Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΚυκλάδες - Αμοργός: Συνάντηση εκπροσώπων μουσικών με Δήμαρχο, νέα συνάντηση τη Δευτέρα

Κυκλάδες – Αμοργός: Συνάντηση εκπροσώπων μουσικών με Δήμαρχο, νέα συνάντηση τη Δευτέρα

|

Διαμαρτυρία Νο 1 από εκπροσώπους των μουσικών στην Αμοργό χθες στο Δημαρχείο – Τι ειπώθηκε – Ποια είναι η επόμενη κίνηση και τα αιτήματά τους,,, 

“… Το τελευταίο γλέντι της Αμοργού, το βράδυ της 22ης Ιουλίου…! Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του Ιουλίου και στο νησί επικρατεί ένα χαμόγελο μιας και είναι αρκετά θετική η χρονιά από πλευράς τουρισμού πληροφορηθηκα ότι με απόφαση του οργάνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Αμοργού σταματάνε οι ζωντανές βραδιές μετά μουσικής (κοινώς live) στο νησί – έως και την 15η Αυγούστου – χωρίς προηγουμένως να έχουμε ενημερωθεί εμείς σαν διασκεδαστές, όργανοπαίχτες ούτε τα μαγαζια που διοργάνωνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις ωστε να υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος και να βρεθούν λύσεις όπου δεν θα υπήρχαν ‘ζημιωμένοι’ …” 

Η αναφορά από φίλο της ιστοσελίδας και λίγο αργότερα είχαμε την ενημέρωση από το Δήμο Αμοργού ότι υπάρχει ανάκληση αδειών μουσικών εκδηλώσεων οι οποίες είχαν δοθεί σύμφωνα με το Ν. 4229/2014, παρ. 1, αρ. 3. τεύχος Α΄(ΦΕΚ 8/10-01-2014), σε επιχειρήσεις αναψυχής (Καφέ – μπαρ) και καταστήματα εστίασης, από 23 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2021. 

Υπάρχει όμως και αντίδραση…  Μέσα από την σελίδα του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμοργού Λευτέρη Καραϊσκό χθες στο δημαρχεικό μέγαρο. Αποτέλεσμα; Επί της ουσίας τίποτα… Οπως διαβάζουμε ”  πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Αμοργού ενάντια στην απόφαση του Δήμου για απαγόρευση κάθε εκδήλωσης με ζωντανή μουσική μέχρι και τον δεκαπεντάυγουστο. Αντιπροσωπεία των μουσικών συναντήθηκε με τον Δήμαρχο ζητώντας την ανάκληση της απόφασης και τονίζοντας πως με αυτήν ζημιώνονται οι μουσικοί που εργάζονται στο νησί ενώ ταυτόχρονα η στοχοποίηση της μουσικής και των μουσικών συγκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος. Ο Δήμαρχος Αμοργού επέμεινε στην γραμμή της στοχοποίησης της μουσικής και των μουσικών, ακολουθώντας κατά γράμμα την κυβερνητική τακτική που αποθεώνει την ατομική ευθύνη. Κατόπιν τούτου το ραντεβού μας ανανεώθηκε για την Δευτέρα 26 Ιουλίου στην 1 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική διαμαρτυρία. Καλούμε σε συμμετοχή όλους τους μουσικούς που βρίσκονται στο νησί”.

 

Οι πληροφορίες από την Αμοργό αναφέρουν ότι αναμένεται έκδοση ψηφίσματα από το σύνολο των επιχειρηματιών του νησιού και παράδοσή του στον Δήμαρχο… 

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος απαιτεί την ανάκληση της απόφασης του Δήμου Αμοργού με την οποία απαγορεύεται η ζωντανή μουσική στα μαγαζιά του νησιού από σήμερα Παρασκευή 23 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 15 Αυγούστου με την επίκληση της ανάγκης περιορισμού της πανδημίας. Η συγκεκριμένη απόφαση πλήττει άμεσα τους μουσικούς οι οποίοι δουλεύουν στο νησί. Το πιο επικίνδυνο όμως είναι πως υποδεικνύει την μουσική ως τον νούμερο ένα παράγοντα εξάπλωσης της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό πως στην ανακοίνωση του Δήμου δεν θίγεται καμία από τις βασικές παραμέτρους του προβλήματος οι οποίες συζητιούνται ευρέως ανάμεσα σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες:

· Η ασυδοσία των ακτοπλοϊκών εταιρειών που φορτώνουν τα καράβια με πλήρη χωρητικότητα θυσιάζοντας την δημόσια υγεία στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους.

· Ο συνωστισμός στα τοπικά λεωφορεία ΚΤΕΛ που ειδικά σε συνθήκες πανδημίας είναι διπλά επικίνδυνος

· Η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού για μαζικούς ελέγχους με rapid test σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες. Κι εδώ η ανυπαρξία των κρατικών δομών βαφτίζεται «ατομική ευθύνη». Ακούγεται μάλιστα πως ιδιώτης επιχειρηματίας εκμεταλλευόμενος το σχετικό κενό έχει στήσει υπηρεσία για κατοίκον ελέγχους PCR και rapid test βγάζοντας κέρδος επάνω στον έλεγχο που θα έπρεπε να είναι δικαίωμα των κατοίκων-εργαζομένων-επισκεπτών και υποχρέωση των κρατικών υπηρεσιών.

· Οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες του κέντρου Υγείας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τακτικές ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού ενώ κάθε καλοκαίρι καλούνται να διαχειριστούν και την τουριστική κίνηση, πολύ περισσότερο σε συνθήκες πανδημίας και με ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων στο νησί.

Σε όλα αυτά τα (γνωστά σε όλους) ζητήματα η ανακοίνωση του Δήμου αποφεύγει να τοποθετηθεί προφανώς για να μην κακοκαρδίσει κυβέρνηση και εφοπλιστές. Αντίθετα με την απόφαση για απαγόρευση των μουσικών εκδηλώσεων γίνεται μια προσπάθεια να «πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα», να μετατοπιστεί η συζήτηση στην βολικότατη θεωρία περί ατομικής ευθύνης, να μην συζητιούνται οι τεράστιες ευθύνες του δήμου αλλά και της κυβέρνησης που αφήνουν κατοίκους-εργαζόμενους-επισκέπτες εκτεθειμένους στην πανδημία χωρίς κανένα σχέδιο.

Απαιτούμε

· Να παρθεί άμεσα πίσω η απόφαση για απαγόρευση της ζωντανής μουσικής. Να σταματήσει η επιχείρηση στοχοποίησης της μουσικής και των μουσικών για το πρόβλημα του συνωστισμού και την διασπορά της πανδημίας.

· Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία. Να απαιτήσει ο Δήμος να μπει φρένο στην αυθαιρεσία των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Να ενισχυθούν τα τοπικά δρομολόγια ΚΤΕΛ προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

· Διενέργεια μαζικών τεστ σε όλο τον πληθυσμό με προτεραιότητα στους εργαζόμενους που είναι και οι πιο άμεσα εκτεθειμένοι καθώς έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες κόσμο. Να ενισχυθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας του νησιού για να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας αλλά και λόγω καλοκαιρινής περιόδου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ολυμπιακή Φλόγα: Σε Καστελόριζο και Κυκλάδες ο Γιάννης Βρούτσης

Σε Καστελόριζο, Σαντορίνη, Νάξο και Πάρο ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, για τη Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας

Blue Star Ferries: Το “Blue Star 2” για μερικές ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας

Το Blue Star Delos παραμένει στο Βόρειο Αιγαίο, το Blue Star 1 πάει Δωδεκάνησα και στη Παροναξία από σήμερα έως και την 25η Απριλίου το Blue Star 2 (πίνακας)

Σαντορίνη – Μύκονος: Μεγάλη πτώση στην αεροπορική επιβατική κίνηση

Πτώση (διψήφιος ο αριθμός) στην αεροπορική επιβατική κίνηση για Μύκονο και Σαντορίνη - Αντίθετα ανεβαίνει η Ρόδος

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Το νέο σχέδιο για “πράσινη” ακτοπλοϊα, επηρεάζει τις άγονες γραμμές;

Μελέτες για τις άγονες γραμμές στο πλαίσιο ΣΔΙΤ – Πρωτοβουλίες για «πράσινη ακτοπλοΐα»

Ναυαγοσώστες: Η κλιματική κρίση προκαλεί κάλυψη των ακτών για περισσότερους μήνες

Ο πνιγμός τουρίστα στα Χανιά την Κυριακή φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για ναυαγοσωστική κάλυψη περισσότερους μήνες τον χρόνο. Ηδη το Σαββατοκύριακο οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν πολλούς στις παραλίες της χώρας

“Olympic Champion Jet”: Το νέο .. ταχύπλοο της SeaJets και σε ποιο δρομολόγιο θα το δούμε φέτος

Το Santorini Palace έφυγε, το Olympic Champion Jet έρχεται.. που θα δρομολογηθεί;

Ελλάδα: Συνεχόμενα ρεκόρ επισκεπτών αλλά με υποδομές της δεκαετίας του 70 (!!!)

Παρωχημένα τα λιμάνια στα νησιά και στα περιφερειακά αεροδρόμια - Πάρος και Νάξος τα μεγαλύτερα παραδείγματα με βάση τις υποδομές τους

Ευρωεκλογές – Debate… γιοκ για φέτος

Μπορεί να ήθελε το ΠΑΣΟΚ ένα debate όπως η Κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί

Αμοργός – Ενωση Ξενοδόχων: Καθαρίζουμε τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη

Tην Κυριακή ο Καθαρισμός του Πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη στο πλαίσιο της δράσης Let’s do it Greece 2024