Σαντορίνη - Αν. Σιγάλας: " Εμείς κάνουμε έργα, οι άλλοι ερωτήματα με καταχωρήσεις στα social media"

Σιγάλας - Μητσοτάκης

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά..  Αυτή την ώρα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη πραγματοποιεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαντορίνης, Αντώνη Σιγάλα καθότι από το μεσημέρι βρίσκεται στην Σαντορίνη για τριήμερη επίσκεψη που περιλαμβάνει ταξίδι και σε Σίκινο - Θηρασιά..  Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας 2 Αυγούστου - όπως φαίνεται μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - θα δώσουν το παρών στα εγκαίνια της έκθεσης “Θηραϊκές τοιχογραφίες. Ο θησαυρός του Προϊστορικού Αιγαίου” στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας. 

Την ίδια ώρα όμως έχουμε "πόλεμο" σε τοπικό επίπεδο.. Και με σημείο αναφοράς την κίνηση της ΑΣ Σαντορίνης να αποσύρει τη συμμετοχή της από την Super League 2 λόγω της αδυναμίας να έχει έδρα στη Σαντορίνη. Κίνηση που έφερε αντιπαράθεση στο πολιτικό προσκήνιο... Η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Νίκο Ζώρζο (βλ Θηραϊκή Πολιτεία) προχώρησε σε ανακοίνωση όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρει "Επί της ουσίας αναπάντητα παραμένουν στους Δημότες τα ερωτήματα που ετέθησαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Για ποιο λόγο δεν προχώρησε ήδη ο Δήμος Θήρας σε ενέργειες για την διαμόρφωση του γηπέδου του Πανθηραϊκού σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές;..."

Εε και η Δημοτική Αρχή Θήρας απάντησε... Με τον Αντώνη Σιγάλα να λέει ανάμεσα στα άλλα "  Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο της πολιτικής απελπισίας τον οποίον χάραξε, λίγο πριν από ένα σπουδαίο γεγονός, η Αντιπολίτευση του Δήμου. Είμαστε άυπνοι μέρες τώρα και εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχει αυτή η κορυφαία στιγμή για το νησί μας. Η στιγμή της ανάδειξης της Αρχαίας ιστορίας μας, η στιγμή  που το νησί μας θα πάρει και πάλι τη θέση του στα πανελλήνια και παγκόσμια μέσα ενημέρωσης για να  προβληθεί η προσπάθεια που κάνουν, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι μαζί με μας, να κρατήσουμε καθαρό το νησί και να μην διαταραχτεί η τουριστική περίοδος".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας αναφέρει: 

"Από νωρίς χθες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκαν, υπό την μορφή ερωτημάτων, πληρωμένες καταχωρήσεις σχετικά με την επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ. Μάλιστα, εντελώς συμπωματικά, τις καταχωρήσεις αυτές αναπαρήγαγαν στελέχη συγκεκριμένης Δημοτικής Παράταξης. Ήρθαν να επενδύσουν πολιτικά, χρησιμοποιώντας μια ποδοσφαιρική ομάδα, την οποία ο Δήμος χρηματοδότησε με τα περισσότερα χρήματα από τις υπόλοιπες αθλητικές ομάδες του νησιού.
Όλα αυτά λίγες μέρες πριν από την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού και της Υπουργού Πολιτισμού στο νησί μας. Όλα αυτά λίγες μέρες πριν από την λειτουργία για πρώτη φορά μιας έκθεσης που θα φέρει στο φως τις απείρου κάλους τοιχογραφίες της προϊστορικής Θήρας.

Όλα αυτά λίγες μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση της πορείας των έργων που περιλαμβάνει το Αναπτυξιακό σχέδιο για το νησί μας. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο της πολιτικής απελπισίας τον οποίον χάραξε, λίγο πριν από ένα σπουδαίο γεγονός, η Αντιπολίτευση του Δήμου.

Είμαστε άυπνοι μέρες τώρα και εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχει αυτή η κορυφαία στιγμή για το νησί μας.

Η στιγμή της ανάδειξης της Αρχαίας ιστορίας μας, η στιγμή  που το νησί μας θα πάρει και πάλι τη θέση του στα πανελλήνια και παγκόσμια μέσα ενημέρωσης για να  προβληθεί η προσπάθεια που κάνουν, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι μαζί με μας, να κρατήσουμε καθαρό το νησί και να μην διαταραχτεί η τουριστική περίοδος.

Εμείς αυτά κάνουμε, οι άλλοι κάνουν ερωτήματα με καταχωρήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ας μείνουν σε αυτά, η Δημοτική Αρχή έχει και  με πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί.

Ότι και να κάνουν όμως, όσες καταχωρήσεις κι αν πληρώσουν, δεν θα καταφέρουν να επισκιάσουν αυτά που θα γίνουν στο νησί μας τις επόμενες μέρες".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News