Κυκλάδες - Covid 19: Στα 49 τα νέα κρούσματα, τα 17 στην ΠΕ Θήρας

ΕΟΔΥ - Κυκλάδες

Στις Κυκλάδες την έχουμε καταβρεί ε.... Μπορεί σε πανελλαδικό επίπεδο να έχουμε άνοδο και να πιάσαμε τα 3000 κρούσματα (2.807 για την ακρίβεια)  αλλά στο Νομό συνεχίζουμε τις χαμηλές πτήσεις. Γιατί μπορεί να είχαμε άνοδο σε σχέση με χθες (από τα 34 στα 49) αλλά και πάλι .. οριακά χαμηλά είμαστε.

Μετράμε πλέον μία ντουζίνα (12αδα) ημέρες με διψήφιο αριθμό, κάτι που έχουμε να δούμε από τον Ιούλιο και τα 49 κρούσματα είναι το 5ο χαμηλότερο ρεκόρ για τον Σεπτέμβριο στις Κυκλάδες όσον αφορά την πανδημία.. 

Οπότε; Συνολικά έχουμε 369 για τον Σεπτέμβριο (ήτοι 52,7) τη στιγμή που τον Αύγουστο στο ίδιο διάστημα είχαμε 633 ήτοι 90,4 την ημέρα.

Και μετά από δυο ημέρες με κρούσμα σε πέντε Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων σήμερα έχουμε σε επτά καθότι έχουμε επανεμφάνιση σε Ανδρο και Σύρο μετά από τρεις και δύο ημέρες απουσίας.

Προβάδισμα ΠΕ Θήρας 

Ποια όμως κάνει τη διαφορά σήμερα;

Εκπληξη... Η ΠΕ Θήρας. Επέστρεψε δυναμικά για τον Σεπτέμβριο. Δεύτερη σερί ημέρα σε διψήφιο αριθμό. Από τα δέκα χθες, στα δεκαεπτά σήμερα - ρεκόρ για τον Σεπτέμβριο. Κι έφτασε τα 79 αλλά και τις εξήντα οκτώ (68) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα. Να διευκρινίσουμε ότι όταν μιλάμε για την ΠΕ Θήρας, περιλαμβάνονται οι Δήμοι Ανάφης, Θήρας (με Θηρασιά), Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ιητών... 

Και πίσω βρίσκεται η ΠΕ Μυκόνου. Με πτωτική τάση και "αρνητικό" ρεκόρ για τον Σεπτέμβριο. Από τα 14 χθες, στα δέκα (10) σήμερα. Το χαμηλότερο από την 6η Ιουλίου. Είναι η μοναδική ΠΕ που κρατάει σταθερά τον αριθμό κρουσμάτων σε διψήφια αναφορά για εξήντα τέσσερις (64) ημέρες...  Τον δε Σεπτέμβριο έχει έως τώρα 134 ενώ έφτασε τις 74 ημέρες με έστω κι κρούσμα…   

Η ΠΕ Νάξου για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα είναι με μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Από τα επτά (7) χθες, στα έξι (6) σήμερα και συνολικά 67 για τον Σεπτέμβριο ενώ έχει εξήντα (60) με έστω κι ένα κρούσμα. Να επαναλάβουμε ότι όταν λέμε "Περιφερειακή Ενότητα Νάξου" εννοούμε το Δήμο Νάξου, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό.

Η ΠΕ Πάρου (μιλάμε για Πάρος - Αντίπαρος) συνεχίζει με μονοψήφιο αριθμό αν και εμφανίζει άνοδο. Από το ένα (1) χθες, στα πέντε (5) σήμερα. Συνολικά έχει τριάντα επτά (37) για τον Σεπτέμβριο και έχει πλέον εξήντρα πέντε (65) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα…

Οι άλλες δύο Περιφερειακές Ενότητες; Η ΠΕ Σύρου επιστρέφει μετά από δύο ημέρες απουσίας και μάλιστα με πέντε (5) νέα κρούσματα, η υψηλότερη καταγραφή από την 27η Ιουλίου. Συνολικά έχει δώδεκα (12) για τον τρέχοντα μήνα.. 

Και η ΠΕ Ανδρου, έρχεται μετά από τρεις ημέρες απουσίας με δύο (2) νέα κρούσματα. και συνολικά έχει δώδεκα (12) κρούσματα... 

Χωρίς καταγραφή έχουμε την ΠΕ Κέας - Κύθνου (για 2η ημέρα) και αυτής της Μήλου (για 3η σερί ημέρα).. 

Τι έδειξαν τα χθεσινά rapid tests?

Σε Πανελλαδικό επίπεδο χθες, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 150 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 66 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 31.750 rapid test και ανευρέθηκαν 756 θετικά (2.39%). Και στις Κυκλάδες; Είχαμε 493 ελέγχους σε Ανδρο (Χώρα - Μπατσί), Νάξο (Χώρα), Πάρο (Νάουσα) και Σύρο (Ερμούπολη) με πέντε θετικά δείγματα, τα τρία εκ των οποίων στη Νάξο. 

ΠΕ Ανδρου

Ανδρος - Χώρα: 46 αρνητικά rapid test /  Μπατσί: 13 αρνητικά rapid test

ΠΕ Νάξου

Νάξος - Χώρα: 117 rapid test με 3 θετικά (2.56%) αφορούν σε 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 22 έτη

ΠΕ Πάρου

Πάρος - Νάουσα: 144 rapid test με 1 θετικό (0.69%) αφορά σε 1 άνδρα 16 ετών

ΠΕ Σύρου 

Σύρος - Ερμουπολη: 173 rapid test με 1 θετικό (0.58%) αφορά σε 1 γυναίκα 30 ετών

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News