Σύρος - Φόρτωμας: Αμεσα η προκήρυξη για ογκολόγο-παθολόγο για το Νοσοκομείο

Φόρτωμας

Πάμε στην πρώτη είδηση... Δυναμική ήταν η κινητοποίηση που έγινε το πρωί της Τετάρτης υπέρ της στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου. 

Με βασικό σύνθημα "Θέλουμε νοσοκομείο και όχι Κέντρο Υγείας" η πορεία που ξεκίνησε από το χώρο του Νοσοκομείου έφτασε στο λιμάνι της Ερμούπολης, όπου και είχαμε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της χερσαίας ζώνης με την έλευση του Blue Star Paros... 

Και κατάληξη είχε την πλατεία Μιαούλη με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Κατερίνα Καλογεράκη να δηλώνει ανάμεσα στα άλλα ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους  

Μάλιστα, σύριο Πέμπτη υπάρχει προγραμματισμένη  συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη στην Αθήνα,ώστε να τεθούν στο τραπέζι από τον Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης Νίκο Λειβαδάρα όλες οι άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου Σύρου.  

Νωρίτερα, όμως, έχουμε την δεύτερη είδηση από τον Φίλιππο Φόρτωμα, βουλευτή Κυκλάδων ...

Οπως διαβάζουμε στη σελίδα του "   Σε επικοινωνία μου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, αρμόδια για τα νοσοκομεία, κ. Μίνα Γκάγκα, μου επιβεβαίωσε πως για το Νοσοκομείο Σύρου θα προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη θέσης για ογκολόγο-παθολόγο, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες η έκδοση του ΦΕΚ με τα αποτελέσματα διορισμού Επιμελητή Β' Μικροβιολογίας και τα προσωρινά αποτελέσματα για Επιμελητή Β' Φυσικής Ιατρικής.

Τέλος αναμένεται η επικείμενη πρόσληψη 5 ΔΕ βοηθών νοσηλευτή, πλέον των ήδη 2 ΤΕ νοσηλευτών, που είχε αρχικά ανακοινωθεί, καθώς και η έκδοση ΦΕΚ διορισμού 14 θέσεων λοιπού προσωπικού (νοσηλευτικού & διοικητικού).

Σε συνέχεια της συνομιλίας μου με την Αναπληρώτρια Υπουργό, επισκέφθηκα την 2η ΥΠΕ όπου τόσο ο Διοικητής κ. Χρήστος Ροϊλός, όσο και οι Υποδιοικητές με διαβεβαίωσαν πως η επίλυση των θεμάτων που αφορούν τη Σύρο αποτελεί τη βασική τους προτεραιότητα".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News