Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΝάξος: Τι θέλουν Τσούνης και Amazon στο "νησί της Αριάδνης";

Νάξος: Τι θέλουν Τσούνης και Amazon στο “νησί της Αριάδνης”;

|

Θα αποτελέσει η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες πρότυπο για νέες τεχνολογίες όσον αφορά τον αμερικανικό κολοσσό Amazon? Η πρώτη επίσκεψη ήταν επιτυχημένη 

Η είδηση έρχεται μαπό την εκδήλωση του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου που έγινε προσφατα στον Αστέρα Βουλιαγμένης και διά στόματος Πρέβση της Αμερικής… Και μάλιστα είχε και απολογητικό χαρακτήρα, αλλά είχε άρωμα Νάξου…. 

«σε λίγες εβδομάδες θα βρίσκομαι στη Νάξο με την Amazon – έστω κι αν θα… απογοητεύσω τον πεθερό μου που περίμενε να πάω εκείνη την περίοδο στο Πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στο Διπλάτανο» Ποιος το είπε; Μα ο νέος πρέσβης στην Ελλάδα για την Αμερική, ο Γιώργος Τοούνης…  Και ουσιαστικά οριοθέτησε και την επικείμενη επίσκεψή του, στα μέσα Ιουλίου καθότι το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας είναι στις 17 Ιουλίου… 

τι κάνει η Amazon στη Νάξο; Οπως διαβάζουμε στη σελίδα newmoney.gr «Στον Αστέρα συνάντησα έναν από τους κορυφαίους στον τομέα της νανοτεχνολογίας στον κόσμο και στις ΗΠΑ, ο οποίος πλέον ζει τώρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Ελλάδα, έχει αγαπήσει τη χώρα και πλέον θέλει να επενδύσει». Τάδε έφη ο πρέσβης των ΗΠΑ Γιώργος Τσούνης σε ομιλία του χθες για τη δυναμική της Ελλάδας στον τουρισμό και στον επενδυτικό τομέα. Στην εκδήλωση του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου που έγινε στον Αστέρα, ο Αμερικάνος πρέσβης μας πληροφόρησε ότι θα είναι «σε λίγες εβδομάδες στη Νάξο με την Amazon – έστω κι αν θα… απογοητεύσω τον πεθερό μου που περίμενε να πάω εκείνη την περίοδο στο Πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στο Διπλάτανο» (μικρό χωριό της ορεινής Τριχωνίδας, στην Αιτωλοακαρνανία, από τα πλέον γνωστά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ως ένα από τα χωριά της περιοχής με τους περισσότερους, ίσως, απόδημους).

Ο Γ. Τσούνης δεν ανέφερε περισσότερα, αλλά η στήλη πληροφορείται ότι η Amazon ετοιμάζει ένα νέο project που θα παρουσιαστεί τις προσεχείς εβδομάδες και θα αφορά υπηρεσίες στον τομέα της τεχνολογίας προς τους κατοίκους του νησιού σε συνεργασία με τον Δήμο. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι και θα παρευρεθεί ο Κάμερον Μπρουκς, επικεφαλής δημόσιου τομέα της Amazon Web Services στην Ευρώπη και ο άνθρωπος πίσω από την επένδυση που έχει γίνει από τον Όμιλο στη χώρα μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε – για την ώρα – είναι ότι άνθρωποι της Amazon έχουν έρθει ήδη στη Νάξο, έχουν επαφή με παράγοντες του Δήμου ώστε το πρόγραμμά τους να γίνει πραγματικότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Δεν μπορέσαμε να επιβεβαίωσουμε την επίσκεψη Τσούνη, αλλά για να το είπε ο ίδιος κάτι θα ξέρει, ενώ μην ξεχνάμε ότι ο προηγούμενος πρέσβης Τζέφρι Πάιτ ήταν λάτρης των Κυκλάδων με παρουσία σε Αμοργό, Σίφνο αλλά και ολίγη από Νάξο…  Οπότε γιατί όχι και ο νέος … 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αποχωρεί το Ελ Νίνιο, έρχεται η Λα Νίνια: Προειδοποίηση μετεωρολόγων

Το ψυχρό καιρικό φαινόμενο φέρνει ανατροπές στα παγκόσμια μοτίβα – Στην Ευρώπη συνδέεται με ψυχρότερους χειμώνες

Παροναξία – Υδρολογικό Ετος 2025: Σταθερά κάτω από τον μέσο όρο τα ύψη υετού (πίνακες)

Σύμφωνα με το NaxosWeather, η υδρολογική χρονιά 2024-25 ολοκληρώνεται με χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων σε Νάξο και Πάρο, εντείνοντας την ανησυχία για το μέλλον.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Δονούσα: Πεζοπορία στον Φάρο της Καλοταρίτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Μια ξεχωριστή πρόσκληση από την Κοινότητα Δονούσας για να γνωρίσουμε το βορειότερο άκρο του νησιού μέσα από μια μοναδική διαδρομή.

Με ένα πρόβατο στην αγκαλιά: Η εικόνα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα (video)

Ο 33χρονος Ολσιέν Μουτσομπέγκα έσωσε ζώα μέσα από τις φλόγες και έγινε σύμβολο ανθρωπιάς και ελπίδας

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Φεστιβάλ Νάξου: 25 χρόνια πολιτισμού στον Πύργο Μπαζαίου – ανάμεσα σε εμπόδια και επιτυχίες

Η μεγάλη επέτειος του Φεστιβάλ Νάξου σκιάζεται από γραφειοκρατία και το ζήτημα του κυλικείου, με τους Στέλιο Κρασσανάκη και Μάριο Βαζαίο να επιμένουν στο όραμά τους.

Folegandros Challenge Run: Ο 1ος αγώνας δρόμου στο νησί στις 28 Σεπτεμβρίου

Διαδρομές 5, 10 και 21 χλμ. μέσα στο μοναδικό τοπίο της Φολεγάνδρου – Συμμετοχές ανοιχτές για όλους

AI και τουρισμός: Νέα εποχή στον σχεδιασμό και τις κρατήσεις

Οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη, με τις ΗΠΑ να ηγούνται της τάσης

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Καθυστερήσεις, χαμένα δρομολόγια και δύο μέρες «αναγκαστική παραμονή» – Η περιπέτεια επιβάτη με το Blue Star Delos

Αναγνώστης του naxospress καταγγέλλει την πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου που τον οδήγησε να χάσει τη μετεπιβίβαση για την Ηρακλειά, με σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.