Νάξος 32η Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου: Και "Ο Διόνυσος" ανοίγει τη αυλαία

Και η Αυλαία της 32ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου αναμένεται σε λίγη ώρα να σηκωθεί με κάθε επισημότητα....

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων φιλοξενεί στη Νάξο την ξεχωριστή αυτή συνάντηση για δεύτερη φορά στο "νησί της Αριάδνης" (φιλοξενήθηκε πρώτη φορά το 1996) και μάλιστα υπάρχει και αφιέρωμα στον "Ιάκωβο Καμπανέλλη" που έχει τιμήσει το νησί των Κυκλάδων καθότι και γενέτειρά του...

Συμμετέχουν 20 θεατρικές ομάδες από τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Ρόδο, Πάτμο, Κάλυμνο, Σύρο, Τήνο, Μήλο, Μύκονο, Πάρο και Νάξο.

Από τις 16 έως τις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιούν 22 θεατρικές παραστάσεις, στο προαύλιο της Σχολής Ουρσουλινών, στο ΚΕΓΕ και στο Αθλοθέατρο Φιλωτίου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν την καλλιτεχνική δημιουργία και την έκφραση των ερασιτεχνικών θιάσων όλου του Αιγαίου. 

Και πρεμιέρα απόψε στις οκτώ το βράδυ με τον οικοδεσπότη θεατρικό Ομιλο Νάξου "Ο Διόνυσος" με την παράσταση "Οι ρόλοι της ζωής" (της) στη Σχολή Ουρσουλινών και στη συνέχεια την παράσταση "Εμείς οι Έλληνες", από την Θ.Ο. Μυκόνου, στο ΚΕΓΕ, στις 21:30. 

'' Όλους τους ρόλους μου, τους αγάπησα πολύ. Και αυτούς που διεκδικησα να παίξω και αυτούς που μου δόθηκαν χωρίς να το ζητήσω. Και ξέρω ότι όταν σβήσουν τα φώτα και το έργο τελειώσει, θα φύγω κουβαλωντας τους ''

Μένοντας στην παράσταση από τον Θεατρικό Ομιλο Νάξου "Ο Διόνυσος"  που έχει τίτλο "Οι Ρόλοι της ζωής" (της) είναι σε σκηνοθεσία της Γεωργία Παρασκευά και αποτελείται από σύνθεση έργων των Τ. Ουίλλιαμς, Α. Στρίντμπεργκ, Α. Τσέχωφ, Λόπε δε Βέγκα. Επίσης ακούγονται αποσπάσματα από το έργο "Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια" του Ι. Καμπανέλλη.

'Πώς θα ζήσετε σε αυτόν τον κόσμο αν δεν πατήσετε λίγο πόδι; Γιατί είστε τόσο αβουλη; Γιατί δεν φωναζετε για το δίκιο σας;' Αντον Τσεχωφ - Ο Αριθμός.

'Γυναίκες της Φουεντε Οβεχουνα, έφτασε η ώρα μας! Θα οπλιστουμε με ροπαλα, με ο, τι βρούμε μπροστά μας και θα πάρουμε εκδίκηση μόνες μας για τον εαυτό μας, χωρίς να περιμένουμε τη βοήθειά τους!' Φουεντε Οβεχουνα - Λοπε δε Βεγκα.

Παίζουν (με τη σειρά εμφανίσεων ανά δίδυμα): Νατάσσα Παράσχου - Αννα Ραγκούση, Παρασκευή Ποτικιάν - Κατερίνα Καμβύση, Ευαγγελία Γατσωτή  - Στέλλα Τσακωνιάτη και Θεοδώρα Αποστολοπούλου - Κατερίνα Καμβύση. 

Τα σκηνικά κοστούμια είναι της Κατερίνας Ημμέλου, Η κατασκευή κουστουμιών από την Αγγελική Θεοφίλου, Μπέτυ Ματζουνέα - Ψαρρά, Φροντιστήριο - Υποβολείο: Ρένα Κυριαζάνου - Φραγκίσκου, Φωτογραφίες - Video:Ιερώνυμος Ρεμούνδος - Βασίλης Τσακωνιάτης και Φώτα - Ηχος: Γιώργος Βελέντζας. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News