήμο Πάρου, συντονιστής της επιτροπής διαχείρισης κρίσης για τον Covid-19, ενώ συμμετείχε και στην επιτροπή ναυαγίων».

Κλείνοντας, τα μέλη της πλειοψηφίας σημειώνουν, ότι «από την πλευρά μας, τον ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα πορεία του, και την προσφορά του στα κοινά της Πάρου. Λυπούμαστε που για δικούς του, προσωπικούς λόγους, δεν κατέστη δυνατό να “σηκώσει” το βάρος της ψήφου των πολιτών αλλά και των αρμοδιοτήτων που είχε αναλάβει. Του ευχόμαστε, σε κάθε περίπτωση, τα καλύτερα, από εδώ και πέρα στην πορεία του», ενώ εν κατακλείδι υπογραμμίζεται, ότι «αναμένουμε, για λόγους ηθικής τάξεως και δεοντολογίας, να παραδώσει την έδρα του και να παραιτηθεί, ώστε αυτή να δοθεί στον πρώτο επιλαχόντα του ψηφοδελτίου της παράταξης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Πράξη, την οποία θεωρούμε πρέπουσα αλλά και συμβατή με τα πιστεύω του ιδίου, ο οποίος έχει επιχειρηματολογήσει δημόσια, με λόγια και γραφόμενα, υπέρ αντίστοιχων ενεργειών στο παρελθόν».

«Δυστυχώς, δεν μπορούσα να αλλάξω ανθρώπους»

Με σχετική του ανακοίνωση στις 5 Ιουλίου, ο ίδιος ο κ. Κουντρομιχάλης ενημέρωσε, ότι «την 1/7/2020 με επιστολή μου υπέβαλα στον Δήμαρχο Πάρου κο Κωβαίο Μάρκο, την παραίτησή μου από την θέση του Αντιδημάρχου, καθώς και από όλα τα Διοικητικά Συμβούλια και επιτροπές που είμαι μέλος», υποστηρίζοντας, ότι «στην απόφασή μου αυτή με οδήγησαν σειρά γεγονότων και συμπεριφορών που θα γνωστοποιήσω στο μέλλον, καθώς και τον απολογισμό μου των εννέα μηνών».

Όπως προσθέτει ο πρώην Αντιδήμαρχος, «επίσης ενημέρωσα τον Δήμαρχο ότι σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα καταθέσω και την ανεξαρτοποίησή μου από την παράταξη “Πάρος, επιμένουμε στην πράξη”», καθιστώντας ωστόσο σαφές, ότι «θα συνεχίσω να στηρίζω και να αγωνίζομαι για ότι καλύτερο προτείνεται για το νησί μας και τους κατοίκους του».

Ο κ. Κουντρομιχάλης έκλεισε την ανακοίνωσή του σημειώνοντας, ότι «θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αυτούς τους εννέα μήνες, τους συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους, τους υπαλλήλους του Δήμου και ιδιαίτερα το προσωπικό καθαριότητας για την καλή συνεργασία που είχαμε αυτό το μικρό διάστημα», ενώ επίσης «θα ήθελα να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από όλους εσάς, ανώνυμους και επώνυμους που με εμπιστευθήκατε», τονίζοντας, ότι «οφείλω να σας ομολογήσω ότι τα πράγματα και οι άνθρωποι δεν είναι πάντα όπως φαίνονται, ξεγελάστηκα και εγώ, γιατί πίστευα ότι μπορώ να αλλάξω πράγματα και το κατάφερα εν μέρει, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να αλλάξω ανθρώπους».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα koinignomi.gr

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών