Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα: Από την Πέμπτη (20/05) το Johnson & Johnson μόνο στη νησιωτική...

Ελλάδα: Από την Πέμπτη (20/05) το Johnson & Johnson μόνο στη νησιωτική Ελλάδα

|

Σταματούν από την Πέμπτη 20 Μαΐου οι εμβολιασμοί στην ενδοχώρα με το μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της εταιρείας Johnson & Johnson – Τι έγινε στην Αιτωλοακαρνανία 

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η Κυβέρνηση ποντάρει τα πάντα στο … κόκκινο. Παίζει τα ρέστα της. Από την περασμένη εβδομάδα έχουμε άνοιγμα τουρισμού και αίφνης θυμήθηκε η Κυβέρνηση ότι τα νησιά είναι ανοχύρωτα. Κι έτσι; Σταματούν από την Πέμπτη 20 Μαΐου οι εμβολιασμοί στην ενδοχώρα με το μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της εταιρείας Johnson & Johnson -τουλάχιστον προς το παρόν-, προκειμένου να υλοποιηθεί η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»

Για το επόμενο χρονικό διάστημα εμβολιασμοί με Johnson & Johnson θα πραγματοποιούνται μόνο στα νησιά, προκειμένου να φτάσουμε το συντομότερο δυνατόν στο πολυπόθητο «τείχος ανοσίας» και να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού στη νησιωτική χώρα από τους τουρίστες.
 
Μέχρι και την Τετάρτη οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson θα υλοποιούνται κανονικά, ενώ σημειώνεται πως από την Πέμπτη 20 Μαΐου δεν υπάρχουν άλλα ραντεβού με το συγκεκριμένο εμβόλιο, επομένως κανένας δεν θα πρέπει να αλλάξει το ραντεβού του. Εάν όταν ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί στα νησιά  έχουν περισσέψει δόσεις εμβολίων της Johnson & Johnson τότε θα επιστρέψουν στην ενδοχώρα για να συνεχιστούν κανονικά εμβολιασμοί. Για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, έχει σημειώσει:
 
«Από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμέναμε 220.000 δόσεις. Η εταιρεία θα παραδώσει 152.000 εντός του Μαΐου και μετακύλησε 67.000 δόσεις στις 2 Ιουνίου αντί το τέλος Μαΐου και περιμένουμε να επιβεβαιώσεις τις παραδόσεις του Ιουνίου». Σύμφωνα με όσα έχει δεσμευτεί η εταιρεία, μέσα στον Ιούνιο θα παραδοθούν περίπου 960.000 δόσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου. Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Να σημειώσουμε ότι έως χθες είχε εμβολιαστεί με μία δόση εμβολίου το 26,8% του πληθυσμού και είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του το 15,4%. Εως το τέλος Μαΐου υπολογίζεται ότι τα ποσοστά αυτά θα φτάσουν το 34% και το 20%, αντίστοιχα.

Οπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σήμερα λειτουργούν 1.517 εμβολιαστικά κέντρα, ο αριθμός των οποίων θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες λόγω της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» και της αξιοποίησης και ιδιωτικών δομών (ήδη ο ιδιωτικός τομέας υγείας έχει δηλώσει ότι μπορεί να διαθέσει περίπου 400 εμβολιαστικά κέντρα).

Τα νησιά
Μένοντας στο χθες, είχε ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε 40 νησιά –ενδεικτικά, στην Κάσο η συμμετοχή ήταν στο 99% και από τους 79 κατοίκους της έχουν εμβολιαστεί οι 78– και εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί και στα υπόλοιπα 29 νησιά όπου έχει προγραμματιστεί καθολικός εμβολιασμός του πληθυσμού. Το ίδιο ισχύει και για τα τέσσερα νησιά στις Μικρές Κυκλάδες που την εβδομάδα που μας πέρασε έγινε η 2η δόση

Εως τώρα έχει καλυφθεί το 100% των διαθέσιμων ραντεβού στα νησιά Σαλαμίνα, Κως, Πάρος, Ρόδος, Μύκονος, Νάξος, Χίος, Αίγινα, Σαντορίνη και Κέρκυρα. Ανω του 85% των διαθέσιμων ραντεβού έχει καλυφθεί σε Λευκάδα, Θάσο, Κάλυμνο και Σύρο, παραμένει όμως χαμηλή η συμμετοχή σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λέσβο, Λήμνο και Σάμο.

Σταματούν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανακοινώθηκε επίσημα πως σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, δύο περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, σταματούν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson. Τα νοσοκομεία των δύο πόλεων εξέδωσαν τις ακόλουθες ανακοινώσεις: 
 
«Από την Διοίκηση του Γ.Ν Αιτωλ/νίας – Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται ότι μετά από σχετική εντολή του Υπουργείου Υγείας από Τετάρτη 19/05/2021 αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο Johnson   στο Νοσοκομείο μας μέχρι νεωτέρας».
 
«Από την διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, γίνεται γνωστό ότι, κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας, αναστέλλονται από 19/5/2021 οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο Αγρινίου μέχρι νεωτέρας». 

Με πληροφορίες από το ethnos.gr 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες