Κυκλάδες - Covid 19: Η ΠΕ Πάρου "κέρδισε" την ΠΕ Μυκόνου (38-37) ....

Και όμως η ΠΕ Μυκόνου έχει αντίπαλο…. Μία ημέρα κατά την οποία η ΠΕ Μυκόνου βρίσκεται σε καθεστώς περιορισμού (έστω και μερικού από τη στιγμή που υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και σιωπητήριο στις επιχειρήσεις, άρα δεν έχουμε μουσική), έρχεται η ΠΕ Πάρου και κάνει την έκπληξη..

Επί δύο εβδομάδες οι Κυκλάδες παρουσιάζουν συνεχόμενη άνοδο νέων κρουσμάτων και ια 2η φορά σε τρεις ημέρες έχουμε +100 κρούσματα.  Από τα 71 (!!!) του περασμένου Σαββάτου πήγαμε στα 157 (!!!) προχθές (το απόλυτο ρεκόρ) και σήμερα στα 103. Και η εξέλιξη  της πανδημίας στην Ελλάδα, καλά κρατεί..

Κυκλάδες λοιπόν και είχαμε το τελευταίο 24ωρο 103 κρούσματα (στα 2.562 συνολικά). Και φτάσαμε συνολικά στα 906 (!!!), διαλύοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ μηνιαίας αναφοράς. Ααα και την εβδομάδα που τρέχει (από Κυριακή έως σήμερα Σάββατο) φτάσαμε στα 655  (!!!)  Όπως βλέπετε και στον σχετικό πίνακα 

kikladessss.jpg

Κι όπως είδατε και στον τίτλο… Έχουμε την έκπληξη. Η ΠΕ Πάρου για πρώτη φορά από την 3η Ιουλίου πετάει από την 1η θέση την ΠΕ Μυκόνου όσον αφορά τα περισσότερα κρούσματα σε μία ημέρα. Δεν έκανε όμως και ρεκόρ.. Προχθές είχε 39 και σήμερα 38. Έφτασε συνολικά στα 179, μετράει πλέον δεκατρείς διαδοχικές ημέρες έστω και με ένα κρούσμα...  Και επειδή λατρεύουμε τους αριθμούς, από τον περασμένο Οκτώβριο έως τον Ιούνιο είχε 133. Το διέλυσε το ρεκόρ ε; Μόνο την τελευταία εβδομάδα είχε 147…. 

Και περνάμε στην ΠΕ Μυκόνου. Που είναι 2η …  Με πτωτική τάση ε; Από τα 86 (!!!) προχθές στα 37 σήμερα. Βέβαια, έφτασε στα 472 (!!!) και έχει περισσότερα κρούσματα από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο όπου μέτρησε 369.  Παράλληλα, και μετράει εικοσιδύο ημέρες έστω με ένα κρούσμα (ποτέ άλλοτε οι Κυκλάδες δεν είχαν μία ενότητα με τόσες ημέρες) ενώ έχει και εννέα διαδοχικές ημέρες με +30 .

Επόμενη, η ΠΕ Θήρας με μείωση.. Από τα δεκαοκτώ προχθές, στα δεκαπέντε χθες και δεκατέσσερα σήμερα.  Συνολικά έχει 158 (σ.σ. δεκαέξι σερί ημέρες με έστω ένα κρούσμα) και ποτέ άλλοτε δεν ήταν σε τέτοια εικόνα...  Ααα και μην ξεχνάμε ότι οι δήμοι Θήρας, Ιητών, Μυκόνου και Πάρου είναι στο "πορτοκαλί" από προχθές..

Από εκεί και πέρα,  στην ΠΕ Μήλου που έχει ανέβει στο κίτρινο είχαμε και πάλι τρία νέα κρούσματα (πάμε στα 29),   η ΠΕ Νάξου (επίσης στο κίτρινο) είχε έξι (6) – για 2η φορά τον Ιούλιο κι έφτασε στα 37, η ΠΕ Ανδρου με τρία (2η σερί ημέρα) έχει πλέον δεκαέξι (16) και δύο κρούσματα είχαμε και στην ΠΕ Τήνου (έντεκα συνολικά)

Να σημειώσουμε τέλος ότι με βάση τα χθεσινά rapid tests στις Κυκλάδες είχαμε δεκατέσσερα  θετικά δείγματα σε 683 (!!!) δείγματα, ήτοι δώδεκα σε Πάρο κι από ένα σε Νάξο (14χρονη) και Σύρο

Τι γίνεται στα Δωδεκάνησα; Αντίθετα,  με τις Κυκλάδες είχαμε μείωση. Από τα 61 χθες πέσαμε στα 35. Σε τρεις από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες... Στη ΠΕ Ρόδου είχαμε 21, στην ΠΕ Κω δέκα και στην ΠΕ Καλύμνου τέσσερα.

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News