Μύκονος - Χαρδαλιάς: Τα επόμενα 24ωρα θα κριθεί η παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων

Μύκονος - Naxospress

Μπορεί οι διαρροές των προηγούμενων ωρών να μιλούσαν για επιστροφή στη κανονικότητα από Δευτέρα 26 Ιουλίου , με την άρση των περιοριστικών μέτρων για τη Μύκονο, όμως ο Νίκος Χαρδαλιάς εμφανίζεται για την ώρα να έχει διαφορετική άποψη... Και να κρατάει "πισινή".

Τα πρόσθετα μέτρα, τα οποία ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από το περασμένο Σάββατο στη Μύκονο, δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς , κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΠΕ Μυκόνου από το περασμένο Σάββατο έως και σήμερα έχει 216 μολύνσεις (σήμερα 45) με μικρότερη αναφορά αυτή της 19ης Ιουλίου με 19... 

Και σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η παράταση των μέτρων, τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα, θα αξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα. Σημείωσε πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο τεστ εβδομαδιαίως -ένα self test και ένα rapid test- σε όλη την επικράτεια. 

Οι επιχειρηματίες πάντως της Μυκόνου επιμένουν στην ανάγκη να υπάρχει καλύτερος έλεγχος κυρίως στη παλιά πόλη όπου υπάρχει συγχωριστικός και περισσότερα τεστ ώστε να γίνεται καλύτερος έλεγχους στους εργαζόμενους... 

Να σημειώσουμε ότι στο νησί της Μυκόνου έχουν τεθεί αυστηροί περιορισμοί από το περασμένο Σάββατο 17 Ιουλίου λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού, με ισχύ έως τις 26 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας καθώς και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News