Κυκλάδες: Τι είδε η Μενδώνη στην Σίκινο; (Photo)

".... Η θέση της Υπουργού ήταν ότι η Σίκινος είναι ένα νησί με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και πιθανότατα να υπάρξουν και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, επομένως η εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα πρέπει να εξεταστεί με πολύ περισσότερο σκεπτικισμό και ίσως θα πρέπει να στραφούμε κ σε άλλες μορφές ενέργειας.. Την ευχαριστώ και για αυτά τα λόγια της, μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε και αυτό τον αγώνα .."

Αυτό αναφέρει ο Δήμαρχος Σικίνου, Βασίλης Μαράκης, μέσα από τη προσωπική του σελίδα και με αφορμή την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, που έφτασε στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, πριν επιστρέψει στη Σαντορίνη όπου σήμερα θα προχωρήσει και σε εγκαίνια μίας από τις πιο σημαντικές εκθέσεις για τις Εκθέσεις..  Η κα Μενδώνη συνοδευόμενη από τον Διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δημήτρη Αθανασούλη αλλά και την Βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυϊού εισκεφθηκε το Κάστρο, τον Ναό της Επισκοπής και είχε την ευκαιρία να δει την εξέλιξη των δράσεων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων..  Παράλληλα, να τονίσουμε ότι ο κος Μαράκης τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αντίθετο σε ενδεχόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί... 

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του κου Μαράκη... 

"Ακόμη μια πολύ σημαντική, ξεχωριστή και δημιουργική μέρα.. Είχαμε την χαρά και τιμή να επισκεφθούν το νησί μας η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη με τους συνεργάτες της.

Επίσης μας επισκέφτηκε και ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος (ο οποίος είχε χρηματοδοτήσει δύο από τις μελέτες της Επισκοπής) με την σύζυγό του και βέβαια ο κύριος Δημήτρης Αθανασούλης ( Διευθυντής εφορείας αρχαιοτήτων Κυκλάδων ) μαζί με την κυρία Μαρία Κονιώτη ( Αρχαιολόγος ). Παράλληλα κοντά μας βρέθηκε και η βουλευτής Κυκλάδων κυρία Μονογιού Κ.

Στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συζητήθηκαν θέματα του νησιού μας. Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών του Ναού της Επισκοπής όπου σύντομα θα χουν ολοκληρωθεί. Στην συνέχεια μιλήσαμε για την μετατροπή του παλιού σχολείου σε Πολιτιστικό Κέντρο - Μουσείο.

Είχαμε την χαρά να υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σικίνου και του Υπουργείου Πολιτισμού. Σύντομα θα ανατεθούν οι αναγκαίες μελέτες έχουμε ήδη βρει την χρηματοδότηση 60.000 ευρώ για να πάμε μετά στην δημοπράτηση.

Η υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές δυσκολίες και να προχωρήσουμε γρήγορα και για αυτό το μεγάλο στόχο για το νησί μας.

Την ευχαριστώ θερμά ....

Το επόμενο θέμα που ενημερώθηκε η υπουργός αφορούσε την ανάδειξη του Κάστρου ( στον οικισμό - κεντρική πλατεία ).Η εφορεία αρχαιοτήτων πραγματοποιεί τις μελέτες για αυτό το έργο οι οποίες θα εξεταστούν για να δούμε τι δράσεις-εργασίες θα γίνουν.

Τέλος με την ευκαιρία της επισκέψεως εξέφρασα στην υπουργό την αντίθεση του δημοτικού συμβουλίου ( με ομόφωνες αποφάσεις ) αλλά και όλων των συμπολιτών μας, σε πιθανή μελλοντική εγκαταστάση ανεμογεννητριών στο νησί μας παραθέτοντας λογικά επιχειρήματα για αυτή την θέση μας.

Η θέση της Υπουργού ήταν ότι η Σίκινος είναι ένα νησί με έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και πιθανότατα να υπάρξουν και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα, επομένως η εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα πρέπει να εξεταστεί με πολύ περισσότερο σκεπτικισμό και ίσως θα πρέπει να στραφούμε κ σε άλλες μορφές ενέργειας..

Την ευχαριστώ και για αυτά τα λόγια της, μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε και αυτό τον αγώνα .. Μετά την σύσκεψη στο Δημαρχείο η υπουργός αλλά και όλη η ομάδα πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Επισκοπή, στο παλιό σχολείο και στον οικισμό του Κάστρου.. Τους ευχαριστώ θερμά για την παρουσία τους στο νησί μας, για το ενδιαφέρον τους κ την αγάπη τους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News