Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΚυκλάδες: Τι είδε η Μενδώνη στην Σίκινο; (Photo)

Κυκλάδες: Τι είδε η Μενδώνη στην Σίκινο; (Photo)

|

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, βρέθηκε χθες στη Σίκινο – Η συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς, το Κάστρο, ο Ναός της Επισκοπής οι επισκέψεις και η αναφορά του Δημάρχου Βασίλη Μαράκη .. (photo) 

“…. Η θέση της Υπουργού ήταν ότι η Σίκινος είναι ένα νησί με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και πιθανότατα να υπάρξουν και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, επομένως η εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα πρέπει να εξεταστεί με πολύ περισσότερο σκεπτικισμό και ίσως θα πρέπει να στραφούμε κ σε άλλες μορφές ενέργειας.. Την ευχαριστώ και για αυτά τα λόγια της, μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε και αυτό τον αγώνα ..”

Αυτό αναφέρει ο Δήμαρχος Σικίνου, Βασίλης Μαράκης, μέσα από τη προσωπική του σελίδα και με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, που έφτασε στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, πριν επιστρέψει στη Σαντορίνη όπου σήμερα θα προχωρήσει και σε εγκαίνια μίας από τις πιο σημαντικές εκθέσεις για τις Εκθέσεις..  Η κα Μενδώνη συνοδευόμενη από τον Διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δημήτρη Αθανασούλη αλλά και την Βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυϊού εισκεφθηκε το Κάστρο, τον Ναό της Επισκοπής και είχε την ευκαιρία να δει την εξέλιξη των δράσεων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων..  Παράλληλα, να τονίσουμε ότι ο κος Μαράκης τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αντίθετο σε ενδεχόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί… 

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του κου Μαράκη… 

“Ακόμη μια πολύ σημαντική, ξεχωριστή και δημιουργική μέρα.. Είχαμε την χαρά και τιμή να επισκεφθούν το νησί μας η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη με τους συνεργάτες της.

Επίσης μας επισκέφτηκε και ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος (ο οποίος είχε χρηματοδοτήσει δύο από τις μελέτες της Επισκοπής) με την σύζυγό του και βέβαια ο κύριος Δημήτρης Αθανασούλης ( Διευθυντής εφορείας αρχαιοτήτων Κυκλάδων ) μαζί με την κυρία Μαρία Κονιώτη ( Αρχαιολόγος ). Παράλληλα κοντά μας βρέθηκε και η βουλευτής Κυκλάδων κυρία Μονογιού Κ.

Στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συζητήθηκαν θέματα του νησιού μας. Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών του Ναού της Επισκοπής όπου σύντομα θα χουν ολοκληρωθεί. Στην συνέχεια μιλήσαμε για την μετατροπή του παλιού σχολείου σε Πολιτιστικό Κέντρο – Μουσείο.

Είχαμε την χαρά να υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σικίνου και του Υπουργείου Πολιτισμού. Σύντομα θα ανατεθούν οι αναγκαίες μελέτες έχουμε ήδη βρει την χρηματοδότηση 60.000 ευρώ για να πάμε μετά στην δημοπράτηση.

Η υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές δυσκολίες και να προχωρήσουμε γρήγορα και για αυτό το μεγάλο στόχο για το νησί μας.

Την ευχαριστώ θερμά ….

Το επόμενο θέμα που ενημερώθηκε η υπουργός αφορούσε την ανάδειξη του Κάστρου ( στον οικισμό – κεντρική πλατεία ).Η εφορεία αρχαιοτήτων πραγματοποιεί τις μελέτες για αυτό το έργο οι οποίες θα εξεταστούν για να δούμε τι δράσεις-εργασίες θα γίνουν.

Τέλος με την ευκαιρία της επισκέψεως εξέφρασα στην υπουργό την αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου ( με ομόφωνες αποφάσεις ) αλλά και όλων των συμπολιτών μας, σε πιθανή μελλοντική εγκαταστάση ανεμογεννητριών στο νησί μας παραθέτοντας λογικά επιχειρήματα για αυτή την θέση μας.

Η θέση της Υπουργού ήταν ότι η Σίκινος είναι ένα νησί με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και πιθανότατα να υπάρξουν και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, επομένως η εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα πρέπει να εξεταστεί με πολύ περισσότερο σκεπτικισμό και ίσως θα πρέπει να στραφούμε κ σε άλλες μορφές ενέργειας..

Την ευχαριστώ και για αυτά τα λόγια της, μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε και αυτό τον αγώνα .. Μετά την σύσκεψη στο Δημαρχείο η υπουργός αλλά και όλη η ομάδα πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Επισκοπή, στο παλιό σχολείο και στον οικισμό του Κάστρου.. Τους ευχαριστώ θερμά για την παρουσία τους στο νησί μας, για το ενδιαφέρον τους κ την αγάπη τους.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Νότιο Αιγαίο: Τροποποίηση δρομολογίου “Blue Star Chios” λόγω κακοκαιρίας

Διαμόρφωση δρομολογίων του "Blue Star Chios" το χρονικό διάστημα 28/3-30/3, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συζήτηση για θέματα νησιωτικότητας

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

Μήλος: Ανοιγμα στην Ολλανδική αγορά

Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

Λέξεις και έννοιες: Από τον Ομηρο έως σήμερα και η χρήση τους

Με την αρωγή του Γιώργου Ανωμερίτη κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γλώσσα. Τι διαπιστώνουμε;

Κυκλάδες – Κέα: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

Απλησίαστες οι Κυκλάδες και το 2024: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες