Κυκλάδες - Covid 19: Αντίπαρος, Σίφνος, Μήλος, Σέριφος στο "πορτοκαλί" (χάρτης)

Κι ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμένα στην ΠΕ Μυκόνου και τις επικείμενες αλλαγές, η νέα εβδομάδα που ξεκινάει φέρνει ανατροπές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας (δείτε χάρτη στο τέλος του άρθρου), όπως ανακοίνωσε ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Κι ενώ για τον Δήμο Μυκόνου (παραμένει σε κατάσταση υψηλής επιδημιολογικής επιτήρησης και διερεύνησης) και όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες 48 ώρες, οι αλλαγές είναι αρκετές και αφορούν και τις Κυκλάες... .

Οι περιφερειακές ενότητες Πιερίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λασιθίου και Χανίων, εκτός του δήμου Γαύδου, ανεβαίνουν επίπεδο επίπεδο και μεταφέρονται στο πορτοκαλί – στο επίπεδο τρία.

Οι δήμοι ΖακύνθουΛέρου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Κω, Δυτικής Λέσβου, Μυτιλήνης, Σίφνου, Σερίφου, Μήλου, Τροιζηνίας, Αντιπάρου και Ρόδου, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πορτοκαλί – στο επίπεδο τρία.

Οι περιφερειακές ενότητες Έβρου, εκτός του δήμου Σαμοθράκης, Φλώρινας, Τρικάλων, Φωκίδας, Σερρών, Πέλλας, Φθιώτιδας, Λακωνίας (εκτός του δήμου Ελαφονήσου), Κιλκίς, Ευρυτανίας, Καβάλας, Δράμας και Ημαθίας, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο – στο επίπεδο 2.

Οι δήμοι Σκύρου, Καλύμνου, Λειψών, Παξών, Κιμώλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Αλοννήσου και Σκοπέλου, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο – στο επίπεδο 2.

Αντίθτα, ο δήμος Κύθνου πέφτει επίπεδο και μεταφέρεται στο πράσινο – στο επίπεδο 1.

Από τις Κυκλάδες, παραμένουν στο επίπεδο 3 οι Δήμοι Πάρου, Ιητών και Θήρας.

Στο επίπεδο 2 οι Δήμοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Τήνου, Ανδρου, και Σύρου 

Ενώ τέλος στο επίπεδο 1 (πράσινο) οι δήμοι Αμοργού, Φολεγάνδρου, Σικίνου, Ανάφης και Κέας. 

Να τονίσουμε ότι  από τη Δευτέρα θα πραγματοποιούνται σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις για την τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τόσο στη Μύκονο, όσο και άλλες περιοχές με επιδημιολογικό φορτίο που εγείρει ανησυχία.

Καταλήγοντας, ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση για επαγρύπνηση, προτρέποντας παράλληλα τους πολίτες, εκτός από τις διακοπές τους, να προγραμματίσουν και τον εμβολιασμό τους.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας απαιτεί επαγρύπνηση και αυξημένη προσοχή απ' όλους. Απαιτεί επίσης να μην ατονήσουν οι εμβολιασμοί. Πέρα από τις διακοπές να προγραμματίσουμε και τον εμβολιασμό μας. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε να τηρούμε πιστά τα μέτρα γιατί κάθε πισωγύρισμα, μας αναγκάζει να πάρουμε νέα μέτρα και έχουμε αποδείξει πως δεν διστάζουμε να το κάνουμε»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News