Σέριφος - Δήμος: "Τι μας απάντησαν οι βρετανοί, δικαιωθήκαμε για τη στάση μας"

Facebook - Δήμος Σερίφου

Ξημερώματα Σαββάτο 10 Οκτωβρίου και έναν μήνα μετά την απίστευτη κίνηση των Βρετανών, η Σέριφος μπορεί να αναπνεύσει. Τι εννοούμε; Οτι πολύ απλά - όπως είχαμε αναφέρει - στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης επέστρεψαν πέντε ελληνικά νησιά, τα οποία είχαν προστεθεί στη λίστα των περιοχών οι αφίξεις από τις οποίες χρειαζόταν να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών στην Αγγλία.

Πρόκειται για τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου τοπική ώρα όποιος ταξιδεύει προς την Αγγλία από αυτά τα νησιά δε θα χρειάζεται πλέον να μπαίνει σε απομόνωση.  

Κίνηση των βρετανών (στις 7 Σεπτεμβρίου) που είχε λειτουργήσει ως ...χαστούκι για τον τουρισμό στα νησιά αυτά...  Εκτός λίστας «ταξιδιωτικών διαδρόμων» της Αγγλίας παραμένουν η Κρήτη και η Μύκονος, δηλαδή παραμένει η υποχρέωση καραντίνας για τις αφίξεις από εκεί.

Ας δούμε όμως πως αντέδρασε ο Δήμος Σερίφου...

Ελαβε τη Τετάρτη (07/10) επιστολή από τον Υπουργό Μεταφορών της Αγγλίας Mr. Robert Courts, ως απάντηση στην επιστολή που είχε σταλεί από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Στέλιο Λιβάνιο, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Αγγλίας ότι θέτει την Σέριφο και έξι ακόμα νησιά εκτός της Travel Corridor List και υποχρέωνε τους Βρετανούς Τουρίστες που επιστρέφουν από αυτά τα νησιά σε 14ημερη καραντίνα.

 

Στην επιστολή του ο κ. Λιβάνιος, απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Grant Shaaps, είχε εκφράσει την έκπληξη του Δήμου Σερίφου για το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε και η Σέριφος στα νησιά που τέθηκαν εκτός της Corridor List, δεδομένου ότι η Σέριφος είναι ένα νησί το οποίο αφενός δεν έχει αεροδρόμιο και συνεπώς δε δύναται να υπάρχουν πτήσεις από/προς τη Μ. Βρετανία και αφετέρου το ποσοστό των Βρετανών τουριστών που επισκέπτονται τη Σέριφο, δεν ξεπερνά το 5% με 7%, επί του συνόλου των τουριστών που έρχονται απ' το εξωτερικό συνεπώς είναι απορίας άξιο, το ποσοστό της αντιπροσώπευσης που δύναται να είχαν τα άτομα αυτά, σε κάποιο δείγμα, για να επηρεάσει σε τόσο σημαντικό βαθμό την απόφαση της κυβέρνησης της Αγγλίας. 

Στις 07 Οκτωβρίου, ήρθε η απάντηση από τον Υπουργό Μεταφορών Mr. Rover Courts, όπου θέτει σε ένα γενικότερο πλαίσιο την απόφαση χωρίς να υπάρχει η απάντηση στο καίριο ερώτημα το γιατί επιλέχθηκε η Σέριφος. Μία μέρα μετά όμως, στις 08 Οκτωβρίου, η Αγγλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Σέριφος επιστρέφει ξανά στην Travel Corridor List και πλέον όσοι επιστρέφουν απ’ το νησί, δεν θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, σε σχόλιο του ο Δήμαρχος Σερίφου κ. Ρεβίνθης ανέφερε: «Επιδείξαμε άμεσα αντανακλαστικά, θέσαμε τα επιχειρήματα και εν τέλει αίρεται η παράλογη απόφαση της Αγγλικής κυβέρνησης» ενώ ο κ.Λιβάνιος επισήμανε ότι «Αποτελεί για εμάς μία δικαίωση το γεγονός ότι δεν διστάσαμε να απευθυνθούμε άμεσα στην Αγγλική κυβέρνηση και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα»

Δείτε σε pdf τα σχετικά έγγραφα επικοινωνίας ανάμεσα στο Δήμο Σερίφου και το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News