Νάξος - Κόρωνος: Δεύτερη ημέρα (17/08) πατροπαράδοτων παιχνιδιών

Νάξος - Κόρωνος

Θέλετε να ζήσετε κάτι το διαφορετικό; Να επιστρέψετε στην εποχή της αθωότητας; Εκεί όπου όλοι μικροί και μεγάλοι γίνονται ένα και απολαμβάνουν όμορφες ξεχωριστές στιγμές. Εάν όντως το θέλετε, δεν έχετε παρά να πάρετε το δρόμο για την Κόρωνο…  Και θα νιώσετε και πάλι παιδιά.. Αλλωστε στην πανέμορφη Κόρωνο κάποια πράγματα δεν αλλάζουν... 

Υπάρχει άλλωστε και η σχετική παράδοση / αναφορά μέσα από κείμενα και φωτογραφίες. Οπως αυτές του αείμνηστου Μανώλη Δ. Μανωλά. Εκεί που βλέπουμε το 1992 τους Κορωνιδιάτες να παίζουν: πως το τρίβουν το πιπέρι , βιολί βιολί βιολάκι , μπιζ και σκαμνάκια . Παιχνίδια σκωπτικά και άκρως σατιρικά που παιζόταν πάντα από μεγάλους ανθρώπους που είχαν διάθεση να γελάσουν πρώτα εκείνοι και μετά όλοι οι άλλοι. Παλιά (έτσι θα έπρεπε να είναι και σήμερα ) όλα αυτά τα γλέντια διοργανωνόταν και εκτελούνταν από τους ίδιους που τα απολάμβαναν .

Σήμερα, Τετάρτη 17 Αυγούστου έχουμε μέσω της Κοινότητας Κορώνου, την δεύτερη ημέρα με παιχνίδια που έρχονται από το παρελθόν, ενώ την Παρασκευή 19 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί ο παραδοσιακός χορός στην αυλή της Αγίας Μαρίνας... 

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

Η Κοινότητα Κορώνου, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικος Σύλλογος  Κορώνου, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου& Μικρών  Κυκλάδες οργανώνουμε την εκδήλωση με τα παραδοσιακά  παιχνίδια, η οποία θα γίνει την Τρίτη 16/8/2022 και την  Τετάρτη 17/8/2022 και τις δύο μέρες θα ξεκινήσουμε στις 7:00  το απόγευμα.  

Επίσης ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κορώνου θα έχει  παραδοσιακά όργανα και χορούς την Παρασκευή 19/8/2022  στην αυλή της Αγίας Μαρίνας στην Κόρωνο.

Είναι μία  εκδήλωση που πρέπει να την στηρίξουμε όλοι μας.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News