Εκτακτο - Ιος: "Καθαρά" όλα τα δείγματα (ιχνηλάτηση).. Το "ευχαριστώ" του Δήμου

Εχουμε αποτέλεσμα και ενημέρωση γύρω από το βασικό θέμα της ιχνηλάτησης... Αυτό είναι άλλωστε και το ζητούμενο. Η επόμενη ημέρα.. Και ο Δήμος Ιητών με ανακοίνωσή του σήμερα το βράδυ, δίνει όλες τις απαντήσεις που δημιουργήθηκαν μετά την ενημέρωση χθες περίπου την ίδια ώρα ότι υπάρχει θετικό κρούσμα στο νησί της Ιου.. Αρχικά έχουμε την επιβεβαίωση του συμβάντος και βέβαια το γεγονός ότι το πρωί σήμερα έγινε κανονικά η αεροδιακομιδή με βάση όλα τα πρωτόκολλα που αφορούν την μεταφορά ασθενή με covid 19...

Ομως, αυτό ελάχιστα μας ενδιαφέρει. Αυτό που περιμέναμε ήταν τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των προσώπων που βρίσκονται γύρω από την ασθενή. Και όπως τονίζεται "τα αποτελέσματα για όλα τα υπόλοιπα άτομα που εξετάστηκαν ήταν αρνητικά".... Μπράβο στις οικογένειες Αγγέλου Μιχαλόπουλου και Βασιλικής Πετρίδου που προχώρησαν σε δωρεές για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας. Και βέβαια, συγχαρητήρια στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας που διαχειρίστηκε σωστά το περιστατικό...

Η γνώση ή η ενημέρωση δεν είναι πρόβλημα... Το ζητούμενο είναι πάντα η σωστή διαχείρηση... Και πάνω απ όλα η ακολουθία των εντολών που δίνει ο ΕΟΔΥ για αυτές τις περιπτώσεις....

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ιητών αναφέρει:

Δίνοντας πάντα ιδιαίτερη σημασία στην έγκυρη ενημέρωση των συμπολιτών μας, ο Δήμος Ιητών ενημερώνει για τα εξής:
• Εξετάσθηκε από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ίου, διαγνώσθηκε και αμέσως αναφέρθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19. Πρόκειται για εισαγόμενο κρούσμα.
• Έγινε άμεσα ιχνηλάτηση των επαφών και οι προβλεπόμενες εξετάσεις. Τα αποτελέσματα για όλα τα υπόλοιπα άτομα που εξετάσθηκαν ήταν αρνητικά.
• Είναι πολύ κρίσιμο ότι η διάγνωση του κρούσματος και όλες οι εξετάσεις των δειγμάτων έγιναν χωρίς να χαθεί χρόνος, σε μοριακό αναλυτή ο οποίος δωρήθηκε – μαζί με τα αναλώσιμά του – στο Κέντρο Υγείας Ίου, από την οικογένεια Άγγελου Μιχαλόπουλου και Βασιλικής Πετρίδου, μέσω του Υπουργείου Υγείας. Μάλιστα ο μοριακός αναλυτής, συγκυριακά, έφθασε στο νησί μας μόλις πριν δύο ημέρες. Ευχαριστούμε θερμά τους δωρητές για την άμεση ανταπόκριση στην κάλυψη αυτής της σημαντικής ανάγκης που είχε το νησί μας.
• Το κρούσμα διαχειρίσθηκε άψογα το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του ΚΥ Ίου, ακολουθώντας απόλυτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα:

# Έγινε διασφάλιση των χώρων της δομής υγείας.
# Η ασθενής εξετάσθηκε εκτός των χώρων του ΚΥ Ίου.
# Όπως ήδη αναφέρθηκε, έγινε ιχνηλάτηση των άμεσων επαφών της ασθενούς και εξέτασή τους.
# Δόθηκαν οι δέουσες οδηγίες στις άμεσες επαφές της ασθενούς για την παραμονή τους σε αυστηρή καραντίνα επί 14ήμερο, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα των εξετάσεων.
# Η ασθενής μεταφέρθηκε σήμερα 27/06/2020, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, μέσα σε ειδική κάψουλα σε ελικόπτερο και στην συνέχεια ολοκληρώθηκε η μεταφορά της σε νοσοκομείο αναφοράς.

# Απολυμάνθηκαν σχολαστικά όλοι οι χώροι στους οποίους εξετάσθηκαν η ασθενής και οι άμεσες επαφές της, με μέριμνα του Δήμου Ιητών.

Όλες οι ενέργειες των εμπλεκόμενων φορέων έγιναν με πλήρη συμμόρφωση στα πρωτόκολλα διαχείρισης κρούσματος. Στόχος όλων η θωράκιση της δημόσιας υγείας στο νησί μας.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού μας μπορούν να νιώθουν σίγουροι ότι, χάρη στον επαγγελματισμό, την ευσυνειδησία και την κατάρτιση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΚΥ Ίου , όπως αποδείχθηκε από την διαχείριση του εισαγόμενου κρούσματος Covid-19, ο τόπος μας συνεχίζει να παραμένει ασφαλής.

Βέβαια, καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να εφαρμόζουν με προσοχή και υπευθυνότητα όλα τα αναγκαία μέτρα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των επιστημόνων.

 

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις στις σελίδες του naxospress.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News