Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Covid 19: Στα 267 κρούσματα, τα 63 (!!!) στην ΠΕ...

Κυκλάδες – Covid 19: Στα 267 κρούσματα, τα 63 (!!!) στην ΠΕ Ανδρου

|

Εκρηξη κρουσμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο:   21.121 τα νέα κρούσματα, 54 οι νέοι θάνατοι και 365 οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ – Τι γίνεται στις Κυκλάδες και η εκτίναξη της Ανδρου  

Ξεκινάμε από μία γενική είδηση που έχει σχέση με την πορεία της πανδημίας.. Εξι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχασαν τη ζωή τους από την COVID-19, από την αρχή της πανδημίας, τον Δεκέμβριο του 2020, μέχρι σήμερα. Το νέο «μαύρο ορόσημο» της υγειονομικής κρίσης καταγράφηκε από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς που παρακολουθεί ενδελεχώς την εξέλιξή της.

Και εντός των τειχών;   Σε 21.121 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ανακοινώθηκαν παράλληλα, 54 θάνατοι (πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση 3 θανάτων που καταγράφηκαν με καθυστέρηση) και διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 365 ασθενείς. Οπότε σταθεροί οι “σκληροί” δείκτες, όχι όμως και τα κρούσματα που για πρώτη φορά μετά την 15η Φεβρουαρίου πέρασαν το φράγμα των 21.000 κρουσμάτων. 

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 133.987 εργαστηριακά τεστ, με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 15,76%. 

Τι γίνεται στις Κυκλάδες; Σοκ… Από τα 83 κρούσματα της χθεσινής ημέρας στα 267 σήμερα, ρεκόρ για τον Μάρτιο και τα περισσότερα από την 16η Φεβρουαρίου (βλ 277)… Οπότε επιστροφή σε τριψήφιο αριθμό σε ημερήσια αναφορά και με την ελπίδα να μην έχει συνέχεια. Και βέβαια μας προκαλεί εντύπωση τα 63 κρούσματα στην ΠΕ Ανδρου, τα περισσότερα στην ιστορία της ΠΕ από την έναρξης της πανδημίας. Ανάλογο ρεκόρ βέβαια και για την ΠΕ Μήλου με 30 κρούσματα (!!!) Παραμένουν όμως τα κρούσματα και στις εννέα ΠΕ επί 23 διαδοχικές ημέρες.. 

Και η κατανομή:  ΠΕ Ανδρου 63 (έναντι 10 χθες), ΠΕ Θήρας 29 (έναντι 15 χθες), ΠΕ Κέας – Κύθνου 3 (έναντι 3 χθες), ΠΕ Μήλου 30 (έναντι 4 χθες), ΠΕ Μυκόνου 22 (έναντι 9 χθες), ΠΕ Νάξου 42 (έναντι 13 χθες), ΠΕ Πάρου 39 (έναντι 7 χθες), ΠΕ Σύρου 26 (έναντι 13 χθες) και ΠΕ Τήνου 12 (έναντι 9 χθες)… 

Και θα το ξαναπούμε..  Προσοχή γιατί αυτές τις ημέρες είμαστε λίγο χαλαροί 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 21.121, εκ των οποίων 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.538.168 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 183 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.402 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 54, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.303 θάνατοι.

Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 365 (64.4% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 88.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή / και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 247 (67.67%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 118 (32.33%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.307 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 245 (ημερήσια μεταβολή -3.92%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 275 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

Διενέργεια τεστ

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 10.384 μοριακά τεστ και 123.603 rapid test. Σε σύνολο 133.987 τεστ η θετικότητα υπολογίζεται σε 15,77%. Σε σχέση με την προηγούμενη Τρίτη 1η Μαρτίου είχαν ανακοινωθεί 17.176 κρούσματα σε σύνολο 466.528 τεστ (θετικότητα 3,68%).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 10.060.141 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 57.554.728 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 230.487 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 07 Μαρτίου 2022, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 92.104.847 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 5.600.521 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 07 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 55 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 12.920 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 2.131 θετικά (16,49%).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Απόλλωνας: 109 πράσινα χελωνάκια ξεκίνησαν το πρώτο τους ταξίδι στο Αιγαίο (video)

Μια μαγική στιγμή για κατοίκους και επισκέπτες, με τη συμβολή όλων στην προστασία των μικρών Chelonia mydas. (video)

Νάξος: Εκδοση ψηφίσματος και ομόφωνη στήριξη στον δήμαρχο Καισαριανής και τα μέλη του ΔΣ

Το ΔΣ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ζητά ανάκληση της δίωξης, κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» και ενίσχυση των δήμων με προσωπικό και χρηματοδότηση.

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.