Κάρπαθος: Θετικός σε εξέταση covid 19 ελληνοαμερικανός, νοσηλεύεται στην Κρήτη

Θετικός στον κονονοϊός διαγνώσθηκε ένας 74χρονος Ελληνοαμερικανός, ο οποίος τις τελευταίες 10 ημέρες διέμενε σε χωριό της Καρπάθου. Ήρθε σε επαφές με αρκετούς συγγενείς του.

Συναγερμός σήμανε στην Κάρπαθο, όπου θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε ένας 74χρονος Ελληνοαμερικανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Mega», ο ηλικιωμένος είχε φθάσει στο νησί των Δωδεκανήσων πριν από 10 ημέρες, μέσω πτήσης transit, καθώς οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ παραμένουν υπό απαγόρευση.

Κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, υποβλήθηκε κανονικά σε τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό. Έτσι, ο 74χρονος μετέβη στην Κάρπαθο, όπου διέμεινε σ’ ένα χωριό, κατοίκων περίπου 150 ατόμων.

Πριν λίγες ημέρες, ωστόσο, ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Κρήτης. Εκεί οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν ότι ο 74χρονος ήταν θετικός στην COVID-19.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς ο ηλικιωμένος είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς συγγενείς του.

Άνοιξαν τα ελληνικά σύνορα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση έγινε γνωστή σήμερα, Τετάρτη, ανήμερα του "ανοίγματος" του ελληνικού τουρισμού στις χώρες της ζώνης Σένγκεν, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ακόμη 14 (σ.σ. αφορά χώρες και όχι υπηκοότητες).

  • Χώρες της Ε.Ε., με εξαίρεση του Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία
  • Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Ρουμανία
  • Τρίτες χώρες: Αλγερία, Αυστραλία, Γεωργία, Ιαπωνία, Καναδάς, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Κορέα, Ρουάντα, Σερβία, Ουρουγουάη, Ταϋλάνδη, Τυνησία.

Οι έλεγχοι είναι δειγματοληπτικοί και όχι καθολικοί, ενώ σε υποχρεωτική καραντίνα θα τίθενται μόνο όσοι αποδεικνύονται θετικοί στον κορονοϊό.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα dimokratiki.gr
 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...